Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 03

„Pelicans“ žvalgosi, kur iškeisti J.Valančiūną: atskleidė dvi galimas kryptis

„New Orleans Pelicans“ klubas žvalgosi pastiprinimo vidurio puolėjo pozicijoje ir svarsto iškeisti Joną Valančiūną, praneša NBA lygos apžvalgininkai.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

„The Athletic“ atstovų Williamo Guillory ir Johno Hollingerio teigimu, „Pelicans“ mainytinų žaidėjų sąraše yra J.Valančiūnas ir gynėjas Kira Lewisas.

Teigiama, kad J.Valančiūnas nėra ilgalaikiuose „Pelicans“ planuose dėl savo trūkumų gynyboje, o dėl to Naujojo Orleano ekipa žvalgosi kitokio tipo centro.

„The Athletic“ žurnalistų duomenimis, „Pelicans“ pirmiausia žvelgia į „Cleveland Cavaliers“ vidurio puolėją Jarrettą Alleną ir „Detroit Pistons“ aukštaūgį Isaiah Stewartą.

„Scanpix“/AP nuotr./Jarrettas Allenas
„Scanpix“/AP nuotr./Jarrettas Allenas

25-erių 211 cm ūgio J.Allenas praėjusį sezoną rinko po 14,3 taško ir 9,8 atkovoto kamuolio bei yra vertinamas už patikimą lanko saugojimą gynyboje. 2022 metais jis buvo išrinktas į NBA „All-Star“ rungtynes.

22 metų 203 cm ūgio I.Stewartas praėjusiame sezone fiksavo 11,3 taško ir 8,1 sugriebto kamuolio vidurkius. „Pistons“ vidurio puolėjas yra žemesnis nei standartinis NBA centras, bet tai kompensuoja savo atletinėmis savybėmis ir yra patikimas gynyboje.

Vis dėlto W.Guillory ir J.Hollingerio teigimu, kol kas kalbos tarp klubų nesimaterializavo ir kūnu nevirto.

J.Valančiūnui ateinantis sezonas bus paskutinis pagal jo 2021 m. sudarytą kontraktą. Per jį lietuvis uždirbs 15 mln. JAV dolerių.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rinktinės trenirutė Palangoje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rinktinės trenirutė Palangoje

Praėjusiame sezone jis sužaidė 79 rungtynes ir visas pradėjo starto penkete. Vidutiniškai lietuvis pelnė po 14,1 taško ir sugriebė po 10,2 kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas