Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2019 05 02

„Pacers“ vadovas: „Domantas Sabonis nori didesnio vaidmens“

Domantas Sabonis turėtų ilsėtis po geriausio sezono NBA, kuriame pagerino daug asmeninių rekordų ir pakėlė taškų, atkovotų kamuolių, pataikymo, taip pat ir tritaškių metimų, taiklumą. Tačiau D.Sabonis nesustoja.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Vos tik „Pacers“ baigė atkrintamąsias varžybas, kuriose 0-4 nusileido „Boston Celtics“, Indianapolio klubo prezidentas Kevinas Pritchardas sulaukė Lietuvos krepšininko žinučių.

D.Sabonis ėmė prašyti, kad kažkas atrakintų salę, o treneris padėtų reguliuoti treniruotes.

Toks nusiteikimas ir požiūris į darbą labai patinka „Pacers“ vadovams ir treneriui Nate'ui McMillanui, kurie jau planuoja Domantui svarbesnį vaidmenį kitą sezoną.

„Ką žinau, tai, kad Domantas taps geresnis per šią vasarą, – sakė K.Pritchardas per spaudos konferenciją Indianapolyje. – Jis tikras darbininkas. Jis taps dar geresniu, o jo vaidmuo irgi bus geresnis.“

Praėjusį sezoną D.Sabonis dažniausiai įsitraukdavo į žaidimą nuo atsarginių suolo, nes starto penkete vidurio puolėju buvo pasirinktas Mylesas Turneris.

Padalyti žaidimo laiką jam ir D.Saboniui ir yra didžiausias iššūkis, nes dviem vidurio puolėjams aikštėje išsitekti sudėtinga, o pagal žaidimo lygį jie yra panašūs ne tik ūgiu (po 211 cm) ir amžiumi.

VIDEO: „Ginčas“: ar D.Motiejūnas grįš į NBA, kokia ateitis laukia D.Sabonio ir kitų lietuvių?

N.McMillanas jau pareiškė, kad kitą sezoną norėtų greitesnio „Pacers“ žaidimo. Su dviem tradiciniais vidurio puolėjais tai sunku padaryti. Tačiau komandos prezidentas mano, kad tai yra įmanoma.

„Manau, kad visa tai teorija – tikiu, kad geri žaidėjai gali rasti išeitį, – sakė K.Pritchardas. – Manau, kad Mylesas artėja prie to, kad taptų elitinis gynybos krepšininkas, bet mes galime jį labiau panaudoti puolant.

Manau, kad Sabonis atakuojant save išnaudoja nuostabiai. Jei jis sugebėtų tapti geresniu gynyboje, tada nekiltų jokių dvejonių, kad jie gali žaisti daug minučių drauge.“

„Pacers“ jau sudarė ilgalaikę sutartį su M.Turneriu, sukirtę dėl ketverių metų 80 mln. dolerių vertės sutarties.

D.Saboniui liko vienerių metų kontraktas, pasirašytas pagal naujoko sąlygas ir kitą sezoną lemsiantis 3,5 mln. dolerių metinį uždarbį. D.Sabonis taps laisvuoju agentu 2020 metais, kai tikrai galės tikėtis kelis kartus įspūdingesnio atlygio.

Kita vertus, „Pacers“ ilgalaikį kontraktą 22 metų lietuviui gali pasiūlyti ir šią vasarą.

VIDEO: „Atsarginiai“: perlaužtas Domantas Sabonis, braškantys čempionai ir „Spurs“ likimas

K.Pritchardas neatskleidė, kada planuojama pratęsti sutartį su D.Saboniu, pridūręs, kad nė vienas žaidėjas, išskyrus Victorą Oladipo, nėra neliečiamas.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis ir Victoras Oladipo
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis ir Victoras Oladipo

„Pacers“ vadovas teigė, kad D.Sabonis mėgaujasi karjera Indianoje, o klubas tikisi, kad visa kas geriausia, dar priešakyje.

„Domas yra labai mielas vaikinas. Jis tikrai geras žmogus, – pabrėžė K.Pritchardas. – Viskas liudija, kad jam patinka čia. Jam patinka, ką mes darome, kad jis pats yra to dalimi. Manau, kad jis nori didesnio vaidmens ir manau, kad mes rasime būdų, kaip jam gauti didesnį vaidmenį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius