Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 31

Prieš NBA finalo startą – „Warriors“ klaustukai dėl trijų žaidėjų

„Golden State Warriors“ klubas po kelių dienų pradės kovą dėl NBA čempionų titulo, bet finalo serijos starte gali neturėti trijų rotacijos krepšininkų.
Andre Iguodala
Andre Iguodala / „Scanpix“ nuotr.

Kaip komandos strategas Steve'as Kerras pranešė ESPN žurnalistei Kendrai Andrews, trys traumuoti krepšininkai – Andre Iguodala, Gary Paytonas II-asis ir Otto Porteris – dalyvavo pirmadienio treniruotėje, tačiau praleido dalį, kurios metu „Warriors“ krepšininkai žaidė tarpusavyje.

Dėl to jų šansai išbėgti į aikštę pirmose finalo, kuris prasidės naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvos laiku, rungtynėse išlieka neaiškūs.

A.Iguodala nežaidžia dar nuo pirmojo atkrintamųjų etapo prieš „Denver Nuggets“ ketvirtojo mačo dėl stipraus kaklo patempimo. Iš viso 38-erių veteranas šį sezoną sužaidė tik 31 susitikimą ir vidutiniškai rinko po 4 taškus, 3,2 atkovoto kamuolio bei 3,7 rezultatyvaus perdavimo.

Vis dėlto jo patirtis praverstų „kariams“ – A.Iguodala su „Warriors“ yra iškovojęs tris čempionus žiedus, o 2015 metais tapo naudingiausiu finalo žaidėju.

G.Paytonas pastarąjį sykį žaidė antrose Vakarų konferencijos pusfinalio prieš „Memphis Grizzlies“ rungtynėse. Jam lūžo ranka po šiurkščios Dillono Brookso pražangos greitoje atakoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Gary Paytonas II-asis
„Scanpix“/AP nuotr./Gary Paytonas II-asis

Gynybos specialistas šį sezoną vidutiniškai renka po 7,1 taško ir atkovoja po 3,5 kamuolio, o finale legendinio NBA krepšininko Gary Paytono sūnus būtų ypač svarbus stabdant „Boston Celtics“ lyderius.

O.Porteris pastarąjį sykį žaidė visai neseniai – Vakarų konferencijos finalo prieš „Dallas Mavericks“ trečiajame susitikime. Pėdos skausmus jaučiantis 28-erių puolėjas iki traumos vidutiniškai pelnydavo po 8,2 taško ir atkovodavo po 5,7 kamuolio.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius prieš Stepheną Curry ir Otto Porterį Jr.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius prieš Stepheną Curry ir Otto Porterį Jr.

Visi trys traumuoti krepšininkai reguliariajame sezone pateko tarp dešimties didžiausią minučių vidurkį turėjusių „Warriors“ žaidėjų.

Pirmosios NBA finalo tarp „Warriors“ ir „Celtics“ rungtynės San Fransiske prasidės naktį iš ketvirtadienio į penktadienį 4 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas