Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 16

Pagerbdamas NBA legendą L.Jamesas kitą sezoną pakeis marškinėlių numerį

LeBronas Jamesas, pagerbdamas „Boston Celtics“ legendą Billą Russellą, ateinantį sezoną pakeis savo „Los Angeles Lakers“ marškinėlių numerį iš 6 į 23.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tai LeBrono sprendimas. Jis taip nusprendė iš pagarbos B.Russellui“, – ESPN sakė Richas Paulas, ilgametis L.Jameso draugas ir agentas.

Praėjusią vasarą, kai būdamas 88-erių B.Russellas mirė, NBA pagerbė legendą paskelbdama, kad NBA klubai daugiau nebegalės naudoti šeštojo numerio ant marškinėlių.

Išimtis numatyta tik tiems žaidėjams, kurie iki šiol dėvėjo būtent šiuo numeriu paženklintą aprangą – pavyzdžiui, L.Jamesui. Jiems bus leista užbaigti karjerą su šeštuoju numeriu.

Po šio lygos pranešimo dar labiau į viršų šoko L.Jameso marškinėlių paklausa – L.Jameso „Lakers“ marškinėliai su 6 numeriu NBAStore.com svetainėje 2022-23 m. antrąjį pusmetį buvo patys perkamiausi.

„Mums visiems skaudu prarasti tokią ikoną, – po B.Russello mirties kalbėjo L.Jamesas. Nesvarbu, ar žaidi šį žaidimą, ar jį žiūri, ar esi jo dalis. Visi žinome, ką B.Russellas reiškė NBA, aišku, “Celtics„ komandai ir už aikštės ribų – ką jis reiškė juodaodžiams, kalbėdamas apie problemas, kurios daug kam nėra patogios“.

Tuomet L.Jamesas nusprendė, kad 2022-23 m. sezoną žais būt šeštuoju numeriu: „Šį sezoną žaisiu šeštuoju numeriu, nors tikras, ar ir toliau tai darysiu. Bet šiemet jį dėvėsiu jo garbei. Man tai daug reiškia“.

B.Russellas 11 kartų tapo NBA čempionu, penkis kartus naudingiausiu žaidėju. Vėliau jis tapo pirmuoju juodaodžiu vyriausiuoju treneriu lygos istorijoje. 2009 m. NBA finalo MVP trofėju, kurį L.Jamesas gavo keturis kartus, buvo pavadintas B.Russello vardu.

L.Jamesas pirmą kartą 6 numerį užsidėjo FIBA varžybose, atstovaudamas JAV komandai, o vėliau keturis sezonus žaidė „Miami Heat“ komandoje, nes organizacija jau buvo uždraudusi 23 numerį Michaelo Jordano garbei. Nuo 2014 m. iki 2021 m. – visą savo antrąjį sezoną Klivlande ir pirmuosius tris sezonus Los Andžele – jis vėl dėvėjo 23 numerį, o pastaruosius du sezonus „Lakers“ komandoje – 6 numerį.

Iš viso L.Jamesas 23 numerį dėvėjo 14 iš 20 savo NBA sezonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas