Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 05

Prisisekite saugos diržus – NBA lygoje laukia tritaškių turbulencija

Jei galvojate, kad NBA komandos per dažnai svaido tritaškius – palaukite šio sezono. Jau pirmose ikisezoninėse rungtynėse „Golden State Warriors“ iš toli kamuolį paleido 69 kartus.
Stephenas Curry
Stephenas Curry / „Scanpix“/AP nuotr.

Vidutiniškai – tai beveik pusantro tritaškio kiekvieną rungtynių minutę. Ir skaičiuojant tik vienos komandos metimus.

Pridėjus 38 varžovų, Portlando „Trail Blazers“ krepšininkų, tolimus bandymus – bus vidutiniškai 2,2 tritaškio kiekvieną minutę.

Beprotiški skaičiai. 69 vienos komandos mesti tritaškiai yra antras didžiausias rezultatas per visą NBA lygos istoriją. Daugiau – 70 – išmetė tik Jameso Hardeno vedama Hjustono „Rockets“ 2019-aisiais.

Ir nors šį kartą tai buvo tik pasiruošimo sezonui rungtynės, „Warriors“ treneris Steve‘as Kerras įspėjo, kad ilgai šis rekordas nesilaikys.

„Šį sezoną iš toli mes mesime toną tritaškių“, – neslėpė strategas.

„Kariai“ pataikė 34,8 proc. savo bandymų – 24 tritaškius iš 69. Įdomu, kad praėjusiame sezone jie nė karto per vienerias rungtynes nemetė daugiau nei 54 tolimų metimų.

Ryškiausiai spindėjo Jordanas Poole‘as – iš toli nusitaikęs 13 sykių ir įmetęs 7. Vienas geriausių visų laikų snaiperių Stephenas Curry apsiribojo 8 bandymais (3 taikliais), bet ir žaidė mažiau nei 20 minučių.

Iš visų „Warriors“ krepšininkų, pasirodžiusių ant parketo, nė vieno tritaškio nemetė tik vidurio puolėjas Kevinas Looney.

Verta paminėti, kad „kariai“ vis dar žaidžia be traumuoto Klay‘aus Thompsono, garsėjančio savo tolimų šūvių salvėmis.

„69 tritaškiai?!“ – negalėjo patikėti rungtynes komentavęs buvęs NBA krepšininkas, dabar apžvalgininkas Dennisas Scottas.

„Palaukit truputį, kodėl mano rankos prakaituoja? Dieve brangus, 69 tritaškiai per vienerias ikisezonines rungtynes? Užklupote mane nepasiruošusį“, – nuostabos neslėpė pats buvęs NBA tritaškininkas.

Tritaškis NBA lygoje kasmet tampa vis svarbesniu ginklu. Praėjusiame sezone Jutos „Jazz“ pagerino visų laikų rekordą – reguliariajame sezone per mačą vidutiniškai įmesdavo po 16,8 tolimo metimo.

Palyginimui, Eurolygoje daugiausia tritaškių per vienerias rungtynes praėjusį sezoną išmetė Maskvos srities „Chimki“ – 41. Žinoma, Europoje rungtynės trunka 8 min. trumpiau.

Visų laikų rekordas Eurolygoje vis dar priklauso dabar jau bankrutavusiai Sienos „Montepaschi“ ekipai, kuri 2008-aisiais savo laimę iš toli vieneriose rungtynėse bandė 45 kartus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martinas Schilleris
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martinas Schilleris

Didesnį dėmesį tolimiems metimams šį sezoną žada ir Martino Schillerio diriguojamas Kauno „Žalgiris“, praėjusį sezoną pirmavęs visoje Eurolygoje pagal tritaškių pataikymą (42,1 proc.).

Tiesa, pirmose Eurolygos rungtynėse žalgiriečiai iš toli atakavo tik 20 kartų (pataikė 8), o LKL pirmenybėse dažniausiai savo laimę iš toli kol kas bandė Pasvalyje prieš „Pieno žvaigždes“ – 25 kartus (pataikė 7).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas