Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 20

Pretendentai į Oskarus? NBA pasaulis juokiasi iš J.Valančiūno ir LeBrono vaidybos

Jonas Valančiūnas ir LeBronas Jamesas praėjusią naktį lėmė savo komandų pergales NBA įkrintamosiose varžybose, bet abu krepšininkai pasižymėjo ir vaidyba. Na, bent jau tokią nuomonę susidarė internautai ir kai kurie NBA krepšininkai.
Jonas Valančiūnas ir LeBronas Jamesas
Jonas Valančiūnas ir LeBronas Jamesas / Stopkadras ir Scanpix nuotr.

J.Valančiūnas pelnė 23 taškus, po krepšiais susirinko net 23 kamuolius ir nukalė „Memphis Grizzlies“ pergalę 100:96 prieš „San Antonio Spurs“, pratęsdamas savo komandos sezoną dar bent vienerioms rungtynėms.

Ypač įspūdingai lietuvis žaidė pirmajame kėlinyje, kai vienas pranoko visą varžovų komandą pagal atkovotus kamuolius ir ketvirtį užbaigė su 12 taškų ir 9 kamuoliais.

Bet uteniškis oponentus pranoko ne tik grumtynėse baudos aikštelėje, tačiau ir gudrumu.

Pirmajame kėlinyje J.Valančiūnas bandė pralaužti buvusio komandos draugo Gorgui Diengo gynybą, bet sulaukęs rimto pasipriešinimo ir išgirdęs arbitro švilpuką krito kaip pakirstas.

Nors daugelis sutiko, kad pražanga prieš lietuvį buvo, 213 cm ūgio ir maždaug 125 kg svorio centro krytis ant žemės įtikino ne visus.

„Jonas Valančiūnas pardavė teisėjams šį epizodą“, – juokėsi „SportsCenter“ paskyra tviteryje.

„Štai kitas Valančiūno vaidybos kameros kampas“, – rašė „The Ringer“ paskyra, pridėjusį juokingą katės ir jūrų liūto akistatą.

Savo ruožtu „The Athletic“ žurnalistui Zachui Harperiui J.Valančiūno epizodas priminė devynerių metų senumo istoriją, kai lietuvis dar rungtyniaudamas Lietuvos krepšinio lygoje „Žvaigždžių dienos“ metu įsikūnijo į burtininką.

„Valančiūno vaidyba privertė mane prisiminti laiką, kai jis Lietuvos lygos žvaigždžių rungtynėse persirengė burtininku. Ne „Washington Wizards“ nariu, o tikru burtininku“, – rašė žurnalistas.

Jau po kelių valandų NBA bendruomenė aptarinėjo kito žaidėjo – L.Jameso – vaidybą.

Karalius ne tik surinko trigubą dublį (22 taškai, 11 atkovotų kamuolių, 10 rezultatyvių perdavimų) ir pataikė lemiamą tritaškį, lėmusį „Los Angeles Lakers“ pergalę 103:100 prieš „Golden State Warriors“, bet ir raitėsi iš skausmo likus kelioms minutėms po Draymondo Greeno pražangos.

Nors kontaktas neabejotinai buvo, daugelio neįtikino LeBrono pastangos „parduoti“ kontaktą teisėjams, kurie nuėjo peržiūrėti epizodo dėl nesportinės pražangos, tačiau galiausiai skyrė paprastą.

Kol arbitrai žiūrėjo vaizdo įrašą, Karalius sėdėjo susiėmęs už veido, o „Portland Trail Blazers“ gynėjas CJ McCollumas tviteryje vienareikšmiškai įvertino šį epizodą.

„Metų aktorius, – juokėsi NBA žvaigždė, netrukus pridūręs. – Bronas tik norėjo pailsėti prieš baudų metimus.“

Daugelis prisiminė ir faktą, jog jau šią vasarą didžiuosiuose ekranuose pasirodys filmas „Kosminis krepšinis 2“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliks būtent LeBronas. Kai kurie puslapiai dalinosi epizodais iš šio filmo, norėdami apibūdinti L.Jameso reakciją į D.Greeno pražangą.

Pats LeBronas po mačo pusiau rimtai, pusiau juokais kalbėjo apie tai, kaip matė krepšį mesdamas lemiamą metimą.

„Po to, kai Draymondas man dūrė pirštu į akį, mačiau tris lankus. Mesdamas tą metimą taikiau į vidurinį krepšį“, – sakė Karalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas