Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 20

Po pasirodymo NBA stovykloje – ESPN pagyros dviem Kauno „Žalgirio“ talentams

ESPN įvertino prestižinėje NBA talentų stovykloje „Basketball Without Borders“ dalyvavusius Kauno „Žalgirio“ talentus Modestą Kanclerį ir Kerrą Kriisą. Jie pateko tarp dešimties perspektyviausių stovyklos dalyvių.
Modestas Kancleris ir Kerras Kriisa
Modestas Kancleris ir Kerras Kriisa / 15min.lt montažas

Iš viso stovykloje pasirodė 38 krepšininkai iš 24 skirtingų šalių.

Gerą įspūdį krepšinio apžvalgininkams iš JAV paliko 17-metis puolėjas M.Kancleris.

„Jis smarkiai patobulėjo per praėjusius metus ir atrodo stipresnis, kietesnis ir labiau užtikrintas. Jo pojūtis ir daugialypiškumas yra jo geriausios savybės. Stovykloje jis pademonstravo, kad gali žaisti sunkiuoju ir lengvuoju krašto puolėju. Jis puikiai valdė kamuolį ir pagerino metimą šuolyje.

Kancleris kelis kartus įspūdingai atsispyrė nuo žemės, kad užbaigtų atakas. Jis taip pat gerai užsiimdavo poziciją atlikti blokams, kovoti dėl kamuolių ir atlikti perdavimus. Jam dar reiks stabilizuoti savo metimą šuolyje ir geriau atakuoti, kai susiduria su izoliuota gynyba, nes jam sunku dirbti pėdomis prieš greitesnius žaidėjus“, – lietuvio žaidimą įvertino Jonathanas Givony.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Modestas Kancleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Modestas Kancleris

18-metis estas Kerras Kriisa vedė Kauno „Žalgirio“ jaunimą į pergalę Eurolygos jaunimo atrankos turnyre ir sulaukė kvietimo pademonstruoti savo įgūdžius NBA stovykloje.

Apžvalgininkas Mike'as Schmitzas negailėjo pagyrų Estijos įžaidėjui.

„Kriisa atvėrė ne vieno skauto akis su savo nudailintu metimu, įkyria gynyba ir ištobulintais įžaidėjo įgūdžiais. Mes jau jį stebėjome Eurolygos jaunimo atrankos turnyre Lietuvoje. Jau tada buvo aišku, kad jo žaidimas tobulėja teisinga linkme. Jis visada darė įspūdį jaunimo rinktinėse, bet jo vidutinis fizinis pasirengimas kėlė abejonių, kaip jis prisitaikys prie fiziškesnių ir didesnių gynėjų.

Jis atsakė į šiuos klausimus Šarlotėje, kai nedavė ramybės Killianui Hayesui. Puolime estas yra pertekęs pasitikėjimo savimi. Jis yra aukšto lygio metikas. Jo įžaidėjo savybės dar vystosi, bet jis jau gerai varosi kamuolį ir dažnai tai daro su gera uosle. Jis dar mokosi, kaip geriau žaisti aplink krepšį, perduodamas kamuolį ir užbaigdamas atakas. Jam dar reiks pasiekti profesionalo lygį „Žalgirio“ dublerių komandoje, bet 18-metis pateikė rimtą pareiškimą Šarlotėje, kad jis nusipelnė skautų dėmesio“, – gynėjo pasirodymą įvertino ESPN apžvalgininkas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kerr Kriisa
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kerr Kriisa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?