Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 28

Orlando žurnalistus tarti savo pavardę mokęs I.Brazdeikis įspėjo varžovus: „Aš bebaimis“

„Braz-dei-kis“, – lėtai ir su šypsena veide tarė Ignas Orlando žurnalistams, kai buvo paklaustas, kaip taisyklingai tariama jo pavardė. Nors Lietuvos pilietybę pavasarį pagaliau gavęs puolėjas „Orlando Magic“ klube užbaigė praėjusį sezoną, Floridos valstija tik dabar susipažįsta su paslaptingu Kanadoje augusiu krepšininku sunkiai ištariama lietuviška pavarde.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / „Scanpix“ nuotr.

I.Brazdeikis Disneilendo mieste Orlande nutūpė gegužę po vienų neramiausių savo karjeros mėnesių.

Dar kovo pabaigoje lietuvis buvo iškeistas sulig NBA mainų termino pabaiga ir buvo priverstas krautis lagaminus bei keliauti iš Niujorko į Filadelfiją, tačiau pastaroji naujaisiais jo namais netapo ir vos po kelių savaičių Iggy buvo atleistas.

Antrą šansą I.Brazdeikiui suteikė „Magic“ klubas, gegužę įteikęs 22-ejų puolėjui 10 dienų kontraktą, o po kelių sėkmingų pasirodymų pratęsęs jį iki sezono pabaigos.

Iš viso su mėlyna „Magic“ apranga I.Brazdeikis spėjo sužaisti aštuonis mačus ir neblogai užsirekomenduoti komandos vadovų akyse. Kanados lietuvis per 29,3 minutės pelnė po 11,1 taško, atkovojo po 5,1 kamuolio ir atliko po 2 rezultatyvius perdavimus, o vienose iš rungtynių pagerino savo trumpos karjeros rezultatyvumo rekordą pelnydamas 21 tašką.

„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Toks blykstelėjimas užtarnavo I.Brazdeikiui vietą „Magic“ klubo Vasaros lygos komandoje, o po jos – ir dvišalį kontraktą, su kuriuo puolėjas pasitinka 2021-2022 m. sezoną.

„Kiekvieną dieną šiai komandai duosiu energijos bei savo kovotojo mentalitetą, – paprašytas prisistatyti per žiniasklaidos dieną Orlande sakė I.Brazdeikis. – Mėgaujuosi varžydamasis, noriu, kad kiekvienas stumtume vienas kitą į priekį ir kad judėčiau į priekį pats. Man svarbiausia sunkiai dirbti ir augti kiekvieną dieną.“

Po audringo sezono, kai klubą keitė net du sykius, I.Brazdeikis tikina, kad dabar jam svarbiausia stabilumas.

„Būdamas čia turiu puikią galimybę. Tai – jauna komanda, naujas trenerių štabas. Esu laimingas dėl to, kur esu. Mano kelionė NBA lygoje iki šiol nebuvo lengva, bet esu laimingas dėl šios galimybės ir esu pasiruošęs ją išnaudoti“, – teigė krepšininkas.

Mano kelionė NBA lygoje iki šiol nebuvo lengva, bet esu laimingas dėl šios galimybės ir esu pasiruošęs ją išnaudoti.

Floridos mieste lietuviui teks užsitarnauti naujo „Magic“ vyr. trenerio pasitikėjimą. Prie klubo vairo vasarą stojo Jamahlas Mosley, kurio patarimų I.Brazdeikis ir jo komandos draugai sulaukė jau Vasaros lygoje.

„Esame susiklijavę. Manau, kad tam padėjo ir Vasaros lyga, per kurią patobulėjome kaip komanda, supratome, ko nori treneris Mosley. Esame artimi ir susiklijavę bei laukiame sezono pradžios“, – sakė Iggy.

„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Iš Mičigano universiteto į NBA persikėlęs I.Brazdeikis Orlande turi ne vieną žaidėją, su kuriais gali pasišnekėti apie savo „Alma mater“. Vienas tokių – naujoji „Magic“ viltis, aštuntuoju šaukimu naujokų biržoje pakviestas vokietis Franzas Wagneris.

Tiesa, nors žaidė tame pačiame universitete, I.Brazdeikis tikina dar neturėjęs daug šansų pasikalbėti su 20-mečiu krepšininku.

„Neturėjome daug šansų pasišnekėti. Jis buvo užsiėmęs, bet esu laimingas, kad jis čia, taip pat ir jo brolis Mo (Moritzas Wagneris – red. past.) bei Jonas Teske. Džiugu čia matyti tiek daug Mičigano žaidėjų, dėl to čia jaučiuosi lyg namuose“, – tikino I.Brazdeikis.

„Magic“ puolėjui NBA aikštėse teks susidurti su daugybe pajėgių puolėjų – pradedant LeBronu Jamesu, baigiant Kevinu Durantu ar Gianniu Antetokounmpo. Orlando žurnalistai paprašė Igno paties pranešti varžovams, ko jiems tikėtis ant parketo sutikus šį galbūt būsimąjį Lietuvos rinktinės žaidėją.

„Kiekvieną vakarą būsiu lyg šuo. Būsiu pasirengęs žaisti taip kietai, kaip tik galėsiu. Esu bebaimis, tiesiog einu į aikštę ir padedu komandai laimėti“, – teigė I.Brazdeikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas