Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 20

Nuomonė iš Niujorko: kodėl Rokas Jokubaitis taip tiktų „New York Knicks“

Rokas Jokubaitis ketvirtadienio vakarą pasirodys „Barcelona“ gretose prieš savo buvusią komandą Eurolygos rungtynėse Kauno „Žalgirio“ arenoje. Jaunasis Lietuvos krepšininkas veržliai pradėjo savo antrą sezoną Šarūno Jasikevičiaus treniruojamame Barselonos klube. Tačiau akių nuo R.Jokubaičio nenuleidžia NBA klubas „New York Knicks“, pernai pašaukęs R.Jokubaitį naujokų biržoje.

Po banguojančio praėjusio sezono ir šiame čempionate „New York Knicks“ komandą mažai NBA specialistų regi atkrintamosiose varžybose.

Praėjusį sezoną Niujorko klubas finišavo vienuoliktas Rytuose, per vasarą pernelyg nepasikeitė, o konkurencija konferencijoje išaugo.

Tačiau šį sezoną „Knicks“ pasižymi išskirtine sudėtimi, kokios nebuvo daugiau nei keturis dešimtmečius.

Apie „New York Knicks“ rašantis „The Strickland“ pažymi, kad šį sezoną Niujorko komanda turi net keturis kairiarankius žaidėjus.

Nors skaičiuojama, kad įprastai kairioji ranka yra stiprioji tik 12 proc. populiacijos, „Knicks“ gretose ir Jalenas Brunsonas, ir RJ Barrettas, ir Juliusas Randle'as, ir buvęs žalgirietis Isaiah Hartensteinas kamuolį meta kaire ranka.

„Scanpix“ nuotr./Isaiah Hartensteinas
„Scanpix“ nuotr./Isaiah Hartensteinas

Jackas Huntley teigė, kad tiek daug kairiarankių „Knicks“ nebuvo pastaruosius 42 metus, o galbūt būtent tai atneš sėkmę, kaip yra nutikę anksčiau.

Tarp 1965 ir 1979 metų Niujorko komanda septynis sezonus turėjo po 4 kairiarankius, tris sezonus po tris kairiarankius, o vieną sezoną net šešis! O būtent šiame laikotarpyje – 1970 ir 1973 metais – „Knicks“ iškovojo abu savo čempionų titulus.

Net ir Patricko Ewingo laikais „Knicks“ tapo didele jėga Rytuose tik tada, kai prie legendinio vidurio puolėjo prisidėjo du kairiarankiai: Anthony Masonas ir Gregas Anthony.

Šį sezoną keturi „Knicks“ kairiarankiai rungtyniauja skirtingose pozicijose, tad gali būti jie vienu metu aikštėje. Starto penketui trūksta dar vieno?

„Paskutinė šio genialaus plano dalis – Rokas Jokubaitis, – rašo „The Strickland“. – Jis yra žaidėjas, kurį „Knicks“ pašaukė 2021 metais. Tačiau pastaruoju metu jis žaidžia Barselonoje. Taip jau sutapo, kad jis irgi kairiarankis. Be to, tai krepšininkas, kuris pasižymi taikliais metimais, yra „combo“ gynėjas ir galėtų tikti penkete šalia Brunsono, RJ, Randle'o ir Hartensteino.“

Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr./Rokas Jokubaitis
Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr./Rokas Jokubaitis

Šį sezoną per pirmąsias trejas „Barcelona“ rungtynes Eurolygoje R.Jokubaitis pelnė po 6,3 taško ir 1,7 rezultatyvaus perdavimo, bet Ispanijos lygoje 21 metų lietuvis šovė įspūdingu efektyvumu.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ energijos šuorai, gelbėtojas ir kylanti Šaro „Barcelona“

Ispanijoje po keturių turų R.Jokubaitis yra naudingiausias „Barcelona“ krepšininkas, renkantis po 17,3 naudingumo balo. Lygoje Rokas pelnė po 10,5 taško, atliko po 5 perdavimus, atkovojo po 2,8 kamuolio, o iš septynių tritaškių įskraidino net šešis.

Tad nenuostabu, kad pernai vasaros lygoje jau žaidęs Niujorko komandoje lietuvis lieka „Knicks“ radaruose ir gali atsidurti NBA kitą sezoną. O kairiarankiams tai ypač patiktų.

„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis
„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis

„Tik pagalvokite, kaip būtų, jei Rokas prisidėtų prie komandos kitą vasarą. Prasidėtų tikrieji smagumai“, – mintimi apie kairiarankių penketą Niujorke žavėjosi „The Strickland“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas