Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 29

Savo buvusį klubą skriaudęs D.Sabonis tėtį Arvydą aplenkė dar vienoje kategorijoje

Įspūdingas sugrįžimas ant parketo prieš savo buvusį klubą Domantui Saboniui buvo pažymėtas ne tik galingu trigubu dubliu, bet ir dar viena simboline pergale statistinėje kategorijoje prieš savo tėtį Arvydą.
Domantas Sabonis ir Arvydas Sabonis
Domantas Sabonis ir Arvydas Sabonis / Scanpix ir 15min nuotr.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku prieš savo buvusį klubą „Oklahoma City Thunder“ stojęs Domas užfiksavo trigubo dublio pasirodymą – pelnė 24 taškus, atkovojo 18 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Rezultatyvios rungtynės Oklahomoje jau šiąnakt „Indiana Pacers“ bokštui pagal pelnytus taškus leido aplenkti savo tėtį Arvydą Sabonį.

Dabar D.Sabonis per savo karjerą NBA yra pelnęs 5648 taškus, o praeityje „Portland Trail Blazers“ marškinėlius vilkėjęs Arvydas – 5629.

Domui pasiekti dabartinį rezultatą prireikė 398 rungtynių, kai Arvydas per karjerą už Atlanto sužaidė 470 mačų.

25-erių krepšininkas savo tėtį šiame sezone pralenkė ir dar keliose statistinėse kategorijose: iš viso atkovotų kamuolių (D.Sabonis – 3604, A.Sabonis – 3436), atkovotų kamuolių gynyboje (D.Sabonis – 2719, A.Sabonis – 2702) bei „iš žaidimo“ pataikytų metimų (D.Sabonis – 2206, A.Sabonis – 2082).

Dar praėjusiame sezone Domas aplenkė Arvydą pagal rezultatyvius perdavimus (D.Sabonis – 1394, A.Sabonis – 964), puolime atkovotus kamuolius (D.Sabonis – 885, A.Sabonis – 734), pataikytus tritaškius (D.Sabonis – 176, A.Sabonis – 136) ir dvigubus dublius (D.Sabonis – 180, A.Sabonis – 106).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arvydas Sabonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arvydas Sabonis

A.Sabonis tebepirmauja pagal perimtus kamuolius (A.Sabonis – 370, D.Sabonis – 296), blokuotus metimus (A.Sabonis – 494, D.Sabonis – 178) ir pataikytus baudos metimus (A.Sabonis – 1329, D.Sabonis – 1060).

Tiesa, pranokęs savo šeimos narį, D.Sabonis dar turės vytis kitus ilgiau už jį NBA lygoje rungtyniaujančius/-vusius aukštaūgius iš Lietuvos - Žydrūną Ilgauską ir Joną Valančiūną, pirmaujančius tarp NBA lietuvių kone visose statistinėse kategorijose (išskyrus rezultatyvius perdavimus (pirmauja D.Sabonis), perimtus kamuolius (Šarūnas Marčiulionis) ir pataikytus tritaškius (Linas Kleiza)).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas