Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 09

„Pelicans“ sirgaliai išsigandę: Ziono Williamsono svoris pasiekė pusantro šimto?

Niekam ne paslaptis, kad „New Orleans Pelicans“ žvaigždė Zionas Williamsonas turi antsvorio problemų. Tai buvo aišku dar prieš jam žengiant į NBA lygą ir prieš šį sezoną, kai traumą patyręs žaidėjas ilgam iškrito iš rikiuotės. Bet naujausi pranešimai apie Ziono svorį turėjo išgąsdinti ir labiausiai juo tikinčius „pelikanų“ gerbėjus.
Zionas Williamsonas
Zionas Williamsonas / Scanpix ir Twitter nuotr.

2019 m. naujokų biržos pirmasis šaukimas „Pelicans“ priklauso jau trečią sezoną, bet kol kas iš 172 galimų rungtynių sužaidė viso labo 85.

Ir šiuo metu jis gydosi dešinės pėdos traumą, o jo sugrįžimas į aikštę vis nukeliamas – šiuo metu manoma, jog Z.Williamsonas šiais kalendoriniais metais ant parketo taip ir nebeišbėgs.

Bet dar labiau nei dabartinė jo trauma sirgalius neramina pranešimai apie žaidėjo svorį.

Praėjusią savaitę Jono Valančiūno komandos draugas pasirodė „Pelicans“ rungtynėse ir atrodė akivaizdžiai pastambėjęs.

O jau po kelių dienų ESPN žurnalistas Timas MacMahonas pranešė, kad Ziono svoris šiuo metu yra 330 svarų. Pavertus į kilogramus, tai – be kelių šimtų gramų 150 kilogramų.

„Jo svoris, iš to ką girdėjau, yra 70 svarų didesnis už 260 svarų (118 kg – red. past.)“, – teigė žurnalistas, turėdamas omenyje dabartinį Lukos Dončičiaus svorį.

Oficialiai pateikiamas Z.Williamsono svoris – 284 svarai (129 kg).

Tiesa, pasirodžius naujienoms apie „Pelicans“ puolėjo svorį, pasipylė kaltinimai, jog tai – melaginga informacija. Štai keli sirgaliai pasidalino krepšininko nuotraukomis iš jaunimo komandų rungtynių, kur Zionas atrodo lieknesnis.

Jei naujausia informacija apie Ziono svorį vis tik teisinga, tai reikštų, jog „Pelicans“ puolėjas tapo sunkiausiu dabartiniu NBA krepšininku ir vienu sunkiausių lygos istorijoje.

Oficialiais duomenimis, 150 kg svorį buvo perkopę tik keturi krepšininkai: Oliveris Milleris (170 kg), Shaquille'as O'Nealas (163 kg), Eddy Curry (159 kg) ir Michaelas Sweetney (158 kg).

„Scanpix“ nuotr./Shaquille'as O'Nealas
„Scanpix“ nuotr./Shaquille'as O'Nealas

Tiesa, visi šie žaidėjai – aukštesni už 198 cm ūgio Zioną.

Shaqo ūgis – 216 cm, E.Curry – 213 cm, O.Millerio – 206 cm, o M.Sweetney – 203 cm.

Žurnalistas Davidas MacKay'us pažymi, kad beveik visos karjeros metu problemų dėl svorio turėjęs Shaqas tokio amžiaus, kokio dabar yra Zionas, svėrė mažiau – 325 svarus (147,5 kg).

Pasirodę pranešimai apie Z.Williamsono svorį ir negerėjanti jo traumos situacija verčia vis garsiau svarstyti apie tai, ar krepšininkui vis dar verta stengtis sugrįžti į aikštę šiame sezone.

„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas
„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas

Jo atstovaujami „Pelicans“ su 7 pergalėmis ir 20 pralaimėjimų yra paskutiniai Vakarų konferencijoje, tad net ir sugrįžus Zionui patekti į atkrintamąsias būtų ypač sudėtinga.

„Užbaikite jo sezoną, – drąsiai pareiškė buvęs krepšininkas Kendrickas Perkinsas, dabar dirbantis analitiku televizijoje. – Nėra priežasčių, kodėl jis turėtų grįžti dar šiame sezone. „Pelicans“ vis tiek nieko nepasieks. Visi žinome, kad jo problemos nesibaigia ties pėda. Svarbiau tai, kad Zionas nėra tinkamos formos. Suraskite jam dietologą, sutvarkykite jo kūną ir tegul jis grįžta kitame sezone.“

21-erių žaidėjas kol kas NBA lygoje žaidė nedaug, bet jau įrodė, kad gali būti sunkiai sustabdoma jėga – vidutiniškai jis rinko po 25,7 taško ir 7 atkovotus kamuolius, krepšį atakuodamas net 60,4 proc. tikslumu.

Praėjusiame sezone Z.Williamsonas buvo išrinktas ir į „All-Star“ rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas