Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 02

Šarūno Marčiulionio ir „Warriors“ rekordas, kurio niekas nepagerino jau 26 metus

Lapkričio 2-ąją sueina lygiai 26 metai nuo rezultatyviausio visų laikų NBA mačo, kuriame neprireikė pratęsimo. 1990-aisiais „Golden State Warriors“, kurioje tais laikais rungtyniavo legendinis Lietuvos krepšininkas Šarūnas Marčiulionis, nugalėjo „Denver Nuggets“ ekipą 162:158. Iš viso šiame susitikime buvo pelnyta net 320 taškų.
VIDEO kadras: Šarūnas Marčiulionis
VIDEO kadras: Šarūnas Marčiulionis

Lapkričio 2-ąją „Warriors“ atkeliavo į Denverį, kur turėjo pradėti savo 1990 metų NBA reguliarųjį sezoną. Daugelis tikėjosi, kad Ouklando komanda bus nepaprastai galinga puolime, nes savo ekipoje turėjo Timą Hardaway'ų, Mitchą Richmondą bei Chrisą Mulliną. Tačiau tokio rezultatyvumo neprognozavo niekas.

Šis trio buvo vadinamas „Run TMC“, dėl savo greito ir sunkiai sustabdomo žaidimo puolime. „TMC“ susidarė iš Timo, Mitcho ir Chriso vardo pirmųjų raidžių, o tuo metu buvo labai populiari repo grupė „Run DMC“.

VIDEO: „Run TMC“ puolimas dešimtajame dešimtmetyje

Jau pirmose sezono rungtynėse ši „Warriors“ komanda pamatė, kad yra ne vienintelė, kuri puolimą vertina labiau už gynybą. C.Mullinas Denveryje pelnė 38 taškus, o T.Hardaway ir M.Richmondas atitinkamai pridėjo 32 ir 29.

Tačiau „Nuggets“ ekipa laikėsi iki pat paskutinių rungtynių akimirkų, o Denverio klubui 37 taškus surinko Orlando Woolridge'as.

„Warriors“ šiame susitikime išmetė 109 metimus, o palyginimui šiemet daugiausia krepšį atakuojanti „Thunder“ vidutiniškai meta 95 kartus per rungtynes. Neįprasta tai, kad Ouklando klubo žaidėjai pataikė vos du tritaškius iš keturių.

„Warriors“ krepšį atakavo 57,8 proc. taiklumu, o „Nuggets“ išmetė net 130 metimų, iš kurių 57 buvo taiklūs (43,8 proc.). Ouklando ekipa iš 49 baudų metimų pataikė 34, o Denverio komandos žaidėjai iš 55 baudų metimų pataikė 40.

Rezultatyviausiose visų laikų NBA rungtynėse be pratęsimo 20 minučių žaidė lietuvis Š.Marčiulionis. Jis pataikė 1 dvitaškį iš 4, sumetė 7 baudų metimus iš 10 ir rungtynes baigė savo sąskaitoje turėdamas 9 taškus.

VIDEO: Rezultatyviausios NBA rungtynės istorijoje (be pratęsimo)

320 taškų vos per 48 minutes nebuvo atsitiktinumas. 1990–1991 m. sezone šios dvi ekipos buvo rezultatyviausios visoje lygoje. „Warriors“ vidutiniškai pelnydavo po 116,6 taško per rungtynes, o „Nuggets“ rinko po 119,9.

Toks uraganiškas puolimas padėjo „auksinės valstijos“ komandai patekti į atkrintamąsias, bet „Nuggets“ vilkosi Vakarų konferencijos dugne.

Visoje NBA istorijoje yra vos dvejos rungtynės, kuriose buvo pelnyta daugiau taškų. Tiesa, abejose prireikė net trijų pratęsimų. 1982-aisiais „Spurs“ ir „Bucks“ iš viso sumetė 337 taškus (171:166), o 1983 metais „Pistons“ ir „Nuggets“ sužaidė rezultatyviausią visų laikų NBA mačą. Jame buvo pelnyta 370 taškų (186:184).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento