Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 11

Pamokanti istorija: kaip žymiausias Serbijos klubas atsisakė „per storo“ N.Jokičiaus

Serbijos krepšinio talentas Nikola Jokičius šią savaitę buvo pripažintas naudingiausiu NBA reguliariojo sezono krepšininku, nors jaunystėje iš šio vidurio puolėjo tokių aukštumų nesitikėjo niekas. Net ir vienas žymiausių jo gimtinės klubų ir Europos krepšinio trenerių.
Nikola Jokičius
Nikola Jokičius / „Scanpix“/AP nuotr.

„Denver Nuggets“ klubo vedlys šį sezoną padarė tai, ko nebuvo pavykę niekam.

Vos 41-uoju šaukimu naujokų biržoje pakviestas serbas tapo pirmuoju lygos MVP, nepašauktu pirmajame biržos rate. Iki tol žemiausiai pakviesti MVP buvo Giannis Antetokounmpo ir Steve'as Nashas, kurie naujokų biržoje savo pavardes išgirdo 15-ti.

Tačiau N.Jokičių pro akis praleido ne tik būrys NBA, bet ir jo gimtosios Serbijos klubas.

Ilgametis Belgrado „Partizan“ treneris Duško Vujoševičius, 2010-aisiais sensacingai nuvedęs kuklaus biudžeto komandą į Eurolygos finalo ketvertą, bendraudamas su Serbijos žiniasklaida atskleidė, jog turėjo progą pasikviesti jauną N.Jokičių į savo komandą, bet to nepadarė, kadangi šis esą buvo „per storas“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Treneris Duško Vujoševičius paliko CSKA komandą
AFP/„Scanpix“ nuotr./Treneris Duško Vujoševičius paliko CSKA komandą

„Galėčiau kažko prikurti ir meluoti, bet būsiu nuoširdus. Aš tiesiog jo nemačiau, praleidau jį, – „Mozzart Sport“ pripažino juodkalnietis. – Žinau, kad žmonės, kurie ieškojo naujų žaidėjų „Partizan“ klube, pranešė man, kad jis yra storas ir mums neverta su juo prasidėti. Tačiau dabar man dėl to labai gaila. Ši istorija tik atspindi, kokia silpna buvo „Partizan“ struktūra.“

Kai „Partizan“ nepanoro N.Jokičiaus, šį po savo sparnu priglaudė žymus Europos krepšinio agentas Miško Raznatovičius. 17-metis N.Jokičius atsidūrė Belgrado „Mega Basket“ klube, kuriame praleidęs trejus metus įšoko į NBA lygą.

„Kol mes Jokičių laikėme per storu, Miško Raznatovičius jį pamatė ir pasikvietė į Belgrado „Mega Basket“ komandą. Man dėl to neįtikėtinai gaila“, – pakartojo D.Vujoševičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nikola Jokičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nikola Jokičius

Per tris skirtingus laikotarpius net 13 metų „Partizan“ klubą treniravęs, o dabar Rumunijoje dirbantis specialistas stebisi ne tik savo tautiečio, bet ir slovėno Lukos Dončičiaus sėkme už Atlanto.

„Jei nuoširdžiai, galiu pasakyti, kad jeigu man prieš kelerius metus kas nors būtų pasakęs, kad Jokičius ir Dončičius bus ryškiausios NBA žvaigždės, būčiau žvelgęs į tą žmogų su nuostaba. Net nebūčiau galėjęs susapnuoti kažko panašaus. Labai sunku suprasti, kaip jaunas vyrukas, žaidęs neblogą krepšinį Adrijos lygoje vilkėdamas vidutinio klubo „Mega Basket“ marškinėlius, po tokio trumpo laiko tapo stipriausios pasaulio lygos MVP. Tai – didžiulė ir pagarbos reikalaujanti sėkmė, bet manau, kad reikėtų išanalizuoti, kaip tai atsitiko“, – svarstė juodkalnietis.

Jeigu man prieš kelerius metus kas nors būtų pasakęs, kad Jokičius ir Dončičius bus ryškiausios NBA žvaigždės, būčiau žvelgęs į tą žmogų su nuostaba.

Primename, kad N.Jokičius reguliariajame sezone rinko po 26,4 taško, atkovojo po 10,8 kamuolio ir atliko po 8,3 rezultatyvaus perdavimo, atvesdamas „Nuggets“ ant trečiojo Vakarų konferencijos laiptelio ir užsitarnaudamas MVP apdovanojimą.

Serbo vedami „grynuoliai“ jau peržengė ir pirmąjį barjerą atkrintamosiose varžybose, 4-2 įveikdami „Portland Trail Blazers“, tačiau antrajame Denveris kol kas 0-2 atsilieka nuo „Phoenix Suns“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas