Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 29

Skeptiškai į vakcinas žiūrėjęs LeBronas galiausiai pasiskiepijo: „Sveikata – svarbiausia“

„Los Angeles Lakers“ krepšininkai į NBA titulo medžioklę stos pasirūpinę apsauga nuo COVID-19. Per žiniasklaidos dieną atskleista, kad visa arba beveik visa Kalifornijos komanda jau pasiskiepijo nuo klastingos ligos. Tarp tokių yra ir LeBronas Jamesas.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

Keturiskart NBA čempionas pabrėžė, kad iš pradžių skeptiškai žiūrėjo į COVID-19 vakcinas, bet galiausiai nusprendė skiepytis dėl savo, šeimos ir komandos gerovės.

„Visada stengiesi rasti būdų, kaip apsaugoti save arba komandos draugus, ką mums reikia padaryti norint gerai žaisti aikštėje, – sakė L.Jamesas. – Galutinis mūsų tikslas yra laimėti čempionatą, o viskas, žinoma, prasideda nuo sveikatos – ji svarbiausia. Džiaugiamės galėdami pasakyti, jog suteikėme vienas kitam šansą išlikti sveikiems.“

„Lakers“ krepšinio operacijų prezidentas Robas Pelinka praėjusią savaitę teigė, kad iki sezono starto, kuris įvyks spalio 19-ąją, visi „Lakers“ žaidėjai bus pasiskiepiję. Anot vieno komandos lyderių Anthony Daviso, tikslas gali būti pasiektas jau dabar.

„Jeigu neklystu, visi, arba beveik visi, komandoje jau pasiskiepijo. Mūsų pagrindinis tikslas užtikrinti, kad visi šioje organizacijoje atliktų savo darbą ir saugotų pasaulį bei aplinkinius“, – sakė AD.

Tiesa, skeptiškumą Los Andželo klube jautė ne tik LeBronas. Dvejojo ir kitas veteranas Kentas Bazemore'as.

„Kai vakcina tik pasirodė, jaučiausi, lyg mane verstų skiepytis, o aš nesu žmogus, kuriam patinka tokie dalykai, – sakė krepšininkas. – Tačiau susiskambinau su Robu Pelinka ir jis paaiškino man viską nuoširdžiausiu būdu, kokį esu girdėjęs. Pasitaikius galimybei būti vienoje komandoje su tokia daugybe nuostabių žaidėjų jos atsisakyti negalėjau.“

K.Bazemore'as atskleidė, kad pirmos vakcinos sulaukė praėjusį savaitgalį, o antroji jo laukia po kelių savaičių, prieš pat prasidedant sezonui.

Tiesa, ne visi „Lakers“ žaidėjai buvo linkę kalbėti atvirai. Anksčiau abejones vakcinų patikimumu reiškęs Dwihtas Howardas per žiniasklaidos dieną paklaustas šia tema nutilo.

„Atsiprašau, bet nekalbėsiu. Turiu daug nuomonių, bet nepasakosiu jų prieš kameras. Neturiu ką pasakyti“, – teigė „Lakers“ veteranas.

Savo ruožtu „Lakers“ strategas Frankas Vogelis tikina, kad tai, jog visi „Lakers“ žaidėjai pasiskiepijo arba netrukus tą padarys, gali suteikti jiems pranašumą prieš kitas komandas. Pavyzdžiui, „Brooklyn Nets“ vis dar yra nepasiskiepijusių ir nežadančių to daryti žaidėjų, o tai reiškia, jog jie bent jau sezono pradžioje negalės rungtyniauti savo namų arenoje.

„Scanpix“ nuotr./Frankas Vogelis ir LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./Frankas Vogelis ir LeBronas Jamesas

„Tai labai svarbu. Žinoma, nesinori, kad komandą trikdytų karantinai ar panašūs dalykai. Pernai jie mums brangiai atsiliepė. Ne visos komandos lygoje turi tokią prabangą, kokią mes susikūrėme pasiskiepydami“, – sakė „Lakers“ vyr. treneris, atvedęs komandą link 2020 m. čempionų titulo.

Naują sezoną „Lakers“ pasitiks ne tik apsisaugoję nuo COVID-19, bet ir visiškai pasveikę. Traumos pernai sužlugdė šią komandą atkrintamųjų pradžioje, kai Los Andželo klubas pirmojo etapo kovoje krito prieš „Phoenix Suns“ 2:4.

„Esu pasiruošęs 100 procentų, mano čiurna sveika, – teigė LeBronas. – Labai laukiu sugrįžimo į aikštę. Perkelsiu į ją darbą, kurį įdėjau treniruodamasis.“

„Jaučiuosi gerai, – pritarė ir A.Davisas, kurį pernai kankino Achilo sausgyslės skausmai. – Turėjau puikų tarpsezonį. Jaučiuosi pasiruošęs 100 procentų.“

Pirmąsias draugiškas rungtynes „Lakers“ žais jau spalio 3 dieną prieš „Nets“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas