Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 14

„Pacers“ ėjimas: susitarė dėl įspūdingo kontrakto ir įspraudė į kampą „saules“

Praėjusią žiemą Domantą Sabonį iškeitęs „Indiana Pacers“ klubas galimai rado naują žvaigždę.
Jonas Valančiūnas ir Deandre Aytonas
Jonas Valančiūnas ir Deandre Aytonas / „Scanpix“ nuotr.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė, kad „Pacers“ susitarė dėl ketverių metų 133 mln. dolerių kontrakto su Deandre Aytonu.

Vis dėlto 24-ąjį gimtadienį kitą savaitę minėsiantis vidurio puolėjas nebūtinai ateinantį sezoną rungtyniaus Indianapolyje.

Jis turi apriboto laisvojo agento statusą, tad dabartinė D.Aytono komanda „Phoenix Suns“ gali išsaugoti iš Bahamų kilusį žaidėją, jei pasiūlys bent vienu doleriu geresnį kontraktą.

Apsispręsti „saulės“ turi lygiai 48 valandas. Jeigu nutars neišlaikyti D.Aytono, keturis sezonus Finikse praleidusį žaidėją „Suns“ praras negaudami nieko mainais.

133 mln. dolerių yra didžiausia suma, kada nors pasiūlyta apribotajam laisvajam agentui. Iki šiol rekordas priklausė „Brooklyn Nets“ klubui, kuris 2017 metais Otto Porteriui įteikė 107 mln. dolerių kontraktą, kurį galiausiai „permušė“ ir žaidėją išlaikė „Washington Wizards“.

Įdomu tai, kad jeigu „Suns“ nutartų pasilikti D.Aytoną, tai reikštų, kad Arizonos komanda negalės iškeisti šio žaidėjo iki sausio 15 dienos, o mainų su „Pacers“ jie negalėtų atlikti visą ateinantį sezoną. Tai veikiausiai pašalintų „saules“ iš galimų Kevino Duranto medžiotojų klubo, nors KD yra įvardinęs Finikso ekipą kaip vieną iš dviejų jam priimtiniausių vietų rungtyniauti kitą sezoną.

„Scanpix“/AP nuotr./Deandre Aytonas
„Scanpix“/AP nuotr./Deandre Aytonas

211 cm ūgio D.Aytonas 2018 metais buvo pašauktas pirmasis NBA naujokų biržoje, kurioje tik trečias savo pavardę išgirdo Luka Dončičius.

Vidurio puolėjas visus keturis sezonus NBA lygoje turėjo dvigubo dublio vidurkį, o 2021-2022 m. sezone jo rodikliai siekė 17,2 taško ir 10,2 atkovoto kamuolio per susitikimą.

„Suns“ su D.Aytonu, Chrisu Paulu ir Devinu Bookeriu priešakyje užtikrintai laimėjo NBA reguliarųjį sezoną, iškovodami daugiausiai pergalių klubo istorijoje, bet atkrintamosiose varžybose sudegė prieš L.Dončičių ir „Dallas Mavericks“, pralaimėdami Vakarų konferencijos pusfinalio seriją 3-4.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas