Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 11

Skaičiai nemeluoja? Apskaičiavo, kad Domantas Sabonis vėl žais „All-Star“ rungtynėse

2020 ir 2021 metais NBA „All-Star“ rungtynėse žaidęs Domantas Sabonis į lygos žvaigždžių susibūrimą turėtų sugrįžti ir šiemet. Bent jau tą byloja skaičiai.

„NBA Math“ puslapis pasinaudojo specialia formule ir tviteryje pasidalino žaidėjų, kurie turėtų patekti į „All-Star“ rungtynes, sąrašu.

12 žaidėjų iš abiejų – Rytų ir Vakarų – konferencijų buvo išskirti pagal RPR (rolling player ratings, arba slenkančio žaidėjų reitingo) skaičiuoklę, kurioje įvertinami ir su kitais žaidėjais palyginami krepšininkų statistiniai rodikliai, o taip pat į formulę įtraukiamas ir komandos pasirodymas.

Ši formulė lėmė, kad D.Sabonis pateko tarp dvylikos Rytų konferencijos žvaigždžių kaip paskutinis, dvyliktas, žaidėjas.

Lietuvis šį sezoną vidutiniškai pelno po 19,1 taško, atkovoja po 12 kamuolių ir atlieka po 4,6 rezultatyvaus perdavimo. Ypač sėkmingai jis žaidžia pastaruoju metu, „Pacers“ išretinus koronavirusui – per pastarąsias šešerias rungtynes lietuvis pelno po 26 taškus, atkovoja po 12,7 kamuolio ir atlieka po 6,7 rezultatyvaus perdavimo.

Maža to, per šią atkarpą Domas pagerino karjeros rezultatyvumo rekordą, pelnydamas net 42 taškus, ir užfiksavo du trigubus dublius.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Tiesa, jo vedami „Pacers“ neblizga – su 15 pergalėmis ir 26 pralaimėjimais įpusėjus sezonui žengia tik trylikti ir yra tolokai nuo atkrintamųjų varžybų.

Jei patektų ir į šių metų „All-Star“ rungtynes, D.Sabonis pagerintų Žydrūno Ilgausko pasiekimą ir taptų pirmuoju lietuviu, tarp geriausių NBA žaidėjų išrinktu net tris kartus.

„NBA Math“ Rytų konferencijos žvaigždžių starto penkete mato Trae Youngą, DeMarą DeRozaną, Giannį Antetokounmpo, Keviną Durantą ir Joelį Embiidą.

Nuo suolo be D.Sabonio turėtų kilti Jamesas Hardenas, Zachas LaVine'as, Jarrettas Allenas, Jimmy Butleris, Jaysonas Tatumas ir Fredas Van Vleetas.

Vakarų dvyliktuką pagal RPR skaičiuoklę turėtų sudaryti šie žaidėjai: Stephenas Curry, Donovanas Mitchellas, Nikola Jokičius, LeBronas Jamesas, Rudy Gobert'as, Ja Morantas, Chrisas Paulas, Karlas Anthony-Townsas, Anthony Davisas, Deandre Aytonas, Devinas Bookeris ir Luka Dončičius.

Šiais metais „All-Star“ rungtynės vyks vasario 20 d. Klivlande. Balsavimas tęsis iki sausio 22 dienos, startiniai komandų penketai bus skelbiami sausio 27-ąją, o atsarginiai krepšininkai – vasario 3-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas