Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 20

Septintų rungtynių magija: pratęsimo dramoje – Giannio ir „Bucks“ ekipos triumfas

Permaininga Rytų konferencijos pusfinalio serija tarp „Brooklyn Nets“ ir „Milwaukee Bucks“ klubų finišavo magiškomis septintosiomis rungtynėmis. Kevinas Durantas ir Giannis Antetokounmpo surengė titaniškus pasirodymus, o pergalę po pratęsimo iškovojo „Bucks“ – 115:111 (25:28, 22:25, 35:28, 27:28, 6:2).
Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo / „Scanpix“ nuotr.

Pusfinalio serijoje iki keturių pergalių Milvokio klubas triumfavo 4:3. Iki septintųjų rungtynių visus šešis mačus šiame pusfinalyje buvo laimėjusi namų komanda, tačiau „Bucks“ iškovojo kertinę pergalę svečiuose ir pirmą kartą nuo 2018-2019 metų sezono sugrįžo į konferencijos finalą.

Dėl vietos didžiajame finale „Bucks“ grumsis su „Philadelphia 76ers“ arba „Atlanta Hawks“. Šiame pusfinalyje taip pat lygybė – 3:3.

Gero trilerio filmo vardo vertose rungtynėse iš pradžių solidžiau atrodė „Barclays Center“ šeimininkė, antrojo kėlinuko pabaigoje pirmą kartą susikrovusį dviženklį pranašumą (53:43).

11:0 spurtavę svečiai netrukus jau buvo priekyje, o per likusį rungtynių laiką nė vienai ekipai nepavyko susikurti apčiuopiamo pranašumo. Viskas sprendėsi ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kurioje viską lėmė individualus meistriškumas ir aukščiausio lygio gynyba.

Ketvirto ketvirčio paskutinėmis minutėms „Bucks“ postūmį į priekį suteikė blankias rungtynes iki tol žaidęs Jrue Holiday, surinkęs 6 taškus savo ekipos taškus iš eilės.

Po Khriso Middletono baudos metimų likus minutei „Bucks“ buvo priekyje (109:105), tačiau paskutinė ketvirčio ekipa priklausė varžovų superžvaigždei Kevinui Durantui.

Puolėjas greitai svečių pranašumą nukirpo pusiau, o likus 1,6 sek. neįtikėtinu metu atšokus nuo P.J. Tuckerio išplėšė pratęsimą.

Papildomos penkios minutės buvo tikras nervų karas. Jau per pačią pirmą ataką „Nets“ pelnė du taškus (111:109), tačiau per likusias 4,5 min. taip nė karto ir nepasižymėjo.

Puolime nežibėjo ir aktyvios gynybos sukaustyti „Bucks“, bet svarbiausiomis akimirkomis taškus rinko būtent šio klubo lyderiai.

Likus kiek daugiau nei 1 min. Giannis Antetokounmpo rezultatą išlygino, o pavykus sėkmingai apsiginti Kh.Middletonas pataikė savo mėgstamą metimą iš vidutinio nuotolio atšokus.

K.Durantas dar turėjo du šansus tapti šių rungtynių herojumi, tačiau puolėjo dvitaškiai skriejo pro šalį (paskutinis nelietė lanko), o dramatišką „Bucks“ pergalę įtvirtino Brooko Lopezo baudų metimai.

Nugalėtojų gretose nesustabdomai rungtyniavo G.Antetokounmpo. Graikas per 50 min. suvertė 40 taškų (15/24 met.), atkovojo 13 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Kitoje barikadų pusėje – dar vienas kosminis K.Duranto pasirodymas. Puolėjas nesiilsėjo nė vienos sekundės (53 min.), pelnė net 48 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

48 taškai – naujas septintųjų rungtynių rekordas.

KD pergalių ir pralaimėjimų balansas septintose rungtynėse nukrito iki 3:2. Tiesa, pagal taškų vidurkį „Game 7“ puolėjas dabar yra nepralenkiamas tarp visų lygos krepšininkų (vid. 36,3).

LeBronas yra antras (34,9 tšk., 8 rungtynės), o Michaelas Jordanas rikiuojasi trečias (33,7 tšk., 3 rungtynės).

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Jamesas Hardenas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Jamesas Hardenas

Visą susitikimo laiką be vienos sekundės ant parketo praleido ir Bruklino „barzdočius“ Jamesas Hardenas, buvęs arti trigubo dublio. Po susitikimo gynėjas atskleidė, kad visos serijos metu žaidė su antrojo laipsnio pakinklinės sausgyslės patempimu.

Šiame mače į aikštę žengė iš viso tik 16 krepšininkų, iš kurių Nicolas Claxtonas ir Thanasis Antetokounmpo rungtyniavo mažiau nei minutę, o penki žaidėjai viršijo 50 min. ribą.

Beje, tai pirmasis kartas nuo 2006 metų „San Antonio Spurs“ mūšio prieš „Dallas Mavericks“ Vakarų konferencijos pusfinalyje, kuomet septintosiose rungtynėse nugalėtojui išaiškinti prireikė pratęsimo.

„Brooklyn Nets“: Kevinas Durantas 48, Jamesas Hardenas 22 (9 atk. kam., 9 rez. perd.), Blake'as Griffinas 17 (11 atk. kam.), Bruce'as Brownas 14, Joe Harrisas 10 (9 atk. kam.)

„Milwaukee Bucks“: Giannis Antetokounmpo 40 (13 atk. kam., 5 rez. perd.), Khrisas Middletonas 23 (10 atk. kam., 6 rez. perd., 5 per. kam.), Brookas Lopezas 19 (8 atk. kam., 4 blk.), Jrue Holiday 13 (7 atk. kam., 8 rez. perd.), P.J.Tuckeris 11.

VIDEO: Brooklyn Nets vs Milwaukee Bucks Full GAME 7 Highlights | 2021 NBA Playoffs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas