Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 27

Po įstabaus Luka Dončičiaus pasirodymo – palyginimai su LeBronu Jamesu

19-metis Luka Dončičius rungtynėse su „New Orleans Pelicans“ buvo arti trigubo dublio – pelnė 21 tašką, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 9 kamuolius. Slovėnas pretenduoja tapti jauniausiu istorijoje NBA žaidėju su trigubu dubliu.
Dirkas Nowitzkis ir Luka Dončičius
Dirkas Nowitzkis ir Luka Dončičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

ESPN skelbia, kad per pastarąsias penkerias rungtynes L.Dončičius tris kartus savo statistika galėjo lygintis tik su LeBronu Jamesu jaunystėje.

„Tai nuostabu. Visi žinote, kad jis mano idealas. Man tiesiog garbė čia žaisti“, – apie tokius palyginimus kalbėjo pats L.Dončičius.

L.Jamesas 2004 metais prieš 20-ąjį gimtadienį rungtynėse su „New Orleans Hornets“ pelnė 22 taškus, atliko 14 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 9 kamuolius.

L.Dončičius gruodžio 18 dieną rungtynėse su „Denver Nuggets“ pelnė 23 taškus, atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 6 kamuolius.

Tiesa, L.Jamesas pirmąjį savo sezoną NBA buvo sužaidęs įspūdingas rungtynes, kai pelnė net 41 tašką, atliko 13 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 6 kamuolius.

Kol kas L.Dončičius rezultatyviausias buvo rungtynėse su „LA Clippers“, kai pelnė 32 taškus.

„Aš sakau tą visą laiką – jis žaidžia labiau kaip veteranas, o ne 19-metis naujokas“, – apie komandos draugo sugebėjimus kalbėjo Dirkas Nowitzkis.

Neseniai L.Jamesas prasitarė, kad norėtų žaisti su jaunuoju Slovėnijos vunderkindu.

„Gal kada nors, pamatysime“, – apie tokią perspektyvą kalbėjo L.Dončičius.

Slovėnas šį sezoną vidutiniškai renka po 19 taškų, atkovoja 6,7 kamuolio ir atlieka 5,1 perdavimo. Tai labai panaši į NBA naujoko L.Jameso statistiką (20,9 tšk., 5,5 atkv.kam., 5,9 rez.perd.).

Europietį pagyromis jau apipylė ne tik L.Jamesas, bet ir kitos NBA žvaigždės – Kevinas Durantas, Stephenas Curry, Damianas Lillardas ir Anthony Davisas.

Jauniausio trigubo dublio rekordas priklauso „Philadelphia 76ers“ gynėjui Markelle Fultzui, kuris pagerino jį praėjusio sezono pabaigoje, būdamas 19 metų ir 317 dienų.

L.Dončičiui yra 19 metų ir 301 diena, todėl pagerinti NBA rekordą daug laiko jis neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas