Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 11 05

„Raptors“ su Jonu Valančiūnu pasiuntė LeBroną į gėdingą nokdauną

Jonas Valančiūnas nuo suolo stebėjo, kaip NBA superžvaigždę LeBroną Jamesą ir „Los Angeles Lakers“ komandą gniuždė karjeros rungtynes žaidęs Serge'as Ibaka. Nors rungtyniavo be savo lyderio, „Toronto Raptors“ pasismagino Los Andžele 121:107 (42:17, 29:32, 30:31, 20:27), o JV prisidėjo efektyviu pasirodymu.
LeBronas Jamesas tokio smūgio rungtynių pradžioje dar nebuvo patyręs
LeBronas Jamesas tokio smūgio rungtynių pradžioje dar nebuvo patyręs / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiajame kėlinyje vienas prieš vieną su LeBronu Jamesu atsidūręs Jonas Valančiūnas neįveikė NBA superžvaigždės gynybos ir atsiradus dvigubai priežiūrai, turėjo numesti kamuolį prie tritaškio linijos. Bet Toronto komandoje užteko žmonių, kurie skriaudė LeBroną.

„Raptors“ dar pirmajame kėlinyje sugebėjo susikrauti net 31 taško persvarą 41:10. Per pastaruosius 20 NBA sezonų dar jokia komanda namuose neatsiliko 30 taškų skirtumu kaip „Lakers“.

Vienas Serge'as Ibaka pirmajame kėlinyje pelnė daugiau taškų nei visa „Lakers“ komanda. Afrikiečio 20 taškų vedami „Raptors“ ketvirtį laimėjo 42:17.

„Ponios ir ponai, suprantu, kad „Raptors“ yra akivaizdžiai geresnė komanda ir tai tik reguliarusis sezonas. Bet tai, kaip dėjimais ir metimais iš po krepšio skriaudžiami „Lakers“, yra gėdinga. Tai turi baigtis. Jūs turite gintis!“ – piktinosi žymusis ESPN reporteris Stephenas A.Smithas.

Puikų mačą sužaidęs S.Ibaka pasiekė savo karjeros rezultatyvumo rekordą. Vos per 29 minutes aukštaūgis pataikė 15 dvitaškių iš 17 ir surinko 34 taškus.

S.Ibaka buvo įmetęs visus 13 pirmųjų savo metimų.

„Raptors“ smaginosi Los Andžele nepaisant to, kad mačą praleido ryškiausia ekipos žvaigždė Kawhi Leonardas. Po sunkios traumos į aikštę šį sezoną grįžęs puolėjas buvo tausojamas.

LeBronui beliko diskutuoti su teisėjais ir skėsčioti rankomis. Po nokdauno pirmajame kėlinyje iki paskutinių minučių švieslentėje laikėsi 20-30 taškų skirtumas.

Naujasis „Lakers“ veidas per 28 minutes įmetė 18 taškų (6/12 met.) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Los Andželo komandoje vienintelis rezultatyviau rungtyniavo Kyle'as Kuzma (24 tšk.), Brandonas Ingramas ir Lonzo Ballas pridėjo atitinkamai 16 ir 12 taškų.

J.Valančiūnas neturėjo teisės prašyti daugiau žaidimo laiko, kai taip nesustabdomai rungtyniavo S.Ibaka.

Tačiau ketvirtajame kėlinyje prie aiškaus rezultato daugiausiai pasireikšti gavęs vidurio puolėjas buvo aktyvus.

Lietuvis kilo nuo suolo ir per 17 minučių įmetė 14 taškų (5/8 dvit., 0/1 trit., 4/4 baud.), atkovojo 8 ir perėmė 1 kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą, tris kartus prasižengė.

VIDEO: J.Valančiūno dėjimas Los Andžele

Aukštaūgis būtų užbaigęs rungtynes, bet paskutinėmis minutėmis „Lakers“ sukarpė triuškinančią persvarą iki 10 taškų (107:117), todėl treneriui teko į aikštę mesti pagrindinį penketą su S.Ibaka centro pozicijoje.

Beje, lemiamą šturmą „Lakers“ surengė be LeBrono Jameso aikštėje ir tai iliustravo keistą sezono starto statistiką.

Su LeBronu aikštėje „Raptors“ pelnė 16 taškų daugiau nei „Lakers“. Kai lyderis sėdėjo ant suolo, „Lakers“ įmetė 4 taškais daugiau.

Ir tai nebuvo tik vieno vakaro rezultatas: šį sezoną „Lakers“ su L.Jamesu ant parketo praleido 30 taškų daugiau, o jam sėdint ant suolo Los Andželo klubas įmetė 21 tašku daugiau.

„Raptors“ gretose rekordiniam S.Ibakai geriausiai talkino Kyle'as Lowry (21 tšk., 15 perd.), Pascalis Siakamas (16 tšk., 13 kam.) ir Danny Greenas (15 tšk.).

Su 9 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu „Raptors“ Rytų konferencijoje užima pirmąją vietą, bet „Milwaukee Bucks“ (8-1) žaidė vieneriomis rungtynėmis mažiau.

„Lakers“ su 4 laimėjimais ir 6 nesėkmėmis Vakaruose rikiuojasi dvylikti.

VIDEO: „Atsarginiai“: nuostabūs Jono Valančiūno ir žmonos kostiumai, tiesa apie rekordą ir baisiausia NBA savaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas