Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 29

Sakramentas šlovina nepaisant lūžio žaidusį D.Sabonį: „Matome, kaip jam skauda“

Domantas Sabonis vos prieš kelias dienas patyrė traumą, kuri, kaip vėliau paaiškėjo, gali jį kuriam laikui išvesti iš rikiuotės, bet neeilinį pasiaukojimą pademonstravęs lietuvis jau praėjusią naktį grįžo į aikštę ir sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių.
Domantas Sabonis prieš Nikolą Jokičių
Domantas Sabonis prieš Nikolą Jokičių / Scanpix/USA TODAY Sports nuotr.

D.Sabonis akistatoje su Vakarų konferencijos lyderiais „Denver Nuggets“ krepšininkais pagerino sezono rezultatyvumo rekordą pelnydamas 31 tašką, atkovojo 10 kamuolių ir išdalino 5 rezultatyvius perdavimus, padėdamas „Sacramento Kings“ ekipai panaikinti 19 taškų deficitą ir pasiekti dramatišką pergalę 127:126.

Lietuvis ant parketo išbėgo nepaisant to, jog prieš pat šventes patyrė piršto traumą – vidurio puolėjui diagnozuotas avulsinis dešinio nykščio lūžis, t.y. smulki nykščio kaulo dalis kartu su raiščiu atitrūko nuo pagrindinės kaulo dalies, o tai reiškia mažos nykščio kaulo dalies lūžį ir dalinį arba pilną nykščio raiščio trūkį.

D.Sabonis praleido ankstesnes rungtynes prieš tuos pačius „Nuggets“, kai „karaliai“ pralaimėjo 106:113, bet grįžo ant parketo su įtvaru ant dešinės rankos ir nedaug kuo nusileido dukart lygos naudingiausiam žaidėjui Nikolai Jokičiui.

Po rungtynių lietuvis sulaukė komandos draugų ir trenerio liaupsių.

„Tai verčia mus kautis dar kiečiau. Žinome, kaip jam skauda, matome tai. Bet tai tik sulipdo mūsų komandą, stumia mus kautis, o tai ir lėmė pergalę“, – apie į aikštę nepaisant traumos sugrįžusio lietuvio faktorių kalbėjo 33 taškus pelnęs ir lemiamą baudos metimą likus 0,7 sek. įmetęs Malikas Monkas.

Jis kartu su D.Saboniu ir De'Aarronu Foxu, pelniusiu 31 tašką, tapo pirmąja „Sacramento Kings“ trijule, surinkusia bent po 30 taškų vieneriose rungtynėse.

„Turėti tokio kalibro žaidėją aikštėje visada yra didžiulis pliusas komandai, nesvarbu, apie kokią komandą kalbame. Jo sugrįžimą pajuto visi – ir mes, ir kitos komandos žaidėjai“, – apie Domo faktorių sakė D.Foxas.

Paklaustas, ar komandos draugo sugrįžimas įkvėpė jį ir kitus kovai, D.Foxas nedvejojo.

„Taip, jam juk lūžęs nykštys, – patvirtino įžaidėjas. – Nepaisydamas skausmo jis eina į aikštę ir žaidžia prieš vyruką, kurio sustabdyti praktiškai neįmanoma. Bet Domas kaunasi, kovoja dėl kamuolių, žinodamas, kad jo ranka gaus kontakto. Tai tik parodo jo kietumą ir norą laimėti. Jis neatvyko čia dėl ateities – jis nori laimėti jau dabar.“

O ar jis arba komandos draugai pastebėjo, jog D.Sabonis jautė diskomfortą aikštėje?

„Nemanau, kad tai paveikė jo žaidimą. Kai tik jis pranešė, kad žais, buvome pasiruošę eiti ir kautis. Žinoma, kažkur giliai žinojome, kad jam skauda, bet jis to visiškai neparodė“, – teigė „Kings“ lyderis.

Liaupsių D.Saboniui negailėjo ir laikinas „Kings“ strategas Jordi Fernandezas. Ispanas stojo į Mike'o Browno vietą, kai šis prieš kelias dienas užsikrėtė COVID-19.

„Jei nuoširdžiai, vos pradėjome rungtynes, jis ragino visus žaisti greičiau, nuolat rėkė „tempo, tempo, turime paskubėti“. Kai tik pamačiau, kad jis nesirūpina dėl savo rankos, tuomet ir aš apie tai nebegalvojau, – apie D.Sabonį kalbėjo specialistas. – Pažiūrėkite, kaip jis sužaidė, ypač įvertinus tai, prieš ką jis grūmėsi. Žinau, kad Nikola įmetė 40 taškų, bet jei įvertinsime visus skaičius, jis nedaug kuo nusileido, buvo fiziškas. Jo ranka šiandien atrodė pakankamai gerai.“

J.Fernandezas irgi tikino, kad lietuvio pasiaukojimas įkvėpė visą komandą.

„Tai užduoda toną tolesniam mūsų identiteto statymui. Esame teisingame kelyje. NBA sezonas yra ilgas, fiziškas, daugelis žaidėjų žaidžia nepaisydami skausmo. Kai tavo komandos draugai nustato tokius aukštus standartus, ir pats aukosiesi, kai to prireiks. Kaip jau sakiau anksčiau, sveikata yra svarbiausia, bet toks elitinis žaidėjas, koks yra Domas, šiandien įrodė, kad dėl komandos padarys viską. Aš net nepastebėjau, kad jo ranka nėra visiškai sveika“, – stebėjosi ispanas.

Apie nykščio skausmą po pergalės buvo paklaustas ir pats D.Sabonis, bet jis traumos nesureikšmino.

„Noriu žaisti kiekvienose rungtynėse, nes labai sunku stebėti komandą apsirengus paprastais rūbais. Tiesiog džiaugiuosi, kad galiu žaisti, o savo nykščiu pasirūpinsiu rytoj. Dabar tik noriu pasimėgauti pergale“, – kalbėjo lietuvis.

Jis juokėsi paklaustas, ką galvojo M.Monkui stovint prie baudų metimų linijos, kai buvo likę 0,7 sek., o rezultatas buvo lygus.

„Jis skolingas man pinigų, nes turėjo pataikyti abi baudas, – juokėsi lietuvis. – Bet svarbiausia, kad jis pataikė bent vieną ir mes iškovojome pergalę.“

Su 19 pergalių ir 16 pralaimėjimų „Kings“ Vakarų konferencijoje užima šeštąją vietą. D.Sabonis, kuris šį sezoną praleido tik vienerias rungtynes iš 35, vidutiniškai per mačą renka po 18,3 taško, 12,3 atkovoto kamuolio ir 6,7 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas