Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuomonė: ar Jonas Valančiūnas liks „Washington Wizards“?

​​​​​​​Jonas Valančiūnas persikėlė į „Washington Wizards“ pastarąją vasarą, bet jo ateitis Vašingtono klube kybo ore, – rašo „Sports Illustrated“.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimų aistroms aprimus, Jonas Valančiūnas pradeda rengti NBA sezonui.

Visos NBA komandos nuo spalio 1 dienos pradės treniruotis visu pajėgumu ir žaisti kontrolines rungtynes, o reguliarusis čempionatas startuos spalio 22 dieną.

J.Valančiūnas 13-ąjį sezoną lygoje pradės ketvirtoje NBA komandoje.

Suprasti akimirksniu

  • Jono Valančiūno karjera NBA:
  • 2012-2018 m. „Toronto Raptors“
  • 2019-2021 m. „Memphis Grizzlies“
  • 2021-2024 m. „New Orleans Hornets“
  • Praėjusį sezoną Naujojo Orleano komandoje J.Valančiūnas pelnė po 12,2 taško ir atkovojo po 8,8 kamuolio.

Praėjusią vasarą laisvuoju agentu tapęs 32 metų lietuvis sudarė 3 metų 30 mln. dolerių vertės sutartį su „Washington Wizards“.

Tačiau „Sports Illustrated“ apžvalgininkas Tomas Brew abejoja, ar vidurio puolėjas iš Lietuvos tiek ilgai vilkės Vašingtono komandos aprangą.

„Galima diskutuoti, bet dauguma pasakytų, kad Jonas Valančiūnas yra vienas iš 15-os geriausių NBA centrų, todėl „Wizards“ ir pakvietė jį vasarą. Tai yra priežastis, kaip ir ta, kad jis galėtų būti naudingas mainams. Tad kyla klausimas: kaip ilgai Valančiūnas bus „Wizards“ žaidėju“, – svarstė T.Brew.

Jo nuomone, tai, ar J.Valančiūnas išbus Vašingtone visą sezoną, lems keli faktoriai: „Wizards“ komandos rezultatai, mainų laikas ir jaunų žaidėjų tobulėjimas Vašingtono klube. Su nauju treneriu rekonstruojant komandą, Valančiūno ateitis atrodo gana šviesi.

Suprasti akimirksniu

  • „Wizards“ praėjusį sezoną laimėjo tik 15 rungtynių, patyrė 67 nesėkmes, o Rytų konferencijoje užėmė priešpaskutinę, 14-ąją vietą.

„Jeigu „Wizards“ kažkokiu būdu sugebės kažkaip konkuruoti Rytų konferencijoje, jie tikriausiai neatliks pokyčių, palauks, kol jauni žaidėjai tobulės ir susižais vienas su kitu. Valančiūnas nėra jaunas, bet būdamas 32-ejų dar ir nesenas, geras žaidėjas, apie kurį galima tęsti rekonstrukcijos procesą, – dėstė si.com žurnalistas. – Akivaizdu, kad mainų laikotarpis bus karštas metas pirkėjams ir pardavėjams. Stiprios komandos žvalgysis trūkstamos grandies, o silpnos komandos bandys gauti žaidėją, kuris nebūtinai bus kažin ko vertas. Tad Valančiūnas gali atsidurti mainuose, jei „Wizards“ laimės retai. Valančiūno kontraktas yra pakankamai lankstus, kad jis būtų patrauklus mainų scenarijams, be to jis gali dominti kaip patyręs aukštaūgis.

„Wizards“ montažas/„Wizards“ pristatė: atvyksta Jonas Valančiūnas
„Wizards“ montažas/„Wizards“ pristatė: atvyksta Jonas Valančiūnas

Galiausiai bus įdomu pamatyti kaip Valančiūnas bus išnaudojamas aikštėje ir už jos ribų kaip mentorius kitam jaunam aukštaūgiui Alexui Sarrui. Jei treneris Brianas Keefe'as ir klubas norės remtis Sarru labiau, Valančiūno minutes gali tekti nukirpti. O jei jie norės, kad Sarras mokytųsi neskubėdamas, Valančiūnas gali būti svarbus sraigtas Vašingtono sudėtyje.

Bendrai Valančiūnas yra naudingas krepšininkas, bet jo likimą „Wizards“ gretose dėl skirtingų priežasčių gali lemti tai, kaip komandai eisis sezonas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas