Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 13

Nuostabi reakcija į gandus: Domantas Sabonis – NBA savaitės žaidėjas

Ganduose apie mainus praėjusios savaitės pradžioje sušmėžavęs Domantas Sabonis į tai atsakė sužaisdamas nuostabias trejas rungtynes ir tapdamas geriausiu NBA Rytų konferencijos savaitės žaidėju.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

25-erių lietuvis trejose rungtynėse vidutiniškai rinko po 25 taškus, atkovojo po 10,3 kamuolio ir atliko po 6 rezultatyvius perdavimus.

Lietuvio vedama „Indiana Pacers“ ekipa laimėjo visas trejas žaistas rungtynes.

Geriausiu savaitės žaidėju Domas išrenkamas antrą kartą karjeroje. Pirmąsyk tokio pripažinimo jis sulaukė pačią pirmąją 2020-2021 m. sezono savaitę.

Be D.Sabonio, geriausiais savaitės žaidėjais NBA lygoje buvo pripažinti dar du lietuviai – Žydrūnas Ilgauskas (2004 m.) ir Arvydas Sabonis (1996 m.).

„Pacers“ lietuvis vieną geriausių karjeros savaičių sužaidė iš karto po to, kai „The Athletic“ pranešė apie Indianapolio ekipos ketinimus atlikti mainus, kuriuose gali figūruoti ir D.Sabonio pavardė.

Dukart „All-Star“ rungtynių dalyvis geriausiai praėjusią savaitę žaidė prieš „Washington Wizards“, kai įmetė net 30 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir išskirstė 6 rezultatyvius perdavimus.

„Toronto Raptors“ ekipai Domas išrašė 21 taško, 11 sugriebtų kamuolių ir 5 perdavimų pamoką, o „Dallas Mavericks“ ekipą nubaudė 24 taškais, 10 atkovotų kamuolių ir 7 „asistais“.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis rungtynėse su „Mavericks“ pelnė 24 taškus.
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis rungtynėse su „Mavericks“ pelnė 24 taškus.

Apskritai šį sezoną D.Sabonio vidurkiai siekia 18,2 taško, 11,9 atkovoto kamuolio ir 4,2 rezultatyvaus perdavimo per mačą.

„Pacers“ (12-16) net ir po sėkmingos savaitės Rytų konferencijoje išlieka tik 13-ti, tačiau pergalių skaičiumi jau susilygino su „New York Knicks“ (12-15) ir „Toronto Raptors“ (12-14), o nuo devintoje vietoje esančių „Atlanta Hawks“ (13-13) atsilieka tik vienu laimėjimu.

Geriausiu Vakarų konferencijoje praėjusią savaitę išrinktas „Los Angeles Lakers“ lyderis LeBronas Jamesas.

Karalius ketveriose rungtynėse pelnė po 28,3 taško, atkovojo po 7,5 kamuolio, atliko po 8 rezultatyvius perdavimus ir atvedė savo komandą į tris pergales.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas