Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 10

Prieš kelionę į Kauną – skyrybos: „Crvena zvezda“ atsisveikina su NBA čempionu

Belgrado „Crvena zvezda“ ateinantį penktadienį Kaune žais su „Žalgiriu“, bet Eurolygos varžybose versis be vieno garsiausių savo krepšininkų Nemanjos Bjelicos.
Nemanja Bjelica
Nemanja Bjelica / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Crvena zvezda“ ir Nemanja Bjelica kartu išbuvo tik mėnesį.

Anot Serbijos portalo „Blic“, 35 metų 208 cm ūgio puolėjas grįžta į Stambulą, kur turi galiojančią sutartį su „Fenerbahče“.

Dar prieš mėnesį atrodė, kad N.Bjelica bus viena „Crvena zvezda“ žvaigždžių, kai rugsėjo 12 dieną buvo paskelbta apie žinomo Serbijos krepšininko, praminto „profesoriumi“, sugrįžimą į gimtinę.

Būtent „Crvena zvezda“ gretose 2008–2010 m. universalus puolėjas iškilo krepšinyje, iš Belgrado klubo išvykęs į „Baskonia“, paskui – į „Fenerbahče“, kuriame žaisdamas 2014–2015 m. sezoną buvo išrinktas naudingiausiu Eurolygos žaidėju, Turkijos klubui padėjęs pasiekti finalo ketvertą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nemanja Bjelica ir Johanas Passave
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nemanja Bjelica ir Johanas Passave

2015 m. persikėlęs į NBA N.Bjelica ten atstovavo keturiems klubams, po trejus metus žaidęs „Minnesota Timberwolves“ ir „Sacramento Kings“ komandose, o 2022 metais su „Golden State Warriors“ laimėjęs NBA aukso žiedą.

Karjeros metais NBA rinkęs po 7,6 taško ir 4,6 atkovoto kamuolio, N.Bjelica pernai vasarą grįžo į Europą, sudaręs 1,5 mln. eurų sutartį su „Fenerbahče“, bet dėl traumos praleido didžiąją sezono dalį, o grįžęs į aikštę atrodė blankiai – per 7 mačus pelnė tik po 2,7 taško ir 2,1 atkovoto kamuolio.

Jis buvo paskolintas „Crvena zvezda“, sutarus, jog dalį atlyginimo mokės Turkijos klubas, dalį – Serbijos.

Tačiau ir grįžus į Belgradą pasirodė informacija, kad N.Bjelica yra traumuotas, o galbūt netinka trenerio Duško Ivanovičiaus planams.

Patyręs puolėjas nepasirodė per kontrolines rungtynes su „Žalgiriu“ Kipre, o klubas neregistravo jo Eurolygos varžyboms.

Dabar jis turėtų grįžti į Stambulą, kur paaiškės tolesnis likimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas