Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 11

Po sezono nakties Jonas Valančiūnas gaudė komplimentus: „Neįtikėtinas Halkas“

Po pertraukos NBA čempionate dėl „All-Star“ rungtynių ir poilsio Jonas Valančiūnas grįžo pasiilgęs krepšinio. Praėjusią naktį sužaidęs geriausią sezono mačą „Memphis Grizzlies“ vidurio puolėjas tarsi priminė, kad ir pats yra viena lygos žvaigždžių.
Jonas Valančiūnas padėjo „Memphis“ Grizzlies“ pasiekti pergalę.
Jonas Valančiūnas padėjo „Memphis“ Grizzlies“ pasiekti pergalę. / „Scanpix“ nuotr.

J.Valančiūnas sudorojo „Washington Wizards“ komandą trečiadienio NBA rungtynėse, kai pelnė 29 taškus, atkovojo 20 kamuolių, blokavo 4 metimus.

Pasiekęs sezono rezultatyvumo rekordą ir pakartojęs atkovotų kamuolių sezono pasiekimą J.Valančiūnas sulaukė krūvos komplimentų iš trenerių ir įvairių žiniasklaidos kanalų.

„Monstriška JV naktis“, – parašė NBA tviteris, įkėlęs ryškiausius rungtynių epizodus, taro jų ir J.Valančiūno dėjimą per varžovo galvą ir jėgą atspindintį šventimą su komandos draugais.

Nors Vašingtono komandoje žaidžia po 32,5 taškus renkantis rezultatyviausias šio sezono NBA žaidėjas Bradley Bealas, o taip pat trigubų dublių meistras Russellas Westbrookas, o Memfyje šiemet ryškiausi spindi Ja Moranto žvaigždė, praėjusi naktis buvo lietuvio.

„Daylymemphian“ aprašydamas rungtynes pabrėžė: „Nė vienas kitas žaidėjas aikštėje nedominavo taip, kaip 213 cm ūgio J.Valančiūnas, pelnęs 29 taškus ir atkovojęs 20 kamuolių, kartais sušukdamas ir įtempdamas raumenis kaip Neįtikėtinas Halkas.“

„Daugiau energijos ir kova dėl kiekvieno kamuolio – toks mano darbas“, – kukliai tarė J.Valančiūnas, dar kartą pamokęs „Wizards“ aukštaūgius.

Per du mačus su Vašingtono klubu šį sezoną lietuvis bendrai pelnė 38 taškus ir atkovojo 36 kamuolius.

„Wizards“ treneris Scootas Brooksas pripažino J.Valančiūno jėgą.

„Jis yra geras žaidėjas. Jis neįvertintas žaidėjas. Tikrai geras, – sakė S.Brooksas. – Atlieka tiek daug dalykų komandai. Jis padaro ne tik pastebimus dalykus, bet ir mažiau matomus.“

Šįsyk nepastebėti J.Valančiūno rodiklių tiesiog nebuvo įmanoma, nes tokių „Grizzlies“ klube niekada nebuvo anksčiau.

28 metų lietuvis pirmą kartą per Memfio komandos istoriją surinko tokius įspūdingus skaičius iškart trijose aukštaūgiui svarbiose statistikos kategorijose.

Iki šiol nė vienam „Grizzlies“ žaidėjui nėra pavykę per vieną mačą pelnyti 25 taškus, atkovoti 20 kamuolių ir blokuoti 4 metimus.

Nors J.Valančiūnas dar nė karto nežaidė NBA „All-Star“ rungtynėse, kuriose praėjusį savaitgalį antrą kartą per karjerą pasirodė Domantas Sabonis, antrojo lietuvio rodikliai lygoje taip pat verti pagarbos.

Per devintą sezoną NBA J.Valančiūnas renka po 16 taškų, atkovoja po 11,6 kamuolio ir atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Grizzlies“ treneris Tayloras Jenkinsas irgi neslepia pasitenkinimo savo vidurio puolėju.

„Jis daug dalykų atlieka organiškai, – sakė treneris. – Akivaizdžiai tai buvo monstro rungtynės: 29 taškai ir 20 kamuolių. Tačiau tai jis ir daro kasdien. Mums nereikia jam priminti prieš kiekvienas rungtynes, jis pats viską padaro.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas