Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 09

Savo buvusį klubą skriaudęs J.Valančiūnas surinko monstrišką dvigubą dublį

Jonas Valančiūnas naudojosi savo pranašumais baudos aikštelėje prieš savo buvusį klubą, o lietuvio atstovaujama „Memphis Grizzlies“ (34-33) svečiuose užtikrintai 109:99 (26:26, 21:20, 34:26, 28:27) susitvarkė su „Toronto Raptors“ (27-41).
Jonas Valančiūnas prieš Khemą Birchą
Jonas Valančiūnas prieš Khemą Birchą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Uteniškis ant parketo praleido 36 minutes, per kurias surinko 18 taškų (9/14 dvit., 0/1 trit.), sugriebė net 21 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 1 kamuolį perėmė ir taip pat blokavo 4 oponentų metimus.

Lietuviui pritrūko vos keturių atkovotų kamuolių iki pakartoto karjeros rekordo. 25 atšokusius kamuolius JV sugriebė praėjusiame sezone.

Apskritai tai buvo jau 47-asis J.Valančiūno dvigubas dublis šiame sezone. Lietuvos rinktinės bokštas šioje kategorijoje į priekį užleidžia tik tokias lygos superžvaigždes kaip Nikola Jokičius bei Russellas Westbrookas.

Dvikovos šeimininkai šiame mače pirmavo tik labai trumpą kelių minučių atkarpą antrojo kėlinio viduryje, bet lemiamo ketvirčio metu dar spėjo pakutenti padus „grizliams“, kuriems teko ir vėl įjungti aukštesnę pavarą.

Po Malachi Flynno dvitaškio ekipas skyrė vos vienas taškas (86:87), tačiau tuomet net tris tritaškius per minutę įsūdė įprastai snaiperio sugebėjimais nepasižymintis Memfio klubo įžaidėjas De'Anthony Meltonas ir „Grizzlies“ vėl atitrūko.

„Pastaruoju metu jaučiuosi užtikrintas dėl savo tolimų metimų, – po dvikovos kalbėjo Meltonas. – Visą laiką darau tai, ko komandai labiausiai reikia.“

„Raptors“, nebepuoselėjantys vilčių patekti į „Play-in“ turnyrą ir pastaruoju metu rungtyniaujantys be svarbiausio gynėjų dueto Kyle'o Lowry bei Fredo VanVleeto, pralaimėjo šeštą sykį per paskutines septynerias rungtynes.

Maža to, kairįjį petį trečiajame kėlinyje pasitempęs Pascalis Siakamas į rungtynes nebegrįžo. Kamerūnietis su 18 taškų buvo vienas iš rezultatyviausių savo ekipoje.

„Grizzlies“, norėdami užsitikrinti vietą „Play-in“ turnyre, iš paskutinių penkerių rungtynių turi laimėti dukart. Tiesa, Tayloro Jenkinso kariaunos tikslai kur kas aukštesni – šiuo metu jie ir „Warriors“ pešasi dėl aštuntosios pozicijos.

„Raptors“ Rytuose yra dvylikti ir nuo dešimtoje pozicijoje esančios „Indiana Pacers“ atsilieka keturiomis pergalėmis.

„Toronto Raptors“: Pascalis Siakamas ir Gary Trentas Jr. po 18, Jalenas Harrisas 16, Malachi Flynnas 15 (7 atk. kam.), Yuta Watanabe 11, Khemas Birchas 10.

„Memphis Grizzlies“: Jarenas Jacksonas Jr. 20, Jonas Valančiūnas 18 (21 atk. kam.), Kyle'as Andersonas 16, De'Anthony Meltonas 15, Dillonas Brooksas 14, Ja Morantas 12 (7 atk. kam., 6 rez. perd.), Desmondas Bane'as 10.

VIDEO: Jonas Valanciunas Puts Up MONSTER Double-Double vs Toronto Raptors Highlights | NBA Season 2020-21
VIDEO: Memphis Grizzlies vs Toronto Raptors Full Game Highlights | May 8 | 2021 NBA Season

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas