Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 03

Pralaimėjimas prieš „Heat“ Milvokiui kainuotų ne tik čempionų titulą, bet ir Giannį?

Antrą sezoną iš eilės NBA reguliariojo sezono nugalėtojais tapę „Milwaukee Bucks“ krepšininkai vėl atsidūrė ant prarajos krašto – Rytų konferencijos pusfinalyje prieš „Miami Heat“ jie atsilieka jau 0-2 ir yra per du pralaimėjimus nuo sezono pabaigos. Kiek netikėtas pralaimėjimas šioje serijoje Milvokio komandai gali kainuoti ne tik čempionų titulą, bet ir svarbiausią ekipos žmogų – Giannį Antetokounmpo.
Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo / „Scanpix“ nuotr.

Antrą įspūdingą reguliarųjį sezoną iš eilės sužaidę „elniai“ atkrintamosiose ir vėl atsimušė į gerai sustyguotą ir ne vieną ginklą prieš Giannį mesti galintį klubą.

Pernai „Bucks“ Rytų konferencijos finale 2-4 nusileido vėliau titulą iškovojusiems „Toronto Raptors“ žaidėjams, o šįsyk per du mačus nerado priešnuodžių Eriko Spoelstros treniruojamiems „Heat“ vyrams.

Abi komandos sugebėjo pristabdyti ryškiausią „Bucks“ žvaigždę ir išderinti darniai iki tol veikusį Milvokio ekipos mechanizmą, o NBA užkulisiuose jau šnabždama, kad nepalanki serijos baigtis Viskonsino valstijos komandai gali reikšti G.Antetokounmpo netektį.

Akivaizdžiai nusivylęs dėl prastų savo ir komandos rezultatų atkrintamosiose varžybose „Bucks“ lyderis gali išsižadėti savo žodžių, pasakytų prieš kelerius metus, kai graikas žadėjo visą karjerą praleisti Milvokio klube.

25-erių graiko sutartis su „Bucks“ galios dar metus, bet eilė NBA klubų jau kurį laiką planuoja savo veiksmus siekiant įsigyti praėjusio sezono lygos MVP.

Nenuostabu, kad favoritais tapti kita Giannio karjeros stotele laikomi klubai, kurie „Bucks“ ekipai per pastaruosius metus sukėlė daugiausiai rūpesčių – „Raptors“ ir „Heat“.

Ne vienas NBA virtuvėje besisukantis asmuo jau tvirtina, kad šių dviejų komandų geri šansai prisivilioti G.Antetokounmpo yra „vieša paslaptis“.

Tiek Toronto, tiek Majamio komandos šiuo metu yra tarp keturių stipriausių ekipų Rytų konferencijoje, tačiau tinkamai susiplanavo savo biudžetus ir po metų turės vietos „algų kepurėse“ bei galės vilioti Giannį į savo gretas.

Graikui turėtų imponuoti ir „Raptors“ bei „Heat“ pastarųjų metų istorijos.

Toronto ekipa dar 2018-ųjų vasarą į savo gretas per mainus gavo kitą lygos žvaigždę Kawhi Leonardą, kuris nesiskundė savo laiku Kanados mieste bei atnešė jam pirmąjį NBA čempionų trofėjų.

Savo ruožtu „Heat“ panašiomis aplinkybėmis į Giannio prieš dešimtmetį prisiviliojo LeBroną Jamesą, kuris pavargęs nuo pralaimėjimų Klivlande su Majamio komanda iškovojo du čempionų titulus.

Tiek „Raptors“, tiek „Heat“ turi ir solidžių žaidėjų, kuriais būtų galima apklijuoti G.Antetokounmpo.

Toronte žaidžia tvirti veteranai Kyle'as Lowry, Marcas Gasolis ir Serge'as Ibaka, o šalia jų žybsi jaunosios žvaigždės Pascalis Siakamas, Fredas VanVleetas ir Normanas Powellas, o Majamį į priekį tempia patyrusių žaidėjų duetas Jimmy Butleris ir Goranas Dragičius bei šalia jų spindintys jaunesni žaidėjai – Bamas Adebayo, Duncanas Robinsonas ir Tyleris Herro.

„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius ir Jimmy Butleris veda „Miami Heat“ į pergales.
„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius ir Jimmy Butleris veda „Miami Heat“ į pergales.

Be to, abi komandas treniruoja strategai, jau įrodę savo vertę ir iškovoję čempionų žiedus – Nickas Nurse'as ir Erikas Spoelstra.

NBA užkulisiuose po antrojo „Bucks“ pralaimėjimo prieš „Heat“ pasigirdo kalbų ir apie dar vieną scenarijų – galimus Giannio mainus jau po šio sezono.

Nors šis variantas kol kas vertinamas atsargiai, Milvokio klubui tai gali tapti išsigelbėjimo ratu, mat graikui palikus komandą kitą vasarą, „Bucks“ liktų be nieko.

Iškeitę G.Antetokounmpo iki ateinančio sezono vidurio, „Bucks“ vadovai gali tikėtis solidžios grąžos gerų žaidėjų arba naujokų biržos šaukimų pavidalu.

Ar kažkuris iš labiausiai šiuo metu aptariamų scenarijų išsipildys, gali paaiškėti jau visai netrukus. Trečiąsias serijos rungtynes prieš „Heat“ Milvokio krepšininkai žais jau naktį iš penktadienio į šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas