Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 18

Rekordą pagerinęs, bet šūsnį klaidų padaręs L.Dončičius plakė save: „Žaidžiau siaubingai“

NBA atkrintamosiose varžybose praėjusią naktį debiutavęs Luka Dončičius surengė istorinį pasirodymą – pelnė 42 taškus ir užfiksavo geriausią atkrintamųjų debiuto rezultatą per lygos istoriją. Tačiau pralaimėjimo kartėlį sugėręs „Dallas Mavericks“ lyderis po susitikimo negailėjo sau kirčių dėl kitos statistinės kategorijos.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Scanpix“ nuotr.

Prie įspūdingo taškų kraičio dar ir 9 atkovotus kamuolius bei 7 rezultatyvius perdavimus pridūręs L.Dončičius neišgelbėjo „Mavs“, kurie be iš aikštės trečiajame kėlinyje išvyto Kristapo Porzingio 110:118 nusileido „Los Angeles Clippers“ komandai.

Viena iš nesėkmės priežasčių tapo net 11 L.Dončičiaus padarytų klaidų.

„Siaubingai, – paklaustas, kaip vertina savo pasirodymą, po mačo sakė slovėnas. – Neturėčiau padaryti 11 klaidų. Įsivaizduokite, tai 11 prarastų atakų. Daug galvoju apie šias rungtynes. Turiu žaisti kur kas geriau.“

Antrą sezoną NBA rungtyniaujantis krepšininkas ligšiol nė sykio nebuvo padaręs dviženklio skaičiaus klaidų. Jo rekordas iki praėjusios nakties mačo buvo 9 klaidos – tiek jis buvo suklydęs dusyk karjeroje.

„11 klaidų – dar niekada nebuvau padaręs tiek daug. Tiesiog noriu laimėti. Labai didžiuojuosi šia komanda, mes kovojome, kovojome iki pabaigos. Bandėme, tad labai didžiuojuosi“, – sakė L.Dončičius.

Negana to, kad pagerino NBA atkrintamųjų debiuto rezultatyvumo rekordą, slovėnas dar ir įrašė savo pavardę į elitinę kompaniją.

Iki šiol tik LeBronas Jamesas ir Magicas Johnsonas buvo vieneriose atkrintamųjų rungtynėse pelnę bent 40 taškų, atlikę bent 5 rezultatyvius perdavimus ir sugriebę bent 5 kamuolius iki 21 metų amžiaus.

Po mačo slovėnui pagyrų negailėjo ir varžovų lyderiai Kawhi Leonardas bei Paulas George'as, kartu surinkę 56 taškus, bet turėję problemų gynyboje.

„Jis puikus ir labai atsidavęs. Komanda juo labai pasitiki, o jis pats randa komandos draugus, kuria jiems geras progas. Be to, jis gerai pataiko sudėtingus metimus. Jis – puikus žaidėjas“, – sakė K.Leonardas.

„Jis – ateitis“, – pridūrė P.George'as.

Antrasis „Mavericks“ ir „Clippers“ mačas serijoje iki keturių pergalių bus žaidžiamas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas