Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 22

Po kvapą gniaužiančio susidūrimo – Ja Moranto pagyros Stephui: „Duokite jam tą MVP“

Du skirtingų kartų įžaidėjai – „Memphis Grizzlies“ lyderis Ja Morantas ir „Golden State Warriors“ superžvaigždė Stephenas Curry – NBA įkrintamųjų finiše surengė fantastiškus individualius pasirodymus. Nugalėtojų herojumi tapęs įžaidėjas po susitikimo socialiniame tinkle teigė, kad reguliaraus sezono MVP titulas turėtų priklausyti būtent jo oponentui.
Stephenas Curry ir Ja Morantas
Stephenas Curry ir Ja Morantas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Be jokios abejonės mano mėgstamiausias tiesioginis oponentas. O dabar duokite jam tą MVP apdovanojimą“, – varžovų lyderį tviteryje po dvikovos suskubo šlovinti Ja Morantas.

Kartu su Nikola Jokičiumi („Denver Nuggets“) ir Joeliu Embiidu („Philadelphia 76ers“) į reguliaraus sezono MVP trofėjų pretenduojantis Stephenas Curry paskutinėse sezono rungtynėse pelnė 39 taškus, atkovojo 4 bei perėmė 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Po susitikimo „Warriors“ atakų generolas liejo apmaudą dėl paleisto šanso žaisti atkrintamosiose, tačiau visą ekipos sezoną įvertino pozityviai.

„Paskutinės dvi rungtynės mums baigėsi labai apmaudžiai. Mes aikštėje palikome viską, ką turėjome. Didžiuojuosi absoliučiai kiekvienu šios komandos nariu. Vos iš 15 laimėtų mačų praėjusiame sezone ir visų tų traumų, tai, ką pasiekėme šiame sezone, yra velniškai įspūdinga. Labai sunku būtent taip baigti sezoną ir labai norėtume rungtyniauti sekmadienį, tačiau turime žiūrėti į didesnį paveikslą. Žmonės nurašė mus prieš sezoną, mums teko susidurti su traumomis, pokyčiai sudėtyje visus metus, daug nepatyrusių krepšininkų ir galiausiai mums trūko dviejų ketvirtų kėlinių iki 7 arba 8 vietos Vakaruose“, – dėstė jis.

„Scanpix“ nuotr./„Golden State Warriors“
„Scanpix“ nuotr./„Golden State Warriors“

Kitą sezoną „kariai“ pasitiks kur kas ryžtingiau – į rikiuotę pagaliau sugrįš pagrindinis Stepho pagalbininkas Klay'us Thompsonas.

Ekipoje nusimato ir daugiau pokyčių, o prie ekipos komplektavimo prisidėti planuoja ir klubo gynybą cementuojantis Draymondas Greenas.

„Tikiuosi, jog būsiu labai į tai įsitraukęs – taip tiesiog privalo būti. Šie metai buvo sėkmingi, tačiau mes nelaimėjome titulo. Turime tai ištaisyti ir aš to labai laukiu“, – kalbėjo trigubą dublį šiąnakt surinkęs Greenas.

Priminsime, kad dėl paskutinio kelialapio į NBA atkrintamąsias susigrūmusių ekipų mūšyje „Grizzlies“ triumfavo rezultatu 117:112.

Nugalėtojų ekipoje 12 metų už savo tiesioginį oponentą S.Curry jaunesnis Ja Morantas pelnė 36 taškus.

ESPN duomenimis, 21-erių įžaidėjas tapo penktu jauniausiu krepšininku lygos istorijoje, kuris į NBA atkrintamąsias patekusioje ekipoje buvo nepralenkiamas pagal pelnytus taškus ir rezultatyvius perdavimus.

Jono Valančiūno ir kitų „grizlių“ žygis atkrintamosiose Lietuvos laiku prasidės naktį iš sekmadienio į pirmadienį (4:30 val.), kuomet Memfio ekipa mes iššūkį „Utah Jazz“.

VIDEO: Golden State Warriors vs Memphis Grizzlies Full Game Highlights | 2021 Play-In

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas