Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 22

Ryškėja žvaigždėtos JAV rinktinės paveikslas: trūksta tik keturių pavardžių

Iki olimpinių žaidynių starto likus vos mėnesiui ima ryškėti, su kokiomis pajėgomis olimpinės čempionės titulą gins JAV krepšinio rinktinė. Joje netrūks ypač ryškių pavardžių.
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / „Scanpix“ nuotr.

Per pastarąsias kelias dienas vienas po kito ryškiausi amerikiečiai talentai skelbė apie savo norą arba nenorą žaisti JAV rinktinėje Tokijo žaidynėse.

Bene skambiausia pavardė, pasirašiusi vykti į Tokiją, yra „Brooklyn Nets“ puolėjas Kevinas Durantas, sugrįšiantis į rinktinę pirmąsyk nuo 2016 m. Rio de Žaneiro žaidynių.

Kartu su juo į Japoniją vyks ir kita „Nets“ superžvaigždė Jamesas Hardenas.

Be šių krepšininkų vietas JAV rinktinėje taip pat jau turi „Golden State Warriors“ puolėjas Draymondas Greenas, „Washington Wizards“ gynėjas Bradley Bealas, „Boston Celtics“ lyderis Jaysonas Tatumas, „Portland Trail Blazers“ gynėjas Damianas Lillardas ir „Phoenix Suns“ vedlys Devinas Bookeris.

Tiesa, pastarasis dar gali atšaukti savo planus, kadangi su „saulių“ ekipa dar tęsia kelionę link NBA titulo ir šiuo metu Vakarų konferencijos finale 1-0 pirmauja prieš „Los Angeles Clippers“.

Pastarasis žaidėjas, taip pat sutikęs padėti JAV rinktinei, yra „Miami Heat“ universalusis vidurio puolėjas Bamas Adebayo. Tai pranešė ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bamas Adebayo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bamas Adebayo

Užsipildžius aštuonioms sudėties vietoms, JAV rinktinės vadovams tenka ieškoti likusių keturių žaidėjų, sutiksiančių keliauti į Tokiją.

Jau anksčiau kvietimų atsisakė LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas, o pirmadienį paaiškėjo, kad į Tokiją nežada vykti ir Stephenas Curry.

„The Associated Press“ teigimu, „Warriors“ snaiperis nusprendė atsisakyti kelionės į olimpines žaidynes dėl vasaros įsipareigojimų.

ESPN pranešė, kad kvietimo į nacionalinę komandą atsisakė ir prieš kelias dienas su „Utah Jazz“ sezoną baigęs Donovanas Mitchellas. Jis tikisi per tarpsezonį išsigydyti dar reguliariojo sezono metu susižeistą čiurną.

Dar du žaidėjai, kurie gali papildyti JAV rinktinės gretas, yra „Clippers“ vedliai Kawhi Leonardas ir Paulas George'as. Tiesa, abu jie dar tęsia pasirodymą NBA atkrintamosiose, o K.Leonardas dar ir yra kamuojamas kelio traumos, dėl kurios praleido trejas pastarąsias rungtynes.

„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as ir Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as ir Kawhi Leonardas

Manoma, kad į Tokiją norėtų vykti ir „Suns“ įžaidėjas Chrisas Paulas, jau dalyvavęs 2008 ir 2012 m. žaidynėse, bet jis taip pat kol kas dar lieka susikoncentravęs ties NBA titulo siekiu.

Primename, kad JAV rinktinė Tokijuje gins triskart iš eilės – Pekine, Londone ir Rio de Žaneire – iškovotą olimpinių čempionų titulą. A grupėje amerikiečiai kausis su Iranu, Prancūzija ir olimpinės atrankos Kanadoje nugalėtojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas