Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 20

Prie D.Sabonio kompanijos prisijungęs C.LeVertas: „Šie mainai mane išgelbėjo“

Po NBA sudrebinusių mainų prie „Indiana Pacers“ komandos prisijungęs Carisas LeVertas antradienį pirmą kartą žengė į treniruočių salę su naujaisiais komandos draugais.
Caris LeVertas
Caris LeVertas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Indiana Pacers

Dėl per tyrimus rastų problemų inkstuose C.LeVertas yra iškritęs iš rikiuotės neribotam laikui, tačiau pats krepšininkas situaciją mato ne tik iš krepšinio pusės.

„Neturiu jokių simptomų, aš juk žaidžiau. Dar nepraleidau nė vienerių rungtynių šį sezoną, jaučiausi visiškai sveikas. Tad šie mainai parodė, kas vyksta mano kūne. Labai atidžiai tai stebiu, gali būti, kad šie mainai mane išgelbėjo“, – samprotavo naujasis „Pacers“ narys.

C.LeVertas buvo įtrauktas į keturių klubų mainus, kurių pagrindiniu akcentu tapo Jameso Hardeno persikėlimas į „Brooklyn Nets“. Ilgametis „Pacers“ žaidėjas Victoras Oladipo išvyko į „Houston Rockets“.

„Scanpix“/AP nuotr./Victoras Oladipo ir Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Victoras Oladipo ir Domantas Sabonis

Vis dėlto po medicininių patikrinimų Indianapolyje ir paaiškėjo C.LeVerto problemos.

„Man svarbiausia, kad mano kūnas vėl būtų sveikas ir kad nugyvenčiau ilgą gyvenimą. Tai yra svarbiausias dalykas. Žinoma, aš norėčiau žaisti kaip įmanoma greičiau. Aš kovotojas. Aš labai myliu šį žaidimą. Tačiau sveikata yra svarbiausia. Dabar jokių atsakymų dar neturime“, – pasakojo C.LeVertas.

Prieš dešimtmetį krepšininkas neteko tėvo. Širdies problemų turėjęs krepšininko tėtis mirė 46-rių, pačiam C.LeVertui tada buvo 15 metų.

Aš kovotojas. Aš labai myliu šį žaidimą. Tačiau sveikata yra svarbiausia

Krepšininko mamai yra nustatyta išsėtinė sklerozė.

„Iš visko stengiuosi išspausti pozityvo. Jei jūs pažinotumėte mano mamą, niekada nepasakytumėte, kad ji turi šią ligą ar kad kažkas su ja netvarkoj. Ji vienintelė tokia, ji ypatinga. Aš iš jos daug gaunu, jei atvirai. Aš buvau išaugintas teisingai, tai padarė mama ir tėtis, prieš jam iškeliaujant.

Aš labai pasitikiu Dievu. Žinau, kad nieko nėra tobulo, tačiau jaučiu, kad gyvenime labai svarbu tai, kaip tu reaguoji į kai kuriuos dalykus“, – nuoširdžiai kalbėjo C.LeVertas.

Vis dar nėra žinoma, ar žaidėjo problemos yra susijusios su vėžiu.

C.LeVertas NBA naujokų biržoje buvo pašauktas 20-as „Pacers“ klubo 2016-siais ir iškart iškeistas į „Nets“.

„Organizacija jam padės su viskuo tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Esu užtikrintas, kad jis toliau žais“, – sakė „Pacers“ krepšinio operacijų prezidentas Kevinas Pritchardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas