Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 14

Pagrindinis pretendentas perimti „Rockets“ vairą – Hjustonui čempionų titulus jau nešęs žmogus

Ketverius metus Hjustone trukusi Mike'o D'Antoni era baigėsi, o „Rockets“ klubo vadovai jau dairosi naujo trenerio, galinčio perimti Jameso Hardeno vedamos komandos vairą. ESPN išsiaiškino pagrindinį kandidatą pakeisti čempionų titulo į ketvirtą pagal dydį JAV miestą neatnešusį M.D'Antoni.
Temos: 2 NBA Houston Rockets

Timo McMachono teigimu, „Rockets“ yra susidomėję galimybe pasamdyti dabartinį „Los Angeles Clippers“ vyr. trenerio asistentą Samą Cassellą. Priduriama, kad norą imtis šio darbo reiškia ir pats specialistas.

Prieš daugiau nei dešimtmetį trenerio karjerą pradėjęs 50-metis S.Cassellas iki šiol dirbo tik asistentu – penkmetį jis darbavosi „Washington Wizards“ organizacijoje, o nuo 2014 metų talkina Docui Riversui Los Andžele.

Vis dėlto pastaruoju metu jo pavardė tapo viena karščiausių vardijant pretendentus į laisvas vyr. trenerio pozicijas. Savo pavaldiniui gerų žodžių negailėjo ir „Clippers“ vairininkas.

„Samas Cassellas turėtų būti vyriausiuoju treneriu. Jis turi neįtikėtiną krepšinio suvokimą, tad tikiuosi, kad jis gaus šansą. Kalbama, kad šio darbo reikia nusipelnyti, o aš manau, kad Samas padarė viską, bet vis dar negavo darbo. Tikiuosi, kad tai nutiks“, – praėjusią savaitę kalbėjo D.Riversas.

S.Cassellas prieš tapdamas treneriu turėjo ir sėkmingą krepšininko karjerą.

NBA jis žaidė 16 metų, o pirmuosius trejus praleido būtent Hjustone, kur iškovojo net du čempionų žiedus.

Svariai prie triumfų prisidėjęs įžaidėjas 1994 ir 1995 m. atkrintamosiose varžybose atitinkamai rinko po 9,4 ir 11 taškų per rungtynes bei pasižymėjo savo sėkmingu žaidimu lemiamomis rungtynių minutėmis. Dėl to S.Cassellas gavo „clutch“ pravardę.

Palikęs „Rockets“ 1996-aisiais, 191 cm ūgio karjerą baigęs žaidėjas rungtyniavo „Phoenix Suns“, „Dallas Mavericks“, „New Jersey Nets“, „Milwaukee Bucks“, „Minnesota Timberwolves“, „Clippers“ ir „Boston Celtics“ klubuose.

Su pastaruoju S.Cassellas 2008 m. iškovojo ir trečiąjį savo NBA čempiono žiedą.

Iš viso S.Cassello karjeros vidurkiai siekė 15,7 taško ir 6 rezultatyvius perdavimus per susitikimą. 2004-aisiais jis buvo išrinktas ir į „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas