Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 12

Oficialu: Ignas Brazdeikis lieka Orlande

„Orlando Magic“ klube 2020-2021 m. sezoną užbaigęs Ignas Brazdeikis ir toliau atstovaus šiam Floridos klubui.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / „Scanpix“ nuotr.

Oficialiai pranešta, jog su Iggy sudaryta dvišalė sutartis 2021-2022 m. sezonui.

Ši sutartis reiškia, jog I.Brazdeikis galės rungtyniauti ir „Orlando Magic“ gretose, ir šios ekipos dukterinėje G lygos komandoje „Lakeland Magic“.

Orlande Ignas su dvišale sutartimi galės sužaisti ne daugiau nei 50 susitikimų. Jei šią ribą viršys, klubas privalės jam įteikti garantuotą sutartį.

I.Brazdeikis į Floridą persikėlė šių metų gegužės 2-ąją, kai sudarė 10 dienų kontraktą, kurį vėliau pavertė sutartimi iki sezono pabaigos.

Aštuonerias rungtynes su „Magic“ apranga spėjęs sužaisti puolėjas rinko vidutiniškai po 11,1 taško, 5,1 atkovoto kamuolio ir 2 rezultatyvius perdavimus.

Šiuo metu Iggy atstovauja „Magic“ ekipai NBA Vasaros lygoje. Joje Lietuvos ir Kanados pilietybes turintis žaidėjas per dvejas rungtynes vidutiniškai rinko po 10,5 taško, 5 atkovotus kamuolius ir 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

I.Brazdeikiui tai bus trečiasis NBA sezonas. 47-uoju šaukimu 2019 m. naujokų biržoje pakviestas žaidėjas 2019-2020 m. sezone gynė „New York Knicks“ spalvas, Niujorke pradėjo ir 2020-2021 m. sezoną, bet galiausiai buvo iškeistas į „Philadelphia 76ers“, kuri krepšininką atleido.

I.Brazdeikis bus vienas iš keturių ateinantį sezoną NBA lygoje rungtyniausiančių lietuvių. Domantas Sabonis toliau gins „Indiana Pacers“ garbę, Jonas Valančiūnas debiutuos „New Orleans Pelicans“ gretose, o Arnoldas Kulboka pasirašė dvišalę sutartį su „Charlotte Hornets“.

Primename, kad Lietuvoje gimęs, bet Kanadoje augęs I.Brazdeikis gegužę oficialiai tapo Lietuvos piliečiu, bet mūsų šalies rinktinėje nežaidė, nes norėjo vaikytis NBA svajonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas