Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 04

Norą likti Memfyje išreiškęs J.Valančiūnas atskleidė, ką yra suplanavęs vasarai

Jono Valančiūno sezonas baigėsi, o paskutiniu jo akcentu lietuviui tapo įprasta sezono pabaigos spaudos konferencija, kurioje uteniškis dalinosi mintimis apie įgytą patirtį atkrintamosiose ir atskleidė, ką yra suplanavęs veikti vasarą.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

J.Valančiūno atstovaujama „Memphis Grizzlies“ ekipa prasibrovė į Vakarų konferencijos atkrintamąsias per įkrintamųjų turnyrą ir netgi nuskausmino pajėgiausią NBA reguliariojo sezono ekipą „Utah Jazz“ laimėdama pirmąjį serijos mačą, tačiau galiausiai nerado priešnuodžių „džiazmenams“ ir pralaimėjo 1-4.

Nors lietuvis jau ir anksčiau ne sykį žaidė atkrintamosiose atstovaudamas „Toronto Raptors“ komandai, didžiajai daliai jaunųjų „grizlių“ tai buvo pirmoji patirtis lemiamose sezono kovose.

„Tik taip gali įgauti patirties. Ta patirtis ne visada būna graži, bet mes bent jau kovėmės iki pabaigos“, – žaidimą atkrintamosiose įvertino JV.

Lietuvis dalinosi mintimis ir apie nelengvą sezoną, kurio metu teko kovoti ne tik su varžovais, bet ir su COVID-19 teikiamais iššūkiais – nuolatiniu testavimu ir rizika užsikrėsti.

„Tai nebuvo idealus sezonas, nes turėjome praeiti daugybę testų ir laikytis protokolų. Be to, turėjome sudėtingą antros sezono pusės tvarkaraštį. Bet viskas galiausiai susiklostė gerai“, – sakė J.Valančiūnas.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

29-erių centras iš Lietuvos dar nėra veterano amžiaus, tačiau Memfyje jis yra vyriausias žaidėjas. Ypač jauna „grizlių“ gauja kartu žaidžia tik antrą sezoną, o J.Valančiūnui patinka, kokia kryptimi juda Memfio ekipa.

„Pradėjome nuo nulio ir užaugome visi – ir žaidėjai, ir treneris, ir vadovai. Įgavome daug patirties atkrintamosiose, laimėdami sunkias rungtynes ir atsidurdami sudėtingose situacijose, – tikino Jonas. – Turime nuostabią rūbinės atmosferą, o tai skatina mus geriau žaisti aikštėje. Visi puikiai sutariame, o už tai turime padėkoti ir Zachui (Kleimanui, komandos generaliniam vadybininkui – red. past.), subūrusiam šią komandą.“

Paklaustas apie savo, kaip vyriausio komandos žaidėjo, statusą, J.Valančiūnas nesudvejojęs atsakė:

„Amžius yra tik skaičius. Nesvarbu, kiek tau metų, svarbu, kaip jautiesi. Tai nieko nereiškia. Svarbiausia yra tai, kaip žaidžiame ir kaip sutariame tarpusavyje. Man tai patinka, aš noriu ir toliau likti šios komandos dalimi“, – sakė JV.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Žurnalistų J.Valančiūnas buvo paklaustas ir apie vasaros planus. Be to, kad atstovaus Lietuvos rinktinei olimpinėje atrankoje ir, galimai, olimpinėse žaidynėse, lietuvis dar planuoja padirbėti ties taiklumu ir skirti laiko mėgstamiausiam savo pomėgiui – žvejybai.

„Noriu dirbti ties metimu, kad galėčiau išplėsti aikštelę ir atlaisvinti vietos po krepšiu. Taip pat noriu padirbėti su savo kūnu ir išlikti geros formos, – atskleidė Jonas. – Taip pat ketinu ir pažvejoti.“

Lietuvis sulaukė ir daugelį prajuokinusio klausimo. Spaudos konferencijoje J.Valančiūnas vilkėjo džinsinį švarką, papuoštą vilku, o vienas žurnalistų pasiteiravo apie išskirtinį lietuvio įvaizdį.

„Šį klausimą reikėtų adresuoti mano žmonai – ji yra mano stilistė, – su šypsena atsakė J.Valančiūnas. – Neišsiskirčiau šiuo stiliumi, jei ne ji. Tai mano žmonos darbas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas