Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 10

Paaiškėjo smūgiu pasibaigusio R.Gobert'o konflikto su komandos draugu detalės

„Minnesota Timberwolves“ ekipa paskutinėse NBA reguliariojo sezono rungtynėse nugalėjo „New Orleans Pelicans“ komandą ir pačiupo aštuntąją vietą Vakarų konferencijoje, bet prieš įkrintamąsias varžybas komandos viduje – daugybė klausimų dėl į konfliktą su komandos draugu įsivėlusio Rudy Gobert'o.

„Vilkai“ 82-ajame sezone mače 113:108 parklupdė „pelikanus“ su Jonu Valančiūnu, o tą padarė nepaisant to, jog antrajame kėlinyje neteko pagrindinio vidurio puolėjo R.Gobert'o.

Prancūzas minutės pertraukėlės metu įsivėlė į konfliktą su komandos draugu Kyle'u Andersonu ir trenkė jam, o po incidento paliko aikštę ir komandos buvo išprašytas namo.

Anot ESPN, neaišku, ar vidurio puolėjas vyks su komanda į Los Andželą, kur naktį iš antradienio į trečiadienį „Timberwolves“ žais įkrintamųjų susitikimą su „Los Angeles Lakers“ klubu. Komandos vadovas Timas Connelly prancūzo situaciją spręs artimiausiu metu.

Kaip pranešė ESPN žurnalistai Adrianas Wojnarowskis ir Andrew Lopezas, krepšininkai susikivirčijo, kai K.Andersonas liepė R.Gobert'ui „nublokuoti bent kelis metimus“, į ką prancūzas atsakė „atsikovok suknistą kamuolį“.

Tai dar neišaugo į fizinį susistumdymą, bet ribos buvo peržengtos po to, kai K.Andersonas vartodamas keiksmažodžius liepė prancūzui užsičiaupti.

Tai išprovokavo R.Gobert'ą, kuris smogė komandos draugui bei po akimirkos pats sulaukė atsako iš kito „Timberwolves“ puolėjo Taureano Prince'o.

ESPN teigimu, žaidėjai pratęsė konfliktą ir apsižodžiavo per ilgąją pertrauką, bet į dar vieną fizinę kovą tai nebeperaugo.

Iš karto po to R.Gobert'as buvo išsiųstas namo, o be prancūzo likę „vilkai“ panaikino varžovų 13 taškų pranašumą ir pasiekė svarbią pergalę.

Pats Prancūzijos rinktinės vidurio puolėjas po rungtynių išplatino atsiprašymą.

„Emocijos šiandien paėmė viršų. Neturėjau sureaguoti taip, kaip tą padariau, nesvarbu, kas buvo pasakyta. Noriu atsiprašyti sirgalių, organizacijos ir ypatingai Kyle'o, kurį ypatingai myliu ir gerbiu kaip komandos draugą“, – rašė prancūzas.

Ant kolegos po rungtynių nepyko ir pats K.Andersonas.

„Emocijos įsiliepsnojo, esi viduryje svarbių rungtynių, kurias visi norėjome laimėti, nutiko, kas nutiko, – kalbėjo krepšininkas. – Žinote, visko nutinka. Tai ne pirmas kartas, kai nutinka kažkas panašaus.

Judėsime į priekį, nes norime laimėti rungtynes. Išlaikysime tai komandos viduje. Tai ne pirmas kartas, kai kas nors į mane taikosi. Tiesiog peržengėme ribas ir viskas. Pasikalbėsime apie tai ir judėsime į priekį. Esame suaugę vyrai.“

Minesotos klubo veteranas Mike'as Conley pridūrė, kad R.Gobert'as nusiuntė žinutę komandos draugams ir atsiprašė.

„Timberwolves“ pergalę apkartino ir dar vienas incidentas – antrajame kėlinyje keliaudamas į rūbinę Jadenas McDanielsas kumščiu smogė į sieną ir susižeidė ranką. Kaip vėliau paaiškėjo, puolėjas, renkantis po 12,2 taško, patyrė rankos lūžį ir praleis įkrintamąsias varžybas.

„Vilkai“ jau ir taip verčiasi be vieno svarbaus krepšininko – kovo pabaigoje riešo lūžį patyrusio Nazo Reido.

Mineapolio komanda įkrintamosiose varžybose prieš „Lakers“ startuos trečiadienį 5 val. ryto Lietuvos laiku. Pergalės atveju „vilkai“ patektų į atkrintamąsias ir žaistų su „Memphis Grizzlies“, o pralaimėjimo atveju dėl paskutinio bilieto į atkrintamąsias kovotų su „New Orleans Pelicans“ ir „Oklahoma City Thunder“ poros nugalėtoju.

Plačiau apie Vakarų konferencijos atkrintamųjų ir įkrintamųjų poras skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas