Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 06

Russellas Westbrookas: NBA žvaigždė, kuri savo komandos neišduos niekada

Šią vasarą „Oklahoma City Thunder“ paliko Kevinas Durantas, kuris penktadienį pirmą kartą žaidė prieš savo buvusį klubą vilkėdamas „Golden State Warriors“ marškinėlius. Tuo tarpu Russellas Westbrookas vasarą išreiškė savo ištikimybę pasirašydamas naują sutartį su Oklahomos ekipa ir niekur persikelti neketina. Pateikiame „Sports Illustrated“ straipsnį apie sprogstamąjį „Thunder“ įžaidėją bei jo istoriją apie šią jau gausiai apkalbėtą situaciją.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kai „The Players Tribune“ pasirodė straipsnis apie K.Duranto persikėlimą į „Warriors“, R.Westbrookas žaidė domino. Jo diena prasidėjo anksti, namuose Los Andžele, nes Liepos 4-oji JAV yra nacionalinė šventė (Nepriklausomybės diena). Todėl jis laiką leido su savo artimaisiais.

Kai jo telefonas pradėjo skambėti nuo žinios apie K.Duranto sprendimą, domino partija nebuvo nutraukta. Po kelių minučių jis gavo ir KD atsisveikinimo žinutę, kurioje teigė, jog nori pradėti naują puslapį savo karjeroje.

R.Westbrookas šią akimirką emocijų nerodė, tik tyliai sukuždėjo:

„Į komandą, kuri ką tik mus nugalėjo...“

„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas ir Kevinas Durantas
„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas ir Kevinas Durantas

Jo svečiai į šventę atvyko geros nuotaikos, tačiau nežinojo, ką pasakyti. Pirmojo skambučio R.Westbrookas sulaukė iš „Thunder“ generalinio vadybininko asistento Troy Weaverio.

„Tu privalai atlikti savo darbą ir tikėti, kad mes atliksime savąjį“, – kitame laido gale išgirdo „Thunder“ įžaidėjas.

R.Westbrookas ir K.Durantas nebuvo geriausi bičiuliai, tačiau jie buvo puikus tandemas. Panašiai kaip Johnas Stocktonas ir Karlas Malone'as, jie pavertė mažo miesto komandą labai galinga jėga NBA.

2008 metais ketvirtuoju NBA naujokų biržos šaukimu pasirinktas gynėjas geriausiai sutaria su savo mokyklos laikų bičiuliais Donnelliu Beverly bei Demetriusu Deasonu. Vasarą jie kartu pažaidžia krepšinį, o minėtąją liepos 4-ąją žaidė su R.Westbrooku domino.

„Po to, kas atsitiko, jis kalbėjo labai mažai“, – prisiminė vienas iš gynėjo bičiulių.

R.Westbrookas nesmerkė K.Duranto sprendimo. Vienintelis dalykas, kurį jis padarė, tai įkėlė nuotrauką į savo socialinį tinklą „Instagram“. Dar nuo tų laikų, kai komandoje žaidė Kendrickas Perkinsas „Thunder“ krepšininkai „keksiukais“ vadindavo žaidėjus, kurie būdavo minkšti.

K.Durantui ir R.Westbrookui labai patiko šis žodis, o pastarasis tą dieną daugiau nieko nesakė ir įkėlė vieną nuotrauką. Joje buvo pavaizduota trijų aukštų keksiukų lėkštė.

HAPPY 4th YALL....????????????????????????

A photo posted by Russell Westbrook (@russwest44) on

Keletas su „Warriors“ susijusių šaltinių teigė, kad 2014-ųjų lygos MVP pavargo nuo žaidimo su R.Westbrooku. Jis norėjo gerai leisti laiką Kalifornijoje ir rungtyniauti su Stephenu Curry bei kompanija.

„Nežinau, ar R.Westbrookas buvo įskaudintas, – teigė vidurio puolėjas Stevenas Adamsas. – Jis man niekuomet to neatskleistų, o jeigu ir atskleistų, tai tikrai jums to nesakyčiau.“

„Tai sporto dalis, – po KD ėjimo teigė įžaidėjas. – Turi su tuo susitaikyti. Aš tiesiog tęsiau savo dieną.“

Šventė tęsėsi ir buvo sužaista dar ne viena domino patrija. Vėliau tema pasikeitė iš „Warriors“ į „Thunder“ komandą, kurią K.Durantas paliko už nugaros.

„Man patinka mano komanda, – R.Westbrookas teigė savo bičiuliams. – Man vis dar labai patinka mano komanda.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nickas Collisonas, Billy Donovanas, Russellas Westbrookas ir Stevensas Adamsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nickas Collisonas, Billy Donovanas, Russellas Westbrookas ir Stevensas Adamsas

Liepos 6 dieną R.Wesbrookas skrido į Oklahomą, kur turėjo filmuoti „Jordan“ reklamą. Tuo metu buvo labai daug kalbama apie tai, jog „Thunder“ savo įžaidėją išmainys. Tam buvo daug priežasčių: gynėjo sutartis turėjo baigtis 2017-aisiais, jis yra kilęs iš Los Andželo ir labai mėgsta madą, o visi ženklai rodė, kad tokio kalibro krepšininkas savo ateitį mato kitur.

Tačiau minėtąją liepos 6-ąją R.Westbrookas suprato, kad niekur keliauti neketina. Jis norėjo pamėtyti į krepšį, tačiau „Thunder“ treniruočių centras buvo laikinai uždarytas. Gynėjas nukeliavo į seną treniruočių aikštelę, kurioje Oklahomos krepšininkai praeityje sportuodavo vos persikėlę iš Sietlo.

Ten jis susitiko su marketingo vadybininku Mattu Tumblesonu, kuris labai artimai bendravo su K.Durantu, o krepšininko išvykimas jį labai įskaudino. Kolegos pašnekėjo apie pusvalandį, po kurio R.Westbrookas tarė:

„Viskas mums bus gerai Oklahomoje.“

„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

R.Westbrookas laikosi griežto grafiko. Jis mėto į krepšį nuo 9:00 iki 9:30, nuo 9:30 iki 10:00 pusryčiauja, o visa diena yra suskirstyta į atskiras dalis.

„Jeigu pavėluoji kur nors bent minute, tai Russellas tapšnoja per laikrodį ir klausia, kur tu buvai“, – atskleidė fizinio rengimo treneris Tony Katzenmeieris.

„Daugiau nepažįstu tokių žmonių, – guodėsi Anthony Morrow. – Juk jis netarnavo kariuomenėje.“

Krepšininkas važiuodamas į areną visuomet klauso tų pačių dainų bei paskambina savo tėvams. Jis niekuomet skambučio nepamiršta ir grįždamas atgal.

Tarpsezoniu jis 8 ryto sportuoja „Jesse Owens“ parke Los Andžele. Čia jį krepšinio paslapčių mokė tėvas, tačiau dažniausiai jis būna vienas.

„Aš žinau, ką man reikia daryti, – teigė įžaidėjas. – Man nereikia krūvos žmonių, kurie man patars. Kad ir ką jie ten turi patarti.“

Jis pats moka mokesčius, o tai NBA yra tikra retenybė. „Thunder“ ekipos nariai išvykose vakarienę valgo restoranuose, o savo telefonus padeda į stalo vidurį. Tas kuris pirmasis pakelia savo mobilųjį – turi sumokėti sąskaitą.

R.Westbrookas dažniausiai namo keliauja vakarienę pavalgęs nemokamai.

Jo gyvenimas yra labai paprastas. Savo karjeros pradžioje jis bandė geriau sutarti ir su K.Durantu, tačiau atsimušė į jo draugų sieną. Naujasis „Warriors“ narys nuolat buvo apsuptas daugybės bičiulių, todėl R.Westbrookas bėgant laikui metė šią mintį.

Gynėjas gyvena Oklahomos užmiestyje su savo žmona Nina, su kuria susipažino universitete. Jis niekada negeria alkoholio, o laisvu laiku užsiima rūbų dizainu.

????????????????.#fashionking #nyfw #whynot

A photo posted by Russell Westbrook (@russwest44) on

Praėjus kelioms dienoms nuo K.Duranto sprendimo R.Westbrookas Oklahomoje susitiko su „Thunder“ generaliniu vadybininku Samu Presti. Priežastis paprasta – gynėjas turėjo pratęsti sutartį arba bus svarstomi mainai. Tačiau įžaidėjas nebuvo spaudžiamas.

„Nenoriu, kad šį sprendimą priimtum vien todėl, kad manai, jog reikia tą padaryti, – aiškino jam S.Presti. – Pratęsk sutartį tik tada, jeigu tikrai nori rungtyniauti čia.“

R.Westbrookas galėjo savo sprendimą priimti 2017-ųjų vasarą, tačiau S.Presti nujautė, kad krepšininkas nuspręs anksčiau.

Jis mėgo savo įprastą rutiną, nekentė pokyčių, todėl sprendimas buvo nesunkus: „Tokiose akimirkose prisimeni žmones, su kuriais išgyvenai ir pačius blogiausius laikus.“

Rugpjūčio 4-ąją R.Westbrookas pasirašė 3 metų ir 86 mln. JAV dolerių vertės sutartį. Netrukus pasirodė ir preliminarus 2016-2017 m. NBA sezono tvarkaraštis. Krepšininkas jį studijavo apie pusvalandį, tačiau niekas nedrįso paklausti, kokios dvikovos jis laukia labiausiai.

Viskas ir taip buvo aišku.

„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito