Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 18

Rekordinis NBA piligrimas: 35-erių veteranas išmainytas jau vienuoliktąjį kartą

Trevoras Ariza stiprina savo pozicijas daugiausiai kartų NBA istorijoje išmainytų žaidėjų sąraše. Praėjusią naktį krepšininkas iš Oklahomos buvo išsiųstas į Majamį, o tai jau vienuoliktas kartas 35-erių atleto gyvenime, kai jam teko krautis lagaminus ir skristi į kitą klubą – daugiausiai NBA istorijoje.
Trevoras Ariza
Trevoras Ariza / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

NBA čempionu 2009-aisiais su „Los Angeles Lakers“ klubu tapęs Trevoras Ariza praėjusią naktį sudalyvavo eiliniuose savo karjeros mainuose.

„Oklahomo City Thunder“ ekipa, kurioje 35-erių metų 203 cm ūgio krepšininkas taip ir nedebiutavo, iškeitė jį į „Miami Heat“ aukštaūgį Meyersą Leonardą ir antrąjį rato šaukimą.

Tai jau ketvirtieji mainai nuo lapkričio mėnesio, kuriuose T.Arizai teko sudalyvauti.

NBA „burbule“ dalyvauti atsisakęs puolėjas pirmiausia iš „Portland Trail Blazers“ buvo išsiųstas į „Houston Rockets“, tuomet – iš Teksaso valstijos klubo permestas į „Detroit Pistons“, iš kurios – į „Thunder“.

Vienuolikos mainų per karjerą rodiklis neparodo T.Arizos efektyvumo aikštelėje, kuris atsispindi ilgametėje karjeroje NBA: 10,5 taško bei 1,5 perimto kamuolio vidurkiai. Jis žinomas dėl solidaus žaidimo abejose aikštelės pusėse.

Per beveik 17 metų NBA krepšininkas užsidirbo 113 mln. JAV dolerių.

Antroje daugiausiai mainytų NBA istorijoje krepšininkų sąrašo vietoje – Chrisas Gatlingas ir Dale'as Ellisas, kuriuos klubai į kitas ekipas išsiuntė po 8 kartus.

Po 7 kartus tokiu būdu komandas pakeisti teko Billy Owensui, Danui Dickau, Jimui Jacksonui, Joe Smithui, Luke'ui Ridnourui, Marcusui Camby, Otisui Thorpe'ui, Samui Cassellui ir Shabazzui Napierui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas