Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 15

Rekordinio „Pacers“ pasiūlymo neužteko – „Suns“ pasiliko D.Aytoną

„Indiana Pacers“ buvo pateikusi rekordinį pasiūlymą apribotam laisvajam agentui Deandre Aytonui, bet planas neišdegė.
Deandre Aytonas
Deandre Aytonas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Phoenix Suns“ nusprendė pateikti tokį patį kontraktą savo pirmajam NBA naujokų biržos šaukimui ir taip, pagal NBA lygos taisykles, išlaikyti jį savo komandoje, praneša ESPN.

Kitą savaitę 24-ąjį gimtadienį minėsiantis D.Aytonas po šio sezono tapo apribotu laisvuoju agentu. Tai reiškė, kad kitos komandos galėjo teikti jam pasiūlymus, bet „Suns“ liko teisė prilygti kontrakto sumai ir išsaugoti krepšininką savo komandoje.

Domantą Sabonį praėjusį sezoną išmainiusi „Pacers“ tuomet žengė rekordinį ėjimą, pasiūliusi 133 mln. JAV dolerių už 4 metus – daugiausiai NBA istorijoje apribotam laisvajam agentui, bet „Suns“ nenusileido.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Deandre Aytonas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Deandre Aytonas

Būtina pažymėti, kad D.Aytono mainai dabar galės įvykti anksčiausiai tik nuo sausio 15 dienos, o į „Pacers“ ekipą krepšininkas negalės būti iškeistas visą artėjantį sezoną.

211 cm ūgio D.Aytonas 2018 metais buvo pašauktas pirmasis NBA naujokų biržoje, kurioje tik trečias savo pavardę išgirdo Luka Dončičius.

Vidurio puolėjas visus keturis sezonus NBA lygoje turėjo dvigubo dublio vidurkį, o 2021-2022 m. sezone jo rodikliai siekė 17,2 taško ir 10,2 atkovoto kamuolio per susitikimą.

„Suns“ su D.Aytonu, Chrisu Paulu ir Devinu Bookeriu priešakyje užtikrintai laimėjo NBA reguliarųjį sezoną, iškovodami daugiausiai pergalių klubo istorijoje, bet atkrintamosiose varžybose sudegė prieš L.Dončičių ir „Dallas Mavericks“, pralaimėdami Vakarų konferencijos pusfinalio seriją 3-4.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas