Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 04

„Pelicans“ šansai: Lietuvos NBA milžinų akistata svarbi lemiamų kovų mozaikai

Kol Domantas Sabonis su „Sacramento Kings“ džiaugiasi po 16 sezonų užsitikrintu kelialapiu į atkrintamąsias varžybas, kitam NBA lietuviui Jonui Valančiūnui ir jo atstovaujamai „New Orleans Pelicans“ komandai verta suspurdėti per likusius reguliariojo sezono mačus.

Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas rengiasi dar vienai tarpusavio akistatai.

Lietuvos krepšinio rinktinės žvaigždės susidurs tarpusavyje trečiadienį ryte mūsų šalies laiku rungtynėse Naujajame Orleane.

Šiuo maču tarsi prasideda paskutinė reguliariojo sezono finišo atkarpa, itin svarbi „Pelicans“ komandai.

J.Valančiūno komanda per šešias dienas sužais ketverias rungtynes, kurios nulems, ar „Pelicans“ iškops tiesiai į atkrintamąsias varžybas, pateks į įkrentamąsias kovas, ar niekur nepateks.

„Taip, mes žiūrime į lentelę, – sakė „Pelicans“ treneris Willie Greenas. – Ji keičiasi kas kelias minutes. Toks ir žmogaus gyvenimas. Bet dabar susitelkime Sakramentui.“

Tik keturios pergalės Vakarų konferencijoje skiria penktą vietą užimančią „Los Angeles Clippers“ (41-38) nuo 11-oje vietoje esančios „Dallas Mavericks“ (37-42).

Aštuntoje vietoje besirikiuojantys „Pelicans“ krepšininkai (40-38) yra komandų spūsties viduryje. Jiems reikia laimėti bent vieną mačą iš likusių keturių, kad užsitikrintų vietą įkrentamosiose kovose, kur pateks 7-10 vietas reguliariajame čempionate užėmę klubai.

Puslapis PlayoffStatus.com teikia „Pelicans“ 21 proc. tikimybę, kad komanda finišuos penkta, 22 proc., kad bus šešta, 17 proc. – septinta, 17 proc. – aštunta, o 20 proc. – jog finišuos devinta.

Tik 2 proc. galimybė, jog „Pelicans“ liks dešimta, o 1 proc. – dar žemiau, už įkrentamųjų varžybų ribos.

„Nuo ketvirtos iki dvyliktos – galime žaisti prieš bet kurią šių komandų, – sakė W.Greenas. – Mes tiesiog žinome, kad tai geros komandos. Solidžios komandos. O mes galime kautis su bet kuria.“

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas

W.Greeno treniruojama „Pelicans“ pakilo į pikinę sportinę formą reikiamu metu. Kovo viduryje ekipa buvo prasmegusi į neigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą ir viltys pasiekti atkrintamąsias varžybas atrodė miglotos. Tačiau paskui J.Valančiūno atstovaujamas klubas laimėjo septynis iš aštuonių mačų.

Didelė to priežastis – Brandono Ingramo žaidimas. Per minėtą atkarpą „Pelicans“ puolėjas rinko net po 30,3 taško (pataikymas – 53,2 proc.), atkovojo po 6,3 kamuolio ir atliko po 8,5 rezultatyvaus perdavimo. Jis pasiekė du trigubus dublius, nors prieš tai per šešerius karjeros NBA metus nebuvo fiksavęs nė vieno.

„Scanpix“/AP nuotr./Brandonas Ingramas
„Scanpix“/AP nuotr./Brandonas Ingramas

„Pelicans“ turi dar vieną galimą rezervą. Komandos superžvaigždė Zionas Williamsonas vis dar gali pasirodyti aikštėje, nors nežaidė pastaruosius tris mėnesius dėl šlaunies traumos. Pranešama, kad Z.Williamsonas neseniai jau bandė žaisti trys prieš tris nedideliu intensyvumu.

Z.Williamsonas pernai norėjo prisidėti prie „Pelicans“ per lemiamas kovas, bet tada negavo medikų palaiminimo, kol komanda iškrito. Šį sezoną Zionas žaidė 29 rungtynes, per kurias rinko po 26 taškus ir atkovojo po 7 kamuolius.

Tiesa, laiko įsivažiuoti treniruotėse liko labai mažai. Dėl intensyvaus likusio tvarkaraščio „Pelicans“ liko tik viena treniruotė, numatyta šeštadienį, per reguliarųjį sezoną.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas

Artimiausių „Pelicans“ varžovų – „Sacramento Kings“ krepšininkų – padėtis yra daug aiškesnė.

PlayoffStatus.com skaičiavimais, net 87 proc. tikimybė, kad D.Sabonio komanda Vakaruose finišuos trečia.

VIDEO: PIKENROLAS: „Žalgirio“ finalų rutina ir „Rytas“ Las Vegase

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas