Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 14

Pirmosios trys sezono minutės baigėsi išvarymu iš aikštės: „Nuostabus prisiminimas“

Prireikė penkių mėnesių, jog „Miami Heat“ veteranas Udonis Haslemas pirmąjį kartą šį sezoną išbėgtų ant NBA parketo, tačiau vos po trijų minučių žaidimo jis įsivėlė į konfliktą, kuris kainavo krepšininkui tiesioginį kelią į rūbinę. Tai yra vienintelis atvejis NBA lygoje per pastaruosius 20 metų, kai žaidėjas buvo išvarytas iš aikštės vieninteliame sezono mače.
Udonis Haslemas prieš Dwightą Howardą
Udonis Haslemas prieš Dwightą Howardą / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Miami Heat

40-mečiui Udoniui Haslemui tai jau 18-asis bei galimai paskutinis sezonas NBA.

Per trejas minutes triskart NBA čempionas pelnė 4 taškus ir atkovojo 1 kamuolį, o U.Haslemo netekusi „Miami Heat“ namuose 106:94 laimėjo prieš „Philadelphia 76ers“ vyrukus.

„Buvo smagu, – po dvikovos kalbėjo krepšininkas. – Tikrai buvo smagu. Eiti į aikštelę bei žaisti krepšinį, parodyti, jog galiu tai daryti aukščiausiu lygiu ir padėti komandai siekti pergalių, buvo tikrai smagu. Tai puikus atsiminimas. Jeigu jis yra paskutinis karjeroje, tuomet ją pabaigiau tik taip, kaip Udonis Haslemas ir gali: su išvarymu iš aikštės.“

U.Haslemas aikštelėje pasirodė likus 59 sekundėms iki pirmojo kėlinio pabaigos. Tai buvo paskutinis „Heat“ reguliaraus sezono mačas namuose, o ant parketo įžengusį krepšininką gausiomis ovacijos pasitiko vietos sirgaliai.

Pradžia buvo nebloga, centras įmetė du dvitaškius, bet vėliau susikibo su varžovų vidurio puolėju Dwightu Howardu, kai jis po kautynių po krepšiu U.Haslemą parbloškė ant žemės.

Tai yra vienintelis atvejis NBA lygoje per pastaruosius 20 metų, kai žaidėjas buvo išvarytas iš aikštės vieninteliame sezono mače.

„Tai buvo labai fiziškas epizodas, – sakė U.Haslemas. – Dwightas sužaidė Dwighto stiliumi, o tuomet prasidėjo ginčas. Norėjau pasakyti, kad šiose rungtynėse nederėtų svaidyti varžovų ant žemės bei trankytis alkūnėmis, bet jis nesutiko su tuo. Aš nesutikau su juo, o mes pradėjome ginčytis.“

Šis epizodas tapo ironišku, kadangi dar pirmajame U.Haslemas ramino komandos draugą Trevorą Arizą, susikibirkščiavusį su „Philadelphia 76ers“ žvaigžde Joeliu Embiidu.

Jau kitą mėnesį U.Haslemui sukaks 41-eri, jis yra vyriausias šio sezono NBA žaidėjas. Per pastaruosius penkerius metus jis sužaidė vos 45 rungtynes.

Iš Majamio kilęs krepšininkas visą karjerą nuo 2003-ųjų metų žaidė tik „Heat“ klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas