Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 24

Pastumdėliais nebus: atkrintamųjų starte – „grizlių“ niuksas favoritams

Pro galines duris į NBA atkrintamąsias varžybas prasibrovę „Memphis Grizzlies“ krepšininkai patriukšmavo jau pirmosiose jų rungtynėse. Jono Valančiūno dvigubo dublio padedami „grizliai“ svečiuose 112:109 (17:24, 32:19, 34:31, 29:35) patiesė geriausią NBA reguliariojo sezono ekipą „Utah Jazz“ ir išsiveržė į priekį serijoje 1-0.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Prie sensacingos pergalės ypač svariai prisidėjo ir J.Valančiūnas.

Lietuvis žaidė ilgiausiai komandoje – net 39 minutes ir 21 sekundę, o per šį laiką pelnė 15 taškų (7/14 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 12 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo vieną metimą, du kartus suklydo ir penkis sykius prasižengė.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

JV turėjo vieną geriausių +/ – rodiklių savo komandoje – jam esant aikštėje, „grizliai“ varžovus pranoko 15 taškų skirtumu.

J.Valančiūnas pelnė ir pirmuosius „Grizzlies“ taškus atkrintamosiose, o komandos didžiąją dalį kėlinio žaidė taškas į tašką, tačiau Memfio ekipa pabiro, vos Jonui prisėdus ant atsarginių suolo.

Be lietuvio „grizliai“ nustojo rinkti taškus ir pirmojo kėlinio pabaigoje bei antrojo pradžioje praleido „džiazmenų“ spurtą 12:0, po kurio Jutos komanda pirmą kartą susikrovė dviženklę persvarą – 28:17.

Šeimininkų pranašumas vienu metu buvo pasiekęs ir 14 taškų ribą (36:22), tačiau „Grizzlies“ įspūdingai užbaigė pirmąją rungtynių pusę.

Aklinai kelius link savo krepšio uždarę svečiai paskutines šešias antrojo kėlinio minutes laimėjo net 27:7 ir po pusės rungtynių turėjo persvarą – 49:43.

Iš karto po pertraukos „Grizzlies“ pranašumas pasiekė ir dviženklę ribą (53:43), o ją padėjo išsaugoti „užsidegęs“ Dillonas Brooksas.

Memfio komandos kanadietis per kėlinį pelnė net 14 taškų, o jo komanda po Desmondo Bane'o tritaškio su kėlinio sirena prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 83:74.

Dar solidžiau „grizliai“ pradėjo ketvirtąjį kėlinį – po serijos sėkmingų atakų Memfio ekipos persvara likus žaisti 9 minutes siekė jau 17 taškų (94:77).

„Jazz“ ekipą kovai bandė prikelti taškus ėmęs rinkti Bojanas Bogdanovičius. Per pirmuosius du kėlinius nė taško nepelnęs kroatas pataikė vieną metimą po kito, o šeimininkai sumažino atsilikimą nuo varžovų iki 6 taškų (98:104).

J.Valančiūnas tuomet pelnė svarbius du taškus ir uždirbo šeštąją pražangą Rudy Gobert'ui, eliminuodamas prancūzą iš žaidimo, o netrukus atėjo ir Ja Moranto eilė. Jaunasis Memfio įžaidėjas užbaigė dvi iš eilės „Grizzlies“ atakas ir prasidedant paskutinei minutei jo komanda pirmavo 110:104.

Tačiau B.Bogdanovičius vienas bandė ištempti savo komandą į pergalę. Kroatas išprovokavo varžovo pražangą mesdamas tritaškį, kitoje atakoje „grizliai“ prieš jį prasižengė tyčia, o penkias baudas sumetęs kroatas likus 6,4 sek. sumažino „Jazz“ atsilikimą iki taško - 109:110.

Puikiai vyr. trenerio Tayloro Jenkinso per minutės pertraukėlę nubraižytą derinį išpildę „grizliai“ po D.Brookso dvitaškio padidino persvarą iki 3 taškų (112:109), o „Jazz“ atsakui liko 4,3 sek.

Progą išplėšti pratęsimą turėjo B.Bogdanovičius, per ketvirtą kėlinį pelnęs net 20 taškų, bet jo sudėtingas metimas per rankas nebuvo tikslus ir „grizliai“ šventė pergalę.

Primename, kad „Jazz“ reguliariajame sezone iškovojo 52 pergales ir patyrė 20 pralaimėjimų bei buvo geriausia komanda ne tik Vakarų konferencijoje, bet ir visoje NBA lygoje. Tuo tarpu „grizliai“ į atkrintamąsias pateko tik po papildomo įkrintamųjų (angl. play-in) turnyro, kai nugalėjo „San Antonio Spurs“ ir „Golden State Warriors“ klubus.

Jutos komanda šiose rungtynėse žaidė be čiurnos traumą vis dar besigydančio rezultatyviausio savo krepšininko Donovano Mitchello. Kol kas neaišku, ar gynėjas galės pasirodyti artimiausiame mače.

Antrosios serijos rungtynės tarp „Jazz“ ir bus žaidžiamos naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. Mačas vėl vyks Jutoje.

„Jazz“: Bojanas Bogdanovičius 29 (4/11 trit.), Mike'as Conley 22 (3/11 trit., 11 rez. perd.), Jordanas Clarksonas 14 (0/8 trit.), Derrickas Favorsas 12 (11 atk. kam.), Joe Inglesas ir Rudy Gobert'as (15 atk. kam.) po 11.

„Grizzlies“: Dillonas Brooksas 31 (11/21 dvit., 7 atk. kam.), Ja Morantas 26 (11/20 dvit.), Jonas Valančiūnas 15 (12 atk. kam.), Kyle'as Andersonas 14 (6 per. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas