Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 07

„Silpniausia JAV rinktinė per 27 metus“: nukraujavę amerikiečiai nesibaimina lietuvių

Nukraujavusi JAV rinktinė pradėjo pasiruošimą pasaulio čempionatui. NBA apžvalgininkai sutinka, kad amerikiečiai išvažiuos į Kiniją labai pažeidžiami. „Mano nuomone, tai silpniausia JAV rinktinė nuo tada, kai profesionalai pradėjo atstovauti JAV rinktinei 1992-aisiais“, – žodžių į vatą nevyniojo ESPN apžvalgininkas Kevinas Peltonas.
Greggas Popovichius ir Kemba Walkeris
Greggas Popovichius ir Kemba Walkeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jamesas Hardenas, Anthony Davisas, Damianas Lillardas, Bradley Bealas, Ericas Gordonas, CJ McCollumas, DeMaras DeRozanas, Tobias Harrisas, Kevinas Love'as, Zionas Williamsonas, Andre Drummondas ir krūva kitų buvo įtraukti į išplėstinį JAV rinktinės kandidatų sąrašą, tačiau paskutiniais mėnesiais atsisakė prisistatyti į nacionalinės komandos stovyklą.

Jau nekalbant apie tokius žaidėjus kaip LeBronas Jamesas, Stephas Curry, Paulas George'as, Kawhi Leonardas, Russellas Westbrookas, Blake'as Griffinas ar traumuotus Keviną Durantą bei Klay Thompsoną, kurie iškart pranešė nežaisią JAV rinktinėje, NBA pasaulio čempionatui išrikiuos tik kokią ketvirtą komandą pagal pajėgumą.

Tai silpniausia rinktinė nuo tada, kai jai 1992 m. pradėjo atstovauti NBA žaidėjai.

„Yra kelios tokios situacijos priežastys, – analizavo ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas. – Pirmiausia, šiais laikais poilsis ir atsigavimas yra kertinis dalykas, o papildomas krūvis nevilioja krepšininkų.

Visų antra, pagal naują FIBA tvarkaraštį pasaulio čempionatas ir olimpinės žaidynės bus žaidžiamos dvi vasaras iš eilės. O žvaigždėms, kurios turi griežtai sustyguotą sporto tvarkaraštį vasarą, tai neatrodo patrauklu.

Trečia, NBA sezonas prasidės anksčiau, o pasaulio čempionatas baigsis vėliau nei anksčiau. Tai tik dar labiau komplikuoja laisvą laiką.

Ketvirta, NBA į Aziją spalį išsiųs šešias komandas draugiškoms rungtynėms, o tai reiškia, kad tokie žaidėjai kaip Hardenas arba Davisas būtų turėję keliauti į Kiniją du kartus per keletą savaičių.“

VIDEO: Rinktinė 2019: Jono Kazlausko viltys, Kauno talentai ir sirgalių baimės

ESPN laidos „The Jump“ dalyviai sutarė, kad prie tokio FIBA tvarkaraščio vis daugiau superžvaigždžių ateityje gali atsisakyti kvietimo į JAV rinktinę.

„The Jump“ laidoje buvo diskutuojama, kad JAV rinktinė pasaulio pirmenybėse nebebus dominuojanti jėga, o pažeidžiama komanda.

JAV rinktinės kandidatai
Harrisonas Barnesas Kemba Walkeris Kyle'as Lowry
Masonas Plumlee Donovanas Mitchellas Mylesas Turneris
Jaylenas Brownas Brookas Lopezas Thaddeusas Youngas
Bamas Adebayo Khrisas Middletonas Kyle'as Kuzma
Jaysonas Tatumas PJ Tuckeris Marcusas Smartas

Vis dėlto ESPN komanda favoritais laimėti pasaulio čempionatą vis tiek įžvelgia amerikiečius. B.Windhorstas išskyrė aspektą, dėl kurio amerikiečiai dažniausiai pranokdavo varžovus.

„Amerikiečiai turės daugiausiai talento, net ir su tiek daug netekčių.

Istoriškai, tarptautiniame krepšinyje pergales lemdavo puikus gynėjų žaidimas. Europa išugdė krūvą nuostabių aukštaūgių, bet ne tiek daug elitinių gynėjų. O į turnyrus NBA talentus siunčiantys amerikiečiai būtent per juos ir laimėdavo, – samprotavo B.Windhorstas. – Kai pastarąjį kartą amerikiečiai nelaimėjo 2004-ųjų olimpinių žaidynių Atėnuose ir 2006-ųjų pasaulio čempionato Tokijuje, tai įvyko dėl gynėjų žaidimo.

Kitos rinktinės yra geros ir jos žino, kaip žaisti kartu. JAV rinktinė pažeidžiama.

Manu Ginobilis ir Pepe Sanchezas pranoko ne geriausios formos Stephoną Marbury ir Alleną Iversoną, o kamuolio meistras Theo Papaloukas ir gyvenimo rungtynes žaidęs Vassilis Spanoulis nepaliko vilčių jaunam Chrisui Paului ir jo dubleriui Kirkui Hinrichui.

JAV rinktinė Kinijoje vėl turės labiausiai dominuojančius gynėjus čempionate. Ypač su Kemba Walkeriu priešakyje.“

Vis dėlto „The Jump“ komanda įžvelgė neraminančių JAV rinktinės trūkumų.

„Taip, JAV bus talentingiausia komanda, bet kitos rinktinės statomos ant susižaidimo ir tarpusavio supratimo. Jos žaidžia kartu jau keletą metų. Kitos rinktinės yra geros ir jos žino, kaip žaisti kartu. JAV rinktinė pažeidžiama. Bet jie vis tiek turėtų laimėti“, – analizavo Kevinas Arnovitzas.

„Tai silpniausia rinktinė nuo tada, kai jai 1992 m. pradėjo atstovauti NBA žaidėjai, – pareiškė K.Peltonas. – Jie vis dar favoritai, bet nesitikiu dominavimo. Manau, bus sunku.“

VIDEO: „Rinktinė 2019“: R.Kurtinaitis apie tikslus Lietuvai ir seksą vairuojant

ESPN analizavo didžiausias grėsmes, kurias kelia kitos tarptautinės komandos.

B.Windhorstas atsipūtė, kad pasaulio čempionate nebus slovėnų. Jo manymu, Luka Dončičiaus ir Gorano Dragičiaus gynėjų grandis būtų metusi rimtą iššūkį JAV komandai. Tiesa, žurnalistas užmiršo, kad G.Dragičius baigė karjerą Slovėnijos rinktinėje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius

B.Windhorstas dar išskyrė kanadiečius, tačiau minėjo žaidėjus, kurie galop atsisakė žaisti pasaulio čempionate – tokius kaip Jamalą Murray ar Shai Gilgeous-Alexanderį.

Jo manymu, su NBA talentu ir čempionų trenerio Nicko Nurse'o patirtimi, kanadiečiai būtų tapę rimta jėga.

B.Windhorstas užsiminė apie ispanus, tačiau jo nuomone, etatiniams favoritams smarkiai atsilieps Pau Gasolio, Sergo Ibakos, Nikola Mirotičiaus bei Sergio Rodriguezo netektys.

Žymus ESPN žurnalistas laukia JAV ir Graikijos rinktinių kaktomušos. Didžiausią intrigą kelia susitikimas su naudingiausiu NBA sezono žaidėju Gianniu Antetokounmpo, ant kurio vilčių bus sudėtos graikų viltys.

„Amerikiečiai neturi šansų jo sustabdyti, o 40 minučių rungtynėse viskas įmanoma“, – pabrėžė B.Windhorstas.

View this post on Instagram

This is how we roll babe! #NikosGikasVoice

A post shared by Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) on

Kitas žinomas ESPN žurnalistas Kevinas Peltonas išskyrė Serbiją.

„Serbija man pirmiausiai krenta į akis. Jie turi ryškią superžvaigždę Nikola Jokičių, kuris kol kas NBA užsigarantavo geriau nei bet kuris kitas JAV rinktinės narys. Serbai taip pat patyrę, turi tokį vedlį kaip Milošas Teodosičius. Tai komanda, kuri gali kelti problemų“, – neslėpė K.Peltonas.

„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius
„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius

Jis skeptiškai atsiliepė apie kanadiečius, įvertindamas ne tik NBA žaidėjų netektis, bet taip pat susižaidimo trūkumą.

Tuo tarpu kalbėdamas apie ispanų galimybes, K.Peltonas pabrėžė, kad naujosios kartos žvaigždės talentu neprilygsta auksinei kartai su Pau Gasoliu ir Juanu Carlosu Navarro priešakyje.

„Man patinka prancūzai, su Rudy Gobert'u, Nicolas Batumu, Evanu Fournier ir Nando De Colo. Jie gali mesi iššūkį“, – pridūrė Kevinas Arnovitzas.

Su šiais talentais lyginant amerikiečius, ESPN komandą ramina vienas svarbus faktorius – treneris Greggas Popovichius.

„Jis labai skiriasi nuo buvusio JAV trenerio Mike'o Krzyzewskio. Popovichius yra vienas geriausių visų laikų trenerių. Be to, jis turi kur kas geresnį tarptautinio krepšinio supratimą, nei atėjęs į šį darbą turėjo M.Krzyzewskis. Juk San Antonijuje Popovichius turėjo tiek daug užsieniečių.

Griežtas buvo ir Krzyzewskis, bet Popovichius turi didesnį autoritetą, yra dar griežtesnis ir reiklesnis.

JAV rinktinė yra gerose rankose“, – reziumuoja B.Windhorstas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento