Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 02

Prancūzijos krepšinio žvaigždės noras: sutartis su „Bulls“, o tada taškas karjeroje

Būdamas 36-erių Joakimas Noah apsisprendė trauktis iš profesionalaus sporto. 13 sezonų NBA rungtyniavęs prancūzų kilmės krepšininkas prieš tai nori įvykdyti neįprastą pageidavimą.
Joakimas Noah
Joakimas Noah / „Scanpix“ nuotr.

Anot „The Athletic“, Joakimas Noah apsiprendė kabinti krepšinio batelius ant vinies.

Jis turėtų pasirašyti simbolinę sutartį su „Chicago Bulls“, kuris pašaukė jį naujokų biržoje 2007 metais, bet ten nežais. Vidurio puolėjas tiesiog pageidauja baigti karjerą būdamas savo labiausiai mylėtos komandos žaidėju.

Per įsimintiną karjerą J.Noah dusyk buvo išrinktas į NBA „All-Star“ rungtynes, o po puikaus jam 2013–2014 metų sezono pripažintas geriausiai besiginančiu lygos krepšininku.

Nuo 2007 iki 2016 metų Čikagos klube rungtyniavusio 211 cm ūgio vidurio puolėjo keturi sezonai lygoje buvo su dviženkliais rezultatyvumo ir atkovotų kamuolių vidurkiais. Aukščiausiai jie buvo pakilę 2013–2014 m. sezone, kai jis pelnė po 12,6 taško, atkovojo po 11,3 kamuolio ir atliko po 5,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Scanpix“/AP nuotr./Joakimas Noah
„Scanpix“/AP nuotr./Joakimas Noah

Tačiau paskui J.Noah karjera pradėjo smukti.

Jis perėjo į „New York Knicks“, buvo sudaręs 4 metų 72 mln. dolerių sutartį, bet buvo pramintas vienu labiausiai nuvylusių Niujorko klubo pirkinių.

Paskui J.Noah pripažino, kad Niujorko naktinis gyvenimas buvo viena priežasčių.

„Galiu pažvelgti atgal ir pasakyti, kad galvojau, jog esu pasiruošęs Niujorkui, bet iš tiesų nebuvau, – per radijo laidą „Chris Vernon Show“ yra sakęs NBA krepšininkas. – Pamenu, kad po pirmųjų rungtynių, mano namuose susirinko apie 60 žmonių.”

Jis teigė, kad jo charakteris nebuvo tinkamas tokiam siautulingui miestui, kaip Niujorkas. Čikaga, kur jis anksčiau yra žaidęs, taip pat buvo pilna pramogų, bet tuomet J.Noah turėjo daugiau sveikatos. „Čikagoje aš buvau jaunas. Greičiau atsigaudavau, suprantate?“ – kalbėjo jis.

„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah
„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah

Krepšininkas buvo suėmęs save į rankas „Memphis Grizzlies“ klube, kur žaidė su Jonu Valančiūnu ir buvo atsarginis vidurio puolėjas.

Pernai J.Noah sudarė sutartį su „Los Angeles Clippers“, bet ten reikšmingo vaidmens nebegavo.

Garsaus Prancūzijoje dainininko ir teniso žvaigždės Yannicko Noah ir buvusios Mis Švedija Cecilia Rodhe šeimoje gimęs J.Noah turi trijų šalių pilietybes – savo tėvų ir JAV. Jo šaknys siekia ir toliau, nes senelis buvo profesionalus Kamerūno futbolininkas, žaidęs Prancūzijoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Yannickas Noah
AFP/„Scanpix“ nuotr./Yannickas Noah

Niujorke gimęs, Paryžiuje 10 metų augęs, o paskui trylikos vėl į Niujorką grįžęs krepšininkas J.Noah yra sužaidęs 22 mačus Prancūzijos rinktinėje.

2011 metais per Europos krepšinio čempionatą Lietuvoje jis padėjo prancūzams iškovoti sidabro medalius, bet nuo tada Prancūzijos rinktinėje ir nebežaidė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah atsisveikino su žiūrovais Šiauliuose.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah atsisveikino su žiūrovais Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas