Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 17

„Philadelphia 76ers“ oficialiai pranešė apie sutartį su Ą.Tubeliu

„Philadelphia 76ers“ pirmadienio vakarą oficialiai pranešė apie komandos naujoką Ąžuolą Tubelį.
Ąžuolas Tubelis
Ąžuolas Tubelis / AP nuotr.

21-erių lietuvis su NBA lygos klubu pasirašė dvišalę sutartį.

Tai reiškia, kad Ą.Tubelis galės žaisti „76ers“ priklausančioje dukterinėje „The Delaware Blue Coats“ ekipoje G lygoje ir bet kada galės būti iškviestas paties „76ers“ klubo.

Pagal naujausias taisykles, NBA klubams leidžiama turėti tris dvišalius kontraktus. Tokie krepšininkai gali laisvai migruoti tarp pagrindinės (leidžiama sužaisti iki 50 rungtynių) ir dukterinės komandos G lygoje.

Tiesa, garantijų, kad Ą.Tubelis išbėgs į aikštelę NBA lygoje – nėra.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ąžuolas Tubelis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ąžuolas Tubelis

205 cm ūgio Ą.Tubelis, kuris pastaruosius trejus metus buvo Arizonos „Wildcats“ ekipos lyderis NCAA lygoje, šiemet dalyvavo NBA naujokų biržoje, bet savo pavardės neišgirdo.

Praėjusiame sezone lietuvio statistika NCAA lygoje siekė 19,8 taško, 9,1 atkovoto kamuolio ir 2 rezultatyvius perdavimus per 30 minučių.

AP nuotr./Ąžuolas Tubelis
AP nuotr./Ąžuolas Tubelis

Šią vasarą Ą.Tubelis jau spėjo pažaisti su „76ers“ apranga. NBA vasaros lygoje jis žengė į aikštę 4 sykius ir vidutiniškai per 11 minučių rinko po 2,5 taško bei 2,5 atkovoto kamuolio.

Ą.Tubelis – jau trečiasis lietuvis „76ers“ klubo istorijoje. Anksčiau šios ekipos marškinėlius vilkėjo Darius Songaila (2010–2011 m.) ir vos po vieno mačo atleistas Ignas Brazdeikis (2021 m.).

Pirmadienį paaiškėjo, kad Lietuvoje sportuojantis Ą.Tubelis prisijungs ir prie nacionalinės komandos stovyklos. Paskutinę minutę iškritus Martynui Sajui ir Gyčiui Radzevičiui, juos pakeis būtent Ą.Tubelis ir Gabrielius Maldūnas.

„76ers“ klubas pirmadienį taip pat oficialiai pranešė apie sutartis su serbu Filipu Petruševu ir amerikiečiais Terquavionu Smihtu bei Ricky Councilu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas