Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 01

Pastabą Jonui Valančiūnui turėjęs „Raptors“ treneris pasiūlė mokytis iš austro

NBA sezono startas – išpūstos statistikos metas. Galingai startavę NBA krepšininkai demonstruoja fantastiškus rodiklius. NBA pasaulis aikčioja dėl Russello Westbroko ar Anthony Daviso skaičių, bet reikėtų mokėti pasidžiaugti ir Jono Valančiūno rodikliais. Jie kol kas atrodo puikiai – vid. 21 taškas ir 14 atkovotų kamuolių. Bet „Toronto Raptors“ treneris turėjo pastabų 24 metų vidurio puolėjui.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po pergalės prieš „Denver Nuggets“ (105:102) Toronto žurnalistai pastebėjo puikiai veikiantį Jono Valančiūno ir Kyle'o Lowry duetą žaidžiant du prieš du. Jau ne sykį sezono pradžioje judviejų pikenrolas baigėsi gražiu JV dėjimu į krepšį.

Tačiau D.Casey rūpestis – ne gražūs dėjimai, o gynyba. Pasak trenerio, J.Valančiūnas galėtų imti pavyzdį ir iš 21-erių NBA naujoko iš Austrijos.

„Man patinka jų žaidimas du prieš du puolime, bet nepatinka gynyboje. Jonas toliau turi čia tobulėti, – tikino Toronto ekipos strategas.

– Pavyzdžiui, Jakobas Poeltlas padarė šaunų darbą gynyboje: puikiai judėjo kojomis, pertraukė derinius, buvo atletiškas po krepšiu. Taip turi žaisti visi aukštaūgiai“.

Tuo tarpu J.Valančiūno ir K.Lowry dueto veiksmingumas D.Casey nestebina: „Jie kartu žaidžia ilgą laiką, todėl puikiai vienas kitą jaučia puolime. Tiesa, kartais puolime bus sunku, bet tų kelių kažkaip rasime. Tačiau turime būti tikri, kad gerai veikia gynyba“.

VIDEO: J.Valančiūno pasirodymas prieš „Nuggets“

Pats J.Valančiūnas Toronto žurnalistų dėmesį patraukė dėl agresyvaus žaidimo puolime. Jis vis rečiau dvejoja atakuoti iš vidutinio nuotolio ar vienas prieš vieną laužti varžovo gynybą.

„Jaučiuosi gerai dėl šios komandos, todėl bandau atiduoti aikštėje viską – kautis dėl kiekvieno kamuolio. Puolime agresyviai turiu žaisti kiekvieną vakarą. Man tai kitas žingsnis. Tokia ta NBA – sunki ir kieta“, – pasakojo J.Valančiūnas.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento