Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 24

Pavyzdys jaunimui: dukart NBA čempionas grįžta į universiteto suolą

Šešiolika metų NBA praleidęs J.R.Smithas grįžta į universiteto suolą. 35-erių krepšininkas per savo profesionalo karjerą du sykius tapo NBA čempionu, uždirbo milijonus, tačiau niekada nežaidė koledžo krepšinio ir iš karto po mokyklos žengė į NBA. Pabaigęs profesionalo karjerą, krepšininkas sugrįžo į universitetą ir čia prisiminė seną savo aistrą.
J.R. Smithas
J.R. Smithas / USA Today Sports
Temos: 2 NBA Golfas

Kitą mėnesį pripažintam snaiperiui bus 36-eri ir jis šiuo metu daugiausiai laiko skiria mokslams ir golfo žaidimo įgūdžių tobulinimui.

Pirmakursis priklauso Šiaurės Karolinos universiteto studentų golfo komandai ir yra pasirengęs priimti naują gyvenimo iššūkį.

„Bus smagu, akivaizdu, kad čia viskas yra kiek kitaip, nei žaisti prieš 20 tūkst. sirgalių, – kalbėjo J.R.Smithas. – Visgi atsakomybė metant metimą ir smūgiuojant kamuoliuką yra panaši.“

„Scanpix“ nuotr./J.R. Smithas ir Miley Cyrus
„Scanpix“ nuotr./J.R. Smithas ir Miley Cyrus

J.R.Smitho teigimu, stoti į Šiaurės Karolinos universitetą jį paskatino noras mokytis istoriniame juodaodžių koledže. Tokias mokslo įstaigas šiemet ypač palaikė daugelis NBA žvaigždžių, o per „All-Star“ savaitgalį Atlantoje netgi surengė specialią akciją.

J.R.Smithas sugrįžta į valstiją, kurioje kadaise ir turėjo žaisti koledžų krepšinį. 196 cm ūgio gynėjas turėjo prisijungti prie Roy Williamso vadovaujamos universiteto komandos 2004-aisiais, tačiau netikėtai peršoko NCCA ir iš karto NBA biržoje buvo pakviestas pirmuoju šaukimu.

Žaisdamas penkiose komandos jis pelnė daugiau nei 12 tūkst. taškų. 2016 m. su LeBronu Jamesu ir „Cleveland Cavaliers“ jis tapo NBA čempionu, o po ketverių metų tą patį pakartojo jau su „Los Angeles Lakers“ Floridos burbule.

Pastarosiomis savaitėmis krepšininkas socialiniuose tinkluose dalijosi savo mintimis apie laukiančias studijas.

„Turiu lakią vaizduotę, tad mokytis man labai įdomu. Nežinau, ar profesoriai tam pasiruošę, bet aišku, kad aš nesu vidutinis pirmakursis. Bus įdomu, kaip man seksis“, – juokėsi sportininkas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./J.R. Smithas
AFP/„Scanpix“ nuotr./J.R. Smithas

J.R.Smithas pateko į universiteto golfo komandą, nes šį sportinį žaidimą žaidžia jau 12 metų.

Jo sugebėjimus golfo aikštynuose jau įvertino ir universiteto treneriai, ir šio sporto profesionalai.

„Jis tikrai moka žaisti“, – pastebėjo PGA turo profesionalas Dustinas Johnsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas