Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 15

Savo formą „nuostabia“ pavadinęs J.Hardenas pristatytas Brukline: „Man tai šansas laimėti titulą“

Po grandiozinių mainų praėjus dviem paroms Jamesas Hardenas pristatytas kaip naujas „Brooklyn Nets“ komandos narys.
Jamesas Hardenas
Jamesas Hardenas / Stopkadras

Daugiau nei aštuonis sezonus „Houston Rockets“ klube praleidęs buvęs naudingiausias NBA krepšininkas buvo iškeistas trečiadienio vakarą, kai „Nets“ už jį atidavė tris žaidėjus, tris naujokų biržos pirmojo rato šaukimus ir įsipareigojo keturis kartus apsikeisti šaukimais su „raketomis“, jei šių turimi šaukimai bus žemesni už Bruklino klubo.

J.Hardenas Brukline prisijungs prie Kevino Duranto ir Kyrie Irvingo bei sudarys bene įspūdingiausią šiuo metu lygoje egzistuojantį didįjį trejetą.

Trečioje karjeros komandoje žaisiantis barzdočius atvirai reikalavo būti iškeistas iš Hjustono, o patekęs į naują organizaciją nekantrauja pasitikti jo laukiančius iššūkius.

„Tai man daug reiškia. Praleidau aštuonerius metus Hjustone, o dabar pradėsiu naują etapą greta neįtikėtinų talentų ir puikaus trenerių štabo. Man tai šansas laimėti titulą“, – prisistatymo konferencijoje, kuri vyko nuotoliniu būdu, sakė J.Hardenas.

Paklaustas, kokį žaidėją gauna Bruklino klubas, 31-erių gynėjas nesikuklino.

„Elitinį žaidėją, elitinį komandos draugą ir vaikiną, kuris padarys viską, ko reikia, kad laimėtume kuo daugiau rungtynių“, – sakė „Nets“ naujokas.

Atvirai iš „Rockets“ prašęsis J.Hardenas paaiškino, kodėl taip norėjo ištrūkti iš komandos, su kuria du sykius žaidė Vakarų konferencijos finale, bet abukart pralaimėjo.

„Maniau, kad neturime šansų. Mano tikslas buvo patekti kažkur, kur galėčiau kovoti [dėl titulo]. Brukline neturiu jokių garantijų. Bet suteikiu sau šansą laimėti, kas yra labai svarbu, – sakė gynėjas. – Nieko nepažeminau. Išgyvenau ir pakilimus ir nuopuolius toje komandoje, o dabartinė situacija buvo tokia, jog komanda nebuvo pakankamai gera, kad laimėtų titulą. Myliu ir gerbiu tą organizaciją ir miestą dėl visko, kad jie padarė man ir mano šeimai.“

Vienas iš žurnalistų J.Hardeno paklausė ir apie jo fizinę formą, kuri sezono pradžioje sulaukia daug apkalbų – amerikietis akivaizdžiai atrodo priaugęs svorio ir juda lėčiau, nei įprastai.

Visgi panašu, kad NBA žvaigždei tai nė motais. Į klausimą, kaip vertina savo formą, jis atsakė vienu žodžiu – „nuostabiai“.

Kol kas neaišku, kada J.Hardeną išvysime su „Nets“ marškinėliais. Jis jau praėjo medicininį patikrinimą ir tapo komandos dalimi, bet negalės prisijungti prie Bruklino ekipos treniruočių tol, kol nebus patikrinti ir kiti mainuose dalyvavę krepšininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas