Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 18

Prieš uždangai prasiskleidžiant: ankstyvos NBA reguliariojo sezono prognozės

„Milwaukee Bucks“ ar „Brooklyn Nets“? „Los Angeles Lakers“ ar „Utah Jazz“? Šiuos ir kitus klausimus NBA gerbėjai kelia prieš naujo stipriausios pasaulio krepšinio lygos sezono pradžią. 15min prieš prasiskleidžiant 2021-2022 m. sezono uždangai spėja, kaip susiklostys 82 rungtynių maratonas Rytų ir Vakarų konferencijose ir kas kitais metais žais atkrintamosiose varžybose.

Plačiau apie kiekvienos iš komandų galimybes, trūkumus ir kitas peripetijas galite išgirsti klausydamiesi 15min laidos „PIKENROLAS“.

Rytų konferencija

1. „Milwaukee Bucks“

NBA čempionai pagaliau atsikratė kelerius metus atkrintamosiose juos persekiojusių demonų ir naują sezoną pradės kupini pasitikėjimo savimi.

Vyriausiojo trenerio Mike'o Budenholzerio kėdė atvėso, o Giannis Antetokounmpo įspūdingu dominavimu NBA finale įrodė, kad gali atvesti komandą link titulo. Žvaigždžių statusą sutvirtino ir pagrindiniai graiko ginklanešiai Khrisas Middletonas bei Jrue Holiday, puikiai atrodę ir JAV rinktinėje Tokijuje.

„Scanpix“/AP nuotr./Giannis Antetokounmpo
„Scanpix“/AP nuotr./Giannis Antetokounmpo

Pasipildę solidžiais krepšininkais George'u Hillu, Rodney Hoodu ir Graysonu Allenu bei sulaukę po traumos grįžtančio Donte DiVincenzo, „elniai“ yra pagrindiniai pretendentai būti geriausia NBA reguliariojo sezono komanda.

2. „Brooklyn Nets“

Su Kyrie Irvingu ar be jo, „Nets“ yra viena geriausių – o gal net geriausia – NBA komanda.

Žinoma, skiepo lyg begemotas vengiantis Kyrie praverstų Bruklino komandai, tačiau aukštą vietą jiems garantuoja superžvaigždės Kevinas Durantas ir Jamesas Hardenas bei solidūs pagalbininkai – Joe Harrisas, Patty Millsas, Blake'as Griffinas, Paulas Millsapas, LaMarcusas Aldridge'as ir kiti.

„Scanpix“ nuotr./„Brooklyn Nets“ žvaigždės
„Scanpix“ nuotr./„Brooklyn Nets“ žvaigždės

„Nets“ kortas sumaišyti gali tik traumos, kurios jiems kišo koją ir praėjusiame sezone.

3. „Boston Celtics“

Po nuviliančio praėjusio sezono „keltai“ atliko esminius pokyčius – pakeitė trenerį ir pasamdė Ime Udoką, susigrąžino Alą Horfordą ir prailgino atsarginių suolą Dennisu Schroderiu, Enesu Kanteriu ir Juancho Hernangomezu.

Naujasis strategas Bostone kol kas sulaukia ypač gerų atsiliepimų ir skatina „Celtics“ žaisti ne po vieną, kaip anksčiau, o komandiškai, o puikiai kamuoliu besidalinantis A.Horfordas tinka tokiai žaidimo filosofijai ir gali padėti įtraukti į žaidimą ne tik lyderius Jaysoną Tatumą ir Jayleną Browną, bet ir kitus komandos draugus.

„Scanpix“/AP nuotr./Jaysonas Tatumas
„Scanpix“/AP nuotr./Jaysonas Tatumas

Nerimo Bostono ekipai prieš sezoną kelia tik įsisukęs COVID-19 virusas, atkirtęs nuo komandos J.Browną ir A.Horfordą.

4. „Atlanta Hawks“

Sensacingai iki Rytų konferencijos finalo nužengę „vanagai“ išlaikė visą branduolį ir tikisi dar vieno lyderio Trae Youngo žingsnio į priekį.

Puikų jaunystės ir patirties mišinį turinčioje komandoje pirmaisiais smuikais griežia dar nė 25-erių nesulaukę T.Youngas, Johnas Collinsas, Kevinas Huerteris, De'Andre Hunteris ir Camas Reddishas, o jiems gelbsti vyresni Bogdanas Bogdanovičius, Clintas Capela, Danilo Gallinari ir Lou Williamsas.

„Scanpix“/AP nuotr./Trae Youngas
„Scanpix“/AP nuotr./Trae Youngas

Šį ypač platų žaidėjų rinkinį puikiai valdo treneris Nate'as McMillanas, su kuriuo praėjusiame sezone „Hawks“ laimėjo net 27 iš 38 rungtynių.

5. „Philadelphia 76ers“

Filadelfijoje – neramūs laikai, laukiant, kaip pasibaigs Beno Simmonso drama.

Mainų pasiprašęs australas sugrįžo į komandos treniruotes, bet tai nereiškia, kad trečiadienį „Sixeriams“ startuojant NBA sezone B.Simmonsas išbėgs į aikštelę ir vėl dalins perdavimus Joeliui Embiidui.

„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas
„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas

Nepaisant to, kad „76ers“ gali žaisti be vieno svarbiausių žaidėjų, kokybės šioje komandoje užtenka, kad būtų patekta į atkrintamąsias varžybas.

Didžiausiu klaustuku Filadelfijoje, kaip ir kasmet, išlieka J.Embiido sveikata – kamerūnietis per pastaruosius keturis sezonus kasmet vidutiniškai praleidžia po 20 rungtynių.

6. „Miami Heat“

Komanda, puikiai sustyguota atkrintamosioms varžyboms, bet nebūtinai tokia pavojinga reguliariajame sezone.

Veteranai Jimmy Butleris ir Kyle'as Lowry neabejotinai taupys save lemiamoms kovoms, tad ypač svarbus gali būti po 22,4 taško ikisezoninėse rungtynėse rinkęs Tyleris Herro.

„Scanpix“ nuotr./Bamas Adebayo ir Jimmy Butleris
„Scanpix“ nuotr./Bamas Adebayo ir Jimmy Butleris

Būtent jo ir Bamo Adebayo duetas veikiausiai nulems, kurią vietą reguliariajame sezone pačiups karštieji Majamio vyrukai.

7. „New York Knicks“

Vienu didžiausių praėjusio sezono netikėtumų tapę „Knicks“ užtarnavo Tomui Thibodeau metų trenerio apdovanojimą, o ketvirtą geriausią gynybą lygoje demonstravę Niujorko krepšininkai sieks tai pakartoti ir šiemet.

„Scanpix“ nuotr./Tomas Thibodeau
„Scanpix“ nuotr./Tomas Thibodeau

Pasipildę Evanu Fournier ir surizikavę su traumų maišu tampančiu Kemba Walkeriu niujorkiečiai tikisi, kad sugebės pavojingesni būti ir puolime, kur pernai „Knicks“ demonstravo tik 22-ą rezultatą lygoje ir užklimpo atkrintamųjų serijoje prieš „Hawks“.

8. „Chicago Bulls“

Artūras Karnišovas Čikagoje surinko rimtą kapelą. Prie Zacho LaVine'o ir Nikolos Vučevičiaus jis pridėjo Lonzo Ballą, DeMarą DeRozaną ir Alexą Caruso, bet „Bulls“ sezono katalizatoriumi gali tapti Patrickas Williamsas.

„Scanpix“/AP nuotr./Zachas LaVine'as
„Scanpix“/AP nuotr./Zachas LaVine'as

Antrametis puolėjas yra bene svarbiausia „bulių“ gynybos detalė, galinti gintis bent prieš keturių pozicijų žaidėjus, tad jo forma ir sveikata gali lemti, ar daug abejonių savoje aikštės pusėje keliantiems „Bulls“ pavyks grįžti į atkrintamąsias pirmąsyk nuo 2016-2017 m. sezono.

Pirmi už brūkšnio: „Indiana Pacers“

Domanto Sabonio komanda prieš sezoną kelia daugiau klausimų nei pateikia atsakymų.

Jei būtų aišku, jog „Pacers“ viso sezono metu išlaikys tą pačią sudėtį, o jos nekrės traumos, tai neabejotinai būtų pirmojo aštuoneto komanda, bet mainų ganduose per pastaruosius mėnesius buvo atsidūrę beveik visi komandos žaidėjai, tad prognozuoti, ar sudėtis nebus išdraskyta, praktiškai neįmanoma.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Ramybės suteikia tik naujas ekipos vairininkas – NBA čempionas Rickas Carlisle'as, kuris turėtų pasirūpinti, kad komanda netrūkinėtų bent jau rūbinėje, kaip buvo pernai.

Vakarų konferencija

1. „Utah Jazz“

Geriausia praėjusio reguliariojo sezono komanda tik dar labiau sustiprėjo, tad abejoti jos galimybėmis ir vėl pirmauti Vakarų konferencijoje nėra pagrindo.

Rudy Gay suteiks „džiazmenams“ galimybę žaisti žemesniu penketu, geras Donovano Mitchello bičiulis Ericas Paschallis įneš energijos nuo suolo, o Hassanas Whiteside'as suteiks kelias poilsio minutes Rudy Gobert'ui.

„Scanpix“ nuotr./Donovanas Mitchellas
„Scanpix“ nuotr./Donovanas Mitchellas

Daugiau klausimų kelia „Jazz“ pasirodymai atkrintamosiose, kuriose jie keturis sezonus iš eilės užbaigia savo kelionę gniuždančiais būdais.

2. „Phoenix Suns“

NBA finalininkai bandys įrodyti, kad jų praeito sezono pasirodymas nebuvo grįstas tik sėkme.

Chrisas Paulas pasirašė naują kontraktą ir ilgam liks Finikse, Devinas Bookeris įtvirtino žvaigždės statusą ir mėgins žengti dar vieną žingsnį į priekį, o Dendre Aytonas laukia, kol komanda jam pasiūlys jo poreikius patenkinantį ilgalaikį kontraktą.

„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas, Deandre Aytonas, Devinas Bookeris
„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas, Deandre Aytonas, Devinas Bookeris

Daug judesių rinkoje „saulės“ neatliko, bet sugebėjo užpildyti praėjusiais metais žiojėjusią skylę vidurio puolėjo pozicijoje – D.Aytoną keis triskart NBA čempionas veteranas JaVale'as McGee.

3. „Los Angeles Lakers“

Vieni NBA favoritų ikisezoninių rungtynių ciklą baigė be pergalių. Kada taip buvo nutikę pastarąjį kartą? 2012-2013 m. sezone, kai komanda siejo dideles viltis su Kobe Bryanto, Pau Gasolio, Dwighto Howardo ir Steve'o Nasho kvartetu.

Dabar Los Andžele taip pat susibūrė žvaigždėta kompanija – LeBronas Jamesas, Anthony Davisas, Russellas Westbrookas, Carmelo Anthony, D.Howardas ir kiti, bet kol kas „Lakers“ žaidimas turėtų neraminti komandos sirgalius, kaip ir faktas, kad ekipoje šį sezoną rungtyniaus net 10 bent 30 metų sulaukusių krepšininkų.

„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas ir LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas ir LeBronas Jamesas

Jei L.Jamesas ir A.Davisas išvengs traumų, o R.Westbrookas susitaikys su antraeiliui vaidmeniu, „Lakers“ bus ryškūs Vakarų favoritai. Priešingu atveju, Los Andžele šypsenos greitai virs surūgusiais veidais.

4. „Dallas Mavericks“

Teksaso klubas vasarą nepadarė daug, kad patenkintų Lukos Dončičiaus ambicijas, bet vien slovėno talento gali užtekti, kad „Mavs“ patektų į atkrintamąsias ir ten netgi turėtų namų aikštės pranašumą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

Dalase tikimasi traumos padarinius išsilaižiusio Kristapo Porzingio renesanso ir vis netyla kalbos apie galimus mainus, per kuriuos būtų gautas Goranas Dragičius, bet kol kas daugiausiai klausimų kelia trenerio pasirinkimas – Jasonas Kiddas su fanfaromis paliko darbovietes Brukline ir Milvokyje, o jam gavus darbo pasiūlymą iš „Mavericks“ pakilo ne vieno NBA sirgaliaus antakis.

5. „Denver Nuggets“

Jei ne Jamalo Murray kryžminių raiščių trauma, „grynuoliai“ būtų vieni NBA favoritų, tačiau dabar Nikolai Jokičiui ir kompanijai greičiausiai teks kautis lentelės viduryje.

„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius
„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius

MVP praėjusį sezoną tapęs serbas į „Nuggets“ treniruočių stovyklą atvyko nepriaugęs kilogramų ir pasiruošęs dominuoti, bet jam labai reikės ir kito komandos lyderio Michaelo Porterio pagalbos – puikiai praėjusį sezoną užbaigęs amerikietis turės žengti dar vieną didelį žingsnį į priekį, kad užpildytų J.Murray paliktus batus.

6. „Portland Trail Blazers“

Portlande šiuo metu niekas nesijaučia saugus. Ilgametį trenerį Terry Stottsą pakeitė NBA čempionas Chauncey Billupsas, Damianas Lillardas pamažu praranda kantrybę, o CJ McCollumas vis dažniau atsiduria ganduose apie mainus, ypač kalbant apie „Blazers“ galimybes gauti Beną Simmonsą.

„Scanpix“ nuotr./Damianas Lillardas prieš Facundo Campazzo ir Nikola Jokičių
„Scanpix“ nuotr./Damianas Lillardas prieš Facundo Campazzo ir Nikola Jokičių

Bet kol ši komanda yra tokia, kokia yra, „Blazers“ išlieka rimtais pretendentais į atkrintamąsias ir galbūt netgi pirmąjį ketvertą.

Ypač sustiprinti šią ekipą gali Larry Nance'as, suteiksiantis Portlandui universalumo gynyboje, pagal kurią „Blazers“ pernai buvo priešpaskutiniai lygoje, bei duosiantis Ch.Billupsui galimybę žaisti žemesniu penketu, kol Jusufas Nurkičius prisės ant suolo.

7. „Golden State Warriors“

„Kariai“ – didžiausias šio sezono nežinomasis. 2015-2018 m. triskart NBA čempionu tapęs klubas pradeda sezoną būdamas Vakarų konferencijos vidutinioku, bet gali užbaigti jį kaip ryškiausias favoritas.

Daug priklausys nuo kryžminių kelio raiščių ir Achilo sausgyslės traumas per pastaruosius dvejus metus iškentusio Klay Thompsono, grįšiančio ant parketo po kelių mėnesių, formos.

Kitas veiksnys – „Warriors“ galimybės mainų rinkoje. Trys talentingi jaunuoliai Jamesas Wisemanas, Mosesas Moody ir Jonathanas Kuminga sezono eigoje gali atsidurti mainuose, kuriuose San Francisko klubas ieškos pagalbininkų Stephenui Curry, K.Thompsonui, Draymondui Greenui ir kitiems „Warriors“ veteranams.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry

Jei tą padaryti pavyks, „auksinės valstijos karių“ atkrintamosiose prisibijos visi.

8. „Los Angeles Clippers“

Paulas George'as atkrintamosiose įrodė, kad dar turi parako ir gali komandą vesti į priekį taip, kaip tą darė prieš gerą penketą metų Indianoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as

Vis dėlto be Kawhi Leonardo greičiausiai visą sezoną žaisiantys „kliperiai“ į aukščiausius tikslus pretenduoti neturėtų. Solidžią gynybinę komandą dar labiau sustiprins Ericas Bledsoe ir po traumos grįšiantis Serge'as Ibaka, bet ribotas puolimo potencialas veikiausiai sustabdys „Clippers“ tolokai nuo čempionų titulo.

Pirmi už brūkšnio: „Memphis Grizzlies“

„Grizliai“ praėjusiame sezone pasinaudojo įkrintamųjų sistema ir nubloškę „Warriors“ įšoko į atkrintamąsias, o tą patį jiems gali tekti pakartoti ir ateinančiame sezone.

Vasarą Memfio klubas iškeitė Joną Valančiūną ir sustūmė žetonus ant po traumos pasveikusio Jareno Jacksono, kuris neabejotinai daugiau minučių žais vidurio puolėjo pozicijoje, kortos.

Jei šis krepšininkas pateisins lūkesčius, o Ja Morantas ir Dillonas Brooksas tęs tai, ką pradėjo praėjusiame sezone, „grizliai“ gali įsisprausti ir į pirmąjį Vakarų aštuonetą.

„Scanpix“ nuotr./Ja Morantas
„Scanpix“ nuotr./Ja Morantas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas