Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 27

„Pelikano“ dienos suskaičiuotos? J.Valančiūnas atsidūrė ant mainų prekystalio

Du sezonus „New Orleans Pelicans“ komandoje praleidęs Jonas Valančiūnas netrukus gali palikti Luizianos valstijos ekipą.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jake'as Fischeris iš „Yahoo Sports“ pranešė, kad „Pelicans“ žvalgosi mainų, per kuriuos galėtų iškeisti J.Valančiūną į mobilesnį ir geriau lanką saugantį vidurio puolėją.

Teigiama, kad viena iš komandų, galinti ryžtis lietuvio mainams, yra „San Antonio Spurs“.

Greggo Popovichiaus treniruojamas klubas tikėjosi laisvųjų agentų rinkoje sumedžioti „Minnesota Timberwolves“ aukštaūgį Nazą Reidą, bet šiam sutarus dėl naujos trejų metų 42 mln. dolerių sutarties su dabartine ekipa, „Spurs“ akys gali nukrypti į J.Valančiūną.

J.Fischeris priduria, kad „Pelicans“ ir „Spurs“ vos prieš kelis mėnesius jau buvo atlikę kitus mainus, kai iš Naujojo Orleano į San Antonijų buvo išsiųstas Devonte' Grahamas.

Jei persikeltų į Teksaso valstijos ekipą, kurioje trenerio asistentu dirba Darius Songaila, lietuvis sudarytų grėsmingą aukštaūgių tandemą su pirmuoju šių metų naujokų biržos šaukimu prancūzu Victoru Wembanyama.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Victoras Wembanyama
AFP/„Scanpix“ nuotr./Victoras Wembanyama

Tarp galimų „Pelicans“ taikinių yra „Cleveland Cavaliers“ centras Jarrettas Allenas. J.Fischerio teigimu, „Pelicans“ vadovai atliko skambutį, per kurį domėjosi galimybėmis gauti 25-erių puikia gynyba pasižymintį vidurio puolėją.

J.Valančiūnas į „Pelicans“ persikėlė 2021 m. vasarą, kai dalyvavo mainuose iš „Memphis Grizzlies“ ekipos. Naujasis Orleanas yra trečioji lietuvio NBA karjeros stotelė po „Toronto Raptors“ ir „Grizzlies“ komandų.

Andrew Wevers-USA TODAY Sports/Jonas Valančiūnas
Andrew Wevers-USA TODAY Sports/Jonas Valančiūnas

Praėjusį sezoną lietuvis vidutiniškai rinko po 14,1 taško ir 10,2 atkovoto kamuolio, o jo ekipa savo kelionę baigė Vakarų konferencijos įkrintamosiose varžybose.

Jis turi dar vienerius metus galiosiantį kontraktą, pagal kurį uždirbs 15,4 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas