Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 09

Per pusvalandį įspūdingus rodiklius susirinkęs L.Dončičius – suspenduotas vienam mačui

Luka Dončičiui surengti dėmesio vertą pasirodymą prieš vienus iš Vakarų konferencijos autsaiderių prireikė 30 žaidimo minučių, tačiau besitęsiantys slovėno kivirčai su rungtynių arbitrais šįkart superžvaigždei neapsieis vien technine pražanga – krepšininkas yra suspenduojamas vienerioms rungtynėms.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Scanpix“ nuotr.

„Dallas Mavericks“ (51-30) namuose tiesiog išsityčiojo iš „Portland Trail Blazers“ (27-54) vyrukų ir juos sudorojo net pusšimčiu taškų – 128:78 (36:13, 32:31, 39:25, 21:9).

Teksaso klubo lyderis Luka Dončičius ant parketo praleido nepilną pusvalandį (29:36 min.), tačiau vis tiek sugebėjo susirinkti kosminius skaičius.

Slovėnas pelnė net 39 taškus (5/7 dvit., 7/14 trit., 8/11 baud.), atkovojo 11 kamuolių ir išskirstė 7 rezultatyvius perdavimus, o krepšininko +/ – rodiklis buvo didžiausias komandoje (+41).

Tiesa, nuostabų 23-ejų gynėjo pasirodymą aptemdė eilinė techninė pražanga, kuri jam buvo jau 16-toji šiame sezone, reiškianti automatinį vienerių rungtynių praleidimą.

„Gavau techninę už tai, kad arbitro paklausiau, kodėl tai nėra pražanga. Tai yra viskas. Jei paklausite manęs, ji 100 procentų turėtų būti atšaukta, nes tai nėra techninė pražanga. Jokio įspėjimo – nieko. Aš tik teiravausi“, – po rungtynių aiškinosi Dončičius.

Sykį šiame sezone „Mavs“ lyderio techninė pražanga po rungtynių buvo atšaukta, tad vilties dėl sprendimo pakeitimo krepšininkas dar tikrai turi. Sekmadienį jų laukia paskutinis reguliariojo sezono mūšis su „San Antonio Spurs“.

Po šių penktadienio rungtynių paaiškėjo, kad Dalaso komanda pirmą kartą nuo 2011 metų, kai iškovojo NBA žiedus, atkrintamąsias pradės rungtynėmis namuose.

„Mavericks“ užsitikrino ketvirtą poziciją Vakaruose, tačiau dar gali likti ir treti. Net ir pralaimėjimo San Antonijaus ekipai atveju, jeigu per likusias abejas rungtynes suklups „Golden State Warriors“ (51-29), jie vis tiek bus treti.

Portlando ekipa Vakaruose užima vos 13-tąją poziciją.

„Dallas Mavericks“: Luka Dončičius 39 (11 atk. kam., 7 rez. perd.), Dwightas Powellas 18, Dorianas Finney-Smithas 15 (7 atk. kam.), Spenceris Dinwiddie 14.

„Portland Trail Blazers“: Drew Eubanksas 18 (7 atk. kam.), Benas McLemore'as 14, Keonas Johnsonas 10.

VIDEO: Portland Trail Blazers vs Dallas Mavericks - Full Game Highlights | April 8, 2022 NBA Season

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas