Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 26

Pašėlusi diena: lyg patrakę žaidėjus keitę NBA klubai gerino rekordus

Ketvirtadienis NBA lygoje buvo beprotiškas – paskutinę mainų termino dieną bent viename sandoryje sudalyvavo net trys ketvirtadaliai lygos komandų, o suskaičiavus visus mainus paaiškėjo, jog pasiekta šūsnis rekordų.
Nikola Vučevičius iškeistas iš Orlando į Čikagą
Nikola Vučevičius iškeistas iš Orlando į Čikagą / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.
Temos: 1 NBA

30 NBA ekipų mainus tarpusavyje galėjo atlikti iki ketvirtadienio 21 val. Lietuvos laiku. Didžioji dalis tą padarė paskutinėmis valandomis.

Paskutinę mainų termino dieną pasižymėjo ir lietuviški klubai. „Chicago Bulls“, kuriam vadovauja Artūras Karnišovas, sudrebino lygą įsigydami Nikolą Vučevičių ir atlikdami dar kelis smulkesnius manevrus, o „Denver Nuggets“, kuriame dirba Tomas Balčėtis ir Martynas Pocius, mainų keliu gavo Aaroną Gordoną ir JaVale'ą McGee.

Iškeistas buvo ir vienas iš keturių NBA rungtyniaujančių lietuvių – kol kas tik Kanados pilietybę turintis Ignas Brazdeikis iš „New York Knicks“ buvo pasiųstas į „Philadelphia 76ers“.

Pasibaigus mainų karštinei, ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis suskaičiavo visus atliktus sandorius ir padarė išvadas.

Anot jo, ketvirtadienio vakarą buvo atlikti 16 mainų, o juose iš viso sudalyvavo 23 komandos – 76,7 proc. iš visų 30 esančių lygoje.

Mainų būdu buvo iškeisti net 46 žaidėjai, kai iš viso NBA šį sezoną žaidžia 486 krepšininkai. Tai reiškia, kad per kelias valandas kitose komandose atsidūrė net 9,5 proc. NBA žaidėjų.

Anot A.Wojnarowskio, visi šie rodikliai yra didžiausi per pastaruosius 35 metus.

Visus ketvirtadienį atliktus mainus galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas